Prečko: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
istinu,samo istinu velim
m uklonjena promjena suradnika 82.132.1.202 (razgovor), vraćeno na posljednju inačicu suradnika Kiky452
Oznaka: brzo uklanjanje
Redak 1: Redak 1:
'''Prečko''' je [[zagreb]]ačko gradsko naselje koje se nalazi na [[zapad]]nom dijelu [[grad]]a na samom rubnom dijelu Trešnjevke, istočno od prigradskog naselja Savska Opatovina i Jankomira, a zapadno od Jaruna, južno od Španskog.
'''Prečko je SELO.'''<ref>[http://www.casopis-gradjevinar.hr/dokumenti/200204/7.pdf Časopis Građevinar 54 (2002) 4] Iz povijesti graditeljstva - Sjećanje na poduzeće koje je neslavno završilo (B. Nadilo) </ref>
U njemu su dvije osnovne škole: Nikola Tesla i Prečko. Prigodom osnivanja općina u Gradu Zagrebu, 1974., ponovno je formirana Općina Trešnjevka u sastav koje tada ulazi i naselje Prečko. Takvo stanje traje do ukidanja općina u Gradu Zagrebu 31. prosinca 1990. Prema podjeli ustanovljenoj Statutom Grada [[Zagreb]]a [[14. prosinca]] [[1999.]], pripada Gradskoj četvrti [[Trešnjevka - jug]], a čini zaseban mjesni odbor.

Stambeno naselje Prečko je izgradilo poznato zagrebačko građevinsko poduzeće [[GRO Vladimir Gortan]]. Poštanski broj je 10000. <ref>[http://www.casopis-gradjevinar.hr/dokumenti/200204/7.pdf Časopis Građevinar 54 (2002) 4] Iz povijesti graditeljstva - Sjećanje na poduzeće koje je neslavno završilo (B. Nadilo) </ref>


== Šport ==
== Šport ==


U naselju djeluje [[NK Prečko Zagreb|NK Prečko]] sa igralištem kod istomene škole. Ne znaju igrati.
U naselju djeluje [[NK Prečko Zagreb|NK Prečko]] sa igralištem kod istomene škole.


Od 1979. godine na malonogometnom igralištu Kocka u Tijardovićevoj ulici održava se, danas već, najstariji zagrebački malonogometni turnir na otvorenom, a poslije Kutije šibica, drugi općenito u Zagrebu. Seljaci.
Od 1979. godine na malonogometnom igralištu Kocka u Tijardovićevoj ulici održava se, danas već, najstariji zagrebački malonogometni turnir na otvorenom, a poslije Kutije šibica, drugi općenito u Zagrebu.


== Izvori ==
== Izvori ==

Inačica od 15. listopada 2018. u 10:34

Prečko je zagrebačko gradsko naselje koje se nalazi na zapadnom dijelu grada na samom rubnom dijelu Trešnjevke, istočno od prigradskog naselja Savska Opatovina i Jankomira, a zapadno od Jaruna, južno od Španskog. U njemu su dvije osnovne škole: Nikola Tesla i Prečko. Prigodom osnivanja općina u Gradu Zagrebu, 1974., ponovno je formirana Općina Trešnjevka u sastav koje tada ulazi i naselje Prečko. Takvo stanje traje do ukidanja općina u Gradu Zagrebu 31. prosinca 1990. Prema podjeli ustanovljenoj Statutom Grada Zagreba 14. prosinca 1999., pripada Gradskoj četvrti Trešnjevka - jug, a čini zaseban mjesni odbor.

Stambeno naselje Prečko je izgradilo poznato zagrebačko građevinsko poduzeće GRO Vladimir Gortan. Poštanski broj je 10000. [1]

Šport

U naselju djeluje NK Prečko sa igralištem kod istomene škole.

Od 1979. godine na malonogometnom igralištu Kocka u Tijardovićevoj ulici održava se, danas već, najstariji zagrebački malonogometni turnir na otvorenom, a poslije Kutije šibica, drugi općenito u Zagrebu.

Izvori

  1. Časopis Građevinar 54 (2002) 4 Iz povijesti graditeljstva - Sjećanje na poduzeće koje je neslavno završilo (B. Nadilo)

Vanjske poveznice

Nedovršeni članak Prečko koji govori o naselju u Hrvatskoj treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.