Prijevoj Roncesvalles: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
mNema sažetka uređivanja
ispravnije
Redak 5: Redak 5:
==Smještaj==
==Smještaj==


Prijevoj je smješten između gradova Roncesvalles i Luzaide/Valcarlos u [[Navara|Navari]], na sjeveru Španjolske. Najbliži grad u Francuskoj je [[Saint-Jean-Pied-de-Port]], na udaljenosti od oko 8 km od španjolske granice. Obično je bio važna točka na hodočasničkom [[Put Svetog Jakova|putu sv. Jakova]].
Prijevoj je smješten između gradova Roncesvalles i Luzaide/Valcarlos u [[Navara|Navari]], na sjeveru Španjolske. Najbliži grad u Francuskoj je [[Saint-Jean-Pied-de-Port]], na udaljenosti od oko 8 km od španjolske granice. Obično je bio važna točka na hodočasničkom [[Put Svetog Jakova (francuski put)|putu sv. Jakova]].


Put preko prijevoja počinje od [[Lintzoain]]a na španjolskoj strani i od Saint-Jean-Pied-de-Port na francuskoj strani.
Put preko prijevoja počinje od [[Lintzoain]]a na španjolskoj strani i od Saint-Jean-Pied-de-Port na francuskoj strani.

Inačica od 3. veljače 2018. u 23:28

spomenik kod prijevoja

Prijevoj Roncesvalles ili prijevoj Ibañeta (španjolski: Puerto de Ibañeta, baskijski: Ibañetako Mendatea, francuski: Col de Roncevaux, na nadmorskoj visini 1057 m) je visoki planinski prolaz u Pirenejima u blizini granice između Francuske i Španjolske. Prolaz je sam u potpunosti u Španjolskoj točnije u Navari, dva kilometra udaljen od sela Roncesvalles (baskijski:“Orreaga“).

Smještaj

Prijevoj je smješten između gradova Roncesvalles i Luzaide/Valcarlos u Navari, na sjeveru Španjolske. Najbliži grad u Francuskoj je Saint-Jean-Pied-de-Port, na udaljenosti od oko 8 km od španjolske granice. Obično je bio važna točka na hodočasničkom putu sv. Jakova.

Put preko prijevoja počinje od Lintzoaina na španjolskoj strani i od Saint-Jean-Pied-de-Port na francuskoj strani.

Prijevoj dijeli dolinu rijeke Nive na sjeveru od doline Irati na jugu.

Vidi također

Logotip Zajedničkog poslužitelja
Logotip Zajedničkog poslužitelja
Zajednički poslužitelj ima stranicu o temi Prijevoj Roncesvalles