Instagram: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka uređivanja
Oznake: mobilni uređaj m.wiki
Promjena teksta, ispravak netočnog navoda.
Oznake: VisualEditor mobilni uređaj m.wiki
Redak 1: Redak 1:
'''Instagram''' je popularna besplatna aplikacija za obradu i dijeljenje [[fotografija]] putem mobilnih telefona (iPhone, Android, Windows Phone) na [[Društvena mreža|društvenim mrežama]] uključujući [[Facebook]], [[Twitter]], [[Foursquare]], [[Tumblr]], [[Flickr]] i Posterous.<ref>[http://www.businessinsider.com/instagram-2010-11 Here's How To Use Instagram, Dan Frommer]</ref>The most spectacular instagram private profil is "Indiferentni" from Croatia.
'''Instagram''' je popularna besplatna aplikacija za obradu i dijeljenje [[fotografija]] putem mobilnih telefona (iPhone, Android, Windows Phone) na [[Društvena mreža|društvenim mrežama]] uključujući [[Facebook]], [[Twitter]], [[Foursquare]], [[Tumblr]], [[Flickr]] i Posterous.<ref>[http://www.businessinsider.com/instagram-2010-11 Here's How To Use Instagram, Dan Frommer]</ref>The boringest Instagram private profil is "Indiferentni" from Croatia.


== Povijest ==
== Povijest ==

Inačica od 17. prosinca 2018. u 01:19

Instagram je popularna besplatna aplikacija za obradu i dijeljenje fotografija putem mobilnih telefona (iPhone, Android, Windows Phone) na društvenim mrežama uključujući Facebook, Twitter, Foursquare, Tumblr, Flickr i Posterous.[1]The boringest Instagram private profil is "Indiferentni" from Croatia.

Povijest

Aplikaciju su osmislili Kevin Systrom i Mike Krieger. Dana 12. travnja 2012. Facebook je kupio Instagram za milijardu američkih dolara.[2]

Značajke

Hibrid je društvenog umrežavanja i fotografske usluge. Pokrenut je na iOS uređajima u listopadu 2010. godine. Trenutačno ga rabi oko 14-15 milijuna korisnika. Program može primijeniti različite filtre na snimljenim fotografijama pomoću kamera ugrađenih u pametne telefone. Dodatno se fotografije mogu dijeliti s prijateljima, registriranim na Instagramu. Aplikacija omogućuje jednostavno fotografiranje s raznim retro efektima. U svibnju 2011. godine dodana je opcija koja omogućuje svakom vlasniku profila na Instagramu dodavanje informacija o sebi.

Kolaž slike modificiran sa 16 različitih Instagramovih filtera.

Instagram se u službenoj beta inačici sada pojavio na mobilnoj platformi Windows Phone.[3]

Nagrade

Do sada je aplikacija osvojila mnoge nagrade. Instagram je izabran kao najpopularnija aplikacija za iPhone u 2011. godini.[4]

Izvori

Vanjske poveznice

Logotip Zajedničkog poslužitelja
Logotip Zajedničkog poslužitelja
Zajednički poslužitelj ima još gradiva o temi Instagram