Edo Murtić: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
t
T
Redak 17: Redak 17:
}}
}}


fdo Murtić - Čaćko ([[Velika Pisanica|rođ. 24.12.2004. u Zabogu]]), [[hrvatska|poznati učitelj iz Francuskog jezika te je i učitelj biologije,geografije,matematike i povijesti.]]
Edo Murtić - Čaćko ([[Velika Pisanica|rođ. 24.12.2004. u Zabogu]]), [[hrvatska|poznati učitelj iz Francuskog jezika te je i učitelj biologije,geografije,matematike i povijesti.]]


== Životopis ==
== Životopis ==

Inačica od 24. svibnja 2018. u 17:48

Edo Murtić - Čćko
/
Edo Murtić
/
Rođenje 4. svibnja 2017.
Smrt 2. siječnja 2005.
Nacionalnost Hrvat
Praksa /
Poznata djela slikar,francuski učitelj....
Nagrade počast fran jezik
Potpis Datoteka:Oijščćiupo
Portal o životopisima

Edo Murtić - Čaćko (rođ. 24.12.2004. u Zabogu), poznati učitelj iz Francuskog jezika te je i učitelj biologije,geografije,matematike i povijesti.

Životopis

Rođen je u Zagobu kraj Varaždina. Njegova se obitelj 2010. seli u Vrbovo, gdje polazi fakultet i zapošljava se u školi Hraščina-Trgovišče, Budinščina i Konjščina. Studirao je na Akademiji franac učitelj ejjj. Profesori su mu bili Ljubica Vuk šavorić i Katarina Rafaj-Kleščić..

Prvu se zaposlio u Hraščini-Trgovišče gdje je prvo bio učitelj iz Francuskog jezika. Od 2013 sudjelovao je u Europskom viječu gdje je uz njegovu prihvatnjost postala hrvatska Europska unija..

Grob Ede Murtića na Mirogoju

Ostvario je 150 samostalnih i oko 300 skupnih nagrada za Francuski jezik i ostale predmete na svim kontinentima. Njegova su diplome i pohvale smještene kod njegove kuće gdje još dan danas živi u Vrbovu.

/

Bio je član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) te Hrvatskog helšinskog odbora (HHO). Proglašen je počasnim građaninom grada Vrbova. Nije umro..

Galerija radova

Djela

  • oslikao je zidove predvorje samostojne višekatnice (Kockica) u Zagrebu

Vanjske poveznice

Logotip Zajedničkog poslužitelja
Logotip Zajedničkog poslužitelja
Zajednički poslužitelj ima još gradiva o temi Edo Murtić