ZATEMAS: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka uređivanja
mNema sažetka uređivanja
Redak 18: Redak 18:
= Evaluator =
= Evaluator =


Evaluator je [[en:Online judge|automatski ocjenjivač programskih zadataka]]. Sadrži bazu programerskih zadataka u kojoj se nalaze zadaci s natjecanja Informatijada Božo Težak, zadaci koji su korišteni za predavanja i vježbu, te zadataka s ostalih natjecanja poput [[HPL|Hrvatska programerska liga]], [[HONI|Hrvatski otvoreno natjecanje u informatici]], [[DMIH|Dani mladih informatičara Hrvatske]] ili slično.
Evaluator je [[en:Online judge|automatski ocjenjivač programskih zadataka]]. Sadrži bazu programerskih zadataka u kojoj se nalaze zadaci s natjecanja Informatijada Božo Težak, zadaci koji su korišteni za predavanja i vježbu, te zadataka s ostalih natjecanja poput [[HPL|Hrvatska programerska liga]], [[HONI|Hrvatsko otvoreno natjecanje u informatici]], [[DMIH|Dani mladih informatičara Hrvatske]] ili slično.


Evaluator se koristi za natjecanja, za vježbu i slično. U prošlosti je u XV gimnaziji povremeno korišten za vježbu na satovima informatike.
Evaluator se koristi za natjecanja, za vježbu i slično. U prošlosti je u XV gimnaziji povremeno korišten za vježbu na satovima informatike.

Inačica od 30. rujna 2018. u 17:38

ZATEMAS
URL https://www.zatemas.org/, https://zatemas.zrs.hr/
Komercijalna? ne
Vrsta sustav za informatička natjecanja
Vlasnik Davor Cihlar, Ivan Vučica
Kreirao Davor Cihlar, Ivan Vučica
Objavljeno 31. siječnja 2006.
Status aktivna

ZATEMAS je web sustav za organizaciju informatičkih natjecanja. Najvažniji dijelovi su evaluator, u kojem se rješenja programerskih zadataka automatski ocjenjuju, i sustav za organizaciju natjecanja.

Osim glavnih autora, dijelove su napisali Boran Car, Nikola Kičić, Matija Folnović i Ivana Kajić[1][2]. Dizajn glavne teme je izradila Ivana Kajić.

ZATEMAS je u upotrebi u Zagrebačkom računalnom savezu[3], a koristio se i u XV gimnaziji[4]. Povremeno se koristio i na kampovima Hrvatskog saveza informatičara[5].

Evaluator

Evaluator je . Sadrži bazu programerskih zadataka u kojoj se nalaze zadaci s natjecanja Informatijada Božo Težak, zadaci koji su korišteni za predavanja i vježbu, te zadataka s ostalih natjecanja poput Hrvatska programerska liga, Hrvatsko otvoreno natjecanje u informatici, Dani mladih informatičara Hrvatske ili slično.

Evaluator se koristi za natjecanja, za vježbu i slično. U prošlosti je u XV gimnaziji povremeno korišten za vježbu na satovima informatike.

Slično kao kod ostalih automatskih ocjenjivača, korisnik putem weba u evaluator postavlja svoje rješenje za pojedini zadatak, koje se Jezični prevoditelj u izvršnu datoteku. Zatim se rješenje izvršava s ulaznim "test primjerima". Izlazi se uspoređuju s ispravnim rješenjem, te se na temelju toga dobivaju bodovi. Među potpuno podržanim jezicima su C, C++ i Pascal, a djelomično podržanima Java i BASIC[6].

Natjecanja

Prijave na natjecanje, zadaci, rješenja i rezultati zadataka za natjecanja Zagrebačkog računalnog saveza organizirala su se u podsustavu za organizaciju natjecanja odvojenom od evaluatora. Natjecanja su se grupirala u sezone, a svako natjecanje sastojalo se od više podskupina i kola.

Nagrade

U sklopu Smotre softverskih radova na Danima mladih informatičara Hrvatske u 2006., državnom natjecanju iz informatike, ZATEMAS je dobio status nagrađenog rada[7][8]

Vidi još

  1. Popis modula
  2. Popis autora
  3. Informatijada Božo Težak 2012., LOGO liga za kadete, četvrto kolo - START
  4. Stranica s novostima na ZATEMASu u XV gimnaziji, 8. svibnja 2009.
  5. Bilten 21. kampa mladih informatičara, HSIN
  6. Podržani jezici
  7. Rezultati Smotre softverskih radova, srednjoškolska skupina, DMIH 2006.
  8. Poziv na Dane HSINa, 2006.