Denis Krašković: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka uređivanja
Nema sažetka uređivanja
Redak 1: Redak 1:
'''Denis Krašković''' ([[Zagreb]], [[23. ožujka]] [[1972]]. - ), [[Hrvatska|hrvatski]] umjetnik.
'''Denis Krašković''' ([[Zagreb]], [[23. ožujka]] [[1972]]. - ), [[Hrvatska|hrvatski]] umjetnik.


Godine [[1994]]. diplomirao je na [[ALU|Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu]] na kiparskom odjelu u klasi profesora [[Stanko Jančić|Stanka Jančića]]. Od [[1996]]. godine radi kao profesor na ''Školi za primjenjenu umjetnost i dizajn'' u [[Zagreb]]u na kiparskom odjelu. [[2000]]. godine osvojio je ''Grand prix Salona mladih u Zagrebu'' za [[animirani film]] "[[Kako su prokleti iz pakla spasili gangstera Ronalda Reagana]]". Izlagao je na brojnim izložbama i autor je više javnih [[skulptura]] od kojih je najpoznatija "Kit" na jezeru [[Jarun]] u Zagrebu. Bavi se također vrlo uspješno [[slikarstvo|slikarstvom]], [[strip]]om, [[video]]m i [[animacija|animacijom]]. Više Kraškovićevom o radu mozete saznati na adresi:
Godine [[1994]]. diplomirao je na [[ALU|Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu]] na kiparskom odjelu u klasi profesora [[Stanko Jančić|Stanka Jančića]]. Od [[1996]]. godine radi kao profesor na ''Školi za primjenjenu umjetnost i dizajn'' u [[Zagreb]]u na kiparskom odjelu. [[2000]]. godine osvojio je ''Grand prix Salona mladih u Zagrebu'' za [[animirani film]] "[[Kako su prokleti iz pakla spasili gangstera Ronalda Reagana]]". Izlagao je na brojnim izložbama i autor je više javnih [[skulptura]] od kojih je najpoznatija "Kit" na jezeru [[Jarun]] u Zagrebu. Bavi se također vrlo uspješno [[slikarstvo|slikarstvom]], [[strip]]om, [[video]]m i [[animacija|animacijom]]. Više o Kraškovićevom radu mozete saznati na adresi:
http://kraskovic.blogspot.com
http://kraskovic.blogspot.com
==Vanjske poveznice==
==Vanjske poveznice==

Inačica od 10. siječnja 2007. u 01:26

Denis Krašković (Zagreb, 23. ožujka 1972. - ), hrvatski umjetnik.

Godine 1994. diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu na kiparskom odjelu u klasi profesora Stanka Jančića. Od 1996. godine radi kao profesor na Školi za primjenjenu umjetnost i dizajn u Zagrebu na kiparskom odjelu. 2000. godine osvojio je Grand prix Salona mladih u Zagrebu za animirani film "Kako su prokleti iz pakla spasili gangstera Ronalda Reagana". Izlagao je na brojnim izložbama i autor je više javnih skulptura od kojih je najpoznatija "Kit" na jezeru Jarun u Zagrebu. Bavi se također vrlo uspješno slikarstvom, stripom, videom i animacijom. Više o Kraškovićevom radu mozete saznati na adresi: http://kraskovic.blogspot.com

Vanjske poveznice