Robert Burns: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
- kat. (Burns je Škot a ne Englez)
Nema sažetka uređivanja
Redak 16: Redak 16:
'''Robert Burns''' (Alloway, [[25. siječnja]] [[1759.]] – Dumfries, [[21. srpnja]] [[1796.]]) je škotski [[književnik]].
'''Robert Burns''' (Alloway, [[25. siječnja]] [[1759.]] – Dumfries, [[21. srpnja]] [[1796.]]) je škotski [[književnik]].


<!-- Jedan od vodećih britanskih romantičkih pjesnika. Pisao liriku sa snažnim oslonom u [[Škotska|škotskoj]] poeziji i jeziku, slaveći životnu radost i razuzdanost. Proslavio se zbirkom [[stih]]ova Pjesme uglavnom na škotskom narječju ([[1786.]]), za kojom je slijedilo tristotinjak novih pjesama na škotskom narječju objavljenih u zborniku The Scots Musical Museum, a koje mu je osiguralo dugotrajnu popularnost i čitanost. -->
Jedan od vodećih britanskih romantičkih pjesnika. Pisao liriku sa snažnim oslonom u [[Škotska|škotskoj]] poeziji i [[Škotski jezik|jeziku]], slaveći životnu radost i razuzdanost. Proslavio se zbirkom [[stih]]ova Pjesme uglavnom na škotskom narječju ([[1786.]]), za kojom je slijedilo tristotinjak novih pjesama na škotskom narječju objavljenih u zborniku The Scots Musical Museum, a koje mu je osiguralo dugotrajnu popularnost i čitanost.


{{Mrva-biog-knjiž-UK}}
{{Mrva-biog-knjiž-UK}}

Inačica od 4. listopada 2018. u 14:05

Robert Burns

Najpoznatiji Burnsov portret
Rođenje 25. siječnja 1759..
Alloway, Ayrshire, Škotska
Smrt 21. lipnja 1796..
Dumfries, Škotska
Književne vrste poezija
Književni period romantizam
Portal o životopisima

Robert Burns (Alloway, 25. siječnja 1759. – Dumfries, 21. srpnja 1796.) je škotski književnik.

Jedan od vodećih britanskih romantičkih pjesnika. Pisao liriku sa snažnim oslonom u škotskoj poeziji i jeziku, slaveći životnu radost i razuzdanost. Proslavio se zbirkom stihova Pjesme uglavnom na škotskom narječju (1786.), za kojom je slijedilo tristotinjak novih pjesama na škotskom narječju objavljenih u zborniku The Scots Musical Museum, a koje mu je osiguralo dugotrajnu popularnost i čitanost.

Nedovršeni članak Robert Burns koji govori o britanskom književniku treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.