Prijeđi na sadržaj

Josip Vranković: razlika između inačica

Obrisano 900 bajtova ,  prije 3 godine
m (dodana kategorija Košarkaši KK Dalvina uz pomoć dodatka HotCat)
Oznake: mobilni uređaj m.wiki
 
==Karijera==
Kroz karijeru je bio svašta.Od automehaničara do fotografa.Također se bavio profesionalnim kladioničarskim dojavama i amaterskim nogometom u klubu HNK Posušje.Radio je u svog oca za neki minimalac da se može 'nalit ko tena'.
Kroz karijeru je igrao na poziciji [[bek šuter]]a. Igrao je za KK Split u mlađim uzrasnim kategorijama a po isteku juniorskog staža bio je na posudbama u Dalvinu i Alkaru da bi se potom vratio u matični klub Split u kojem je igrao od 1991. do 1997. Nakon toga igrao je jednu sezonu u Zadru, zatim u dva navrata za Cibonu (sveukupno 3,5 sezone), te u Prokomu, Ludwigsburgu i Širokom gdje je i okončao igračku a ujedno 2007. godine i započeo trenersku karijeru osvojivši naslov prvaka BiH. U Široki Brijeg se vratio u sezoni 2008/09.
Karijera kao fotograf mu i dalje traje.Jedan je od poznatijih fotografa u BiH.Najpoznatija njegova fotografija je 'Kod babe na ručku' koja je bila u galeriji u New Yorku.
 
Poznat je i po svojoj neprofitnoj organizaciji u kojoj se bori protiv patuljastog rasta - "DwarfBeGone"
Kao trener potom je vodio Cibonu (tijekom jeseni 2007.) a nakon otkaza u Ciboni, preuzeo je Hrvatsku košarkašku "B" reprezentaciju i s njom osvojio zlatnu medalju na mediteranskim igrama u Pescari 2009.
U studenom 2009. postao je izbornik [[Hrvatska košarkaška reprezentacija|Hrvatske košarkaške reprezentacije]]. Na ovoj poziciji naslijedio je [[Jasmin Repeša|Jasmina Repešu]]. Hrvatsku reprezentaciju vodio je na dva velika natjecanja (SP 2010. i EP 2011.) ali nije postigao zadovoljavajuće rezultate te je potom odstupio s izborničke funkcije. Od kraja ožujka 2011. godine, ponovno je preuzeo trenersku klupu Cibone ali je nakon 8 mjeseci zbog određenih nezadovoljstava podnio ostavku.
 
TRENERSKA KARIJERA JOSIPA VRANKOVIĆA:
 
2007, 2008/09 - [[Široki]];
2007. i 2011. - [[Cibona]];
2009. - 2011. - [[Hrvatska košarkaška reprezentacija]];
 
== Vanjske poveznice ==
Anonimni suradnik