Softball: Razlika između inačica

Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Dodana 3 bajta ,  prije 3 godine
bez sažetka
m (Croq je premjestio stranicu Softbol na Softball preko preusmjeravanja: kao na sluzbenoj stranici softball.hr)
No edit summary
'''Softball''' (on [[engleski jezik|engleskog]] naziva ''softball'', što dolazi od riječi ''soft'' što znači mekan i riječi ''ball'' što znači lopta) je momčadski [[sport]] u kojem se loptica udara palicom. Osnovni cilj igre momčadi u napadu je udariti bačenu lopticu na način da prije nego li protivnička obrana lopticu uhvati igrači napada 'osvoje' neku od četiri označene baze. Softbol je podvarijanta [[bejzbol]]a koja se igra na manjem terenu i s nešto većom loptom, te je primjerenija natjecanjima žena i mlađih dobnih kategorija od standardnog baseballa.
 
SoftbolSoftball za žene je [[Softball na Olimpijskim igrama|standardni sport na Olimpijskim igrama]] od [[OI_1996.|Igara u Atlanti 1996. godine]].
 
Pravila softballa su vrlo slična onima kod [[bejzbol]]a. Ključne su razlike u kraćem trajanju utakmice (umjesto 9 ''inninga'' kao u bejzbolu ovdje se igra 7), manjem terenu, nešto većoj lopti, kraćim palicama i sl. Brzine koje postiže loptica prilikom bacanja i udaraca su manje, pa je ovaj sport često za mlađe kategorijiekategorije u stvari priprema za 'pravi' baseball. TakođerSoftball je sofboltakođer pogodniji za rekreativce i starije natjecatelje, jer je nešto sporiji i manje opasan od baseballa.
 
== Vanjske poveznice ==
 
[[Kategorija:Športovi]]
[[Kategorija:SoftbolSoftball| ]]
[[Kategorija:Bejzbol]]
Anonimni suradnik

Navigacijski izbornik