The Voice Hrvatska: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
→‎Predizbor: Perfekt u prezent
Oznake: mobilni uređaj m.wiki
Kurziv
Oznake: mobilni uređaj m.wiki
Redak 29: Redak 29:
}}
}}


'''''The Voice Hrvatska''' (ranije: The Voice - Najljepši glas Hrvatske)'' hrvatska je inačica svjetski popularnoga natjecateljskog pjevačkog showa. [[HRT|Hrvatska radiotelevizija]] prvu je emisiju emitirala [[17. siječnja]] [[2015.]]<ref>[http://www.vecernji.hr/tv/poceo-show-the-voice-najljepsi-glas-hrvatske-984684 Večernji.hr – Počeo show "The Voice"], pristupljeno 10. travnja 2015.</ref> Emisija se prikazivala [[subota|subotom]] u večernjem terminu na [[HRT 1|prvom programu Hrvatske radiotelevizije]]. Prva i druga sezona imale su podnaslov "Najljepši glas Hrvatske" koji se od treće sezone prestao koristiti, rezultirajući promjenom imena u samo "The Voice Hrvatska".
'''''The Voice Hrvatska''''' (ranije: ''The Voice - Najljepši glas Hrvatske'') hrvatska je inačica svjetski popularnoga natjecateljskog pjevačkog showa. [[HRT|Hrvatska radiotelevizija]] prvu je emisiju emitirala [[17. siječnja]] [[2015.]]<ref>[http://www.vecernji.hr/tv/poceo-show-the-voice-najljepsi-glas-hrvatske-984684 Večernji.hr – Počeo show "The Voice"], pristupljeno 10. travnja 2015.</ref> Emisija se prikazivala [[subota|subotom]] u večernjem terminu na [[HRT 1|prvom programu Hrvatske radiotelevizije]]. Prva i druga sezona imale su podnaslov "Najljepši glas Hrvatske" koji se od treće sezone prestao koristiti, rezultirajući promjenom imena u samo "The Voice Hrvatska".


== Osnova ==
== Osnova ==

Inačica od 30. lipnja 2019. u 12:39

The Voice Hrvatska
FormatReality show
natjecateljska emisija
SmislioNepoznata kratica »S« John de Mol [1]
RazvioNepoznata kratica »S« Alan Carter
Voditelj(i)Iva Šulentić
Ivan Vukušić [2]
ŽiriTony Cetinski
Jacques Houdek
Ivan Dečak
Indira Levak
Država Hrvatska
Jezikhrvatski
Prikazivanje
Trajanje emisije~2 sata
Prikazivanje
TV kućaHRT
Prva emisija17. siječnja 2015.
Posljednja emisija23. travnja 2016.

The Voice Hrvatska (ranije: The Voice - Najljepši glas Hrvatske) hrvatska je inačica svjetski popularnoga natjecateljskog pjevačkog showa. Hrvatska radiotelevizija prvu je emisiju emitirala 17. siječnja 2015.[3] Emisija se prikazivala subotom u večernjem terminu na prvom programu Hrvatske radiotelevizije. Prva i druga sezona imale su podnaslov "Najljepši glas Hrvatske" koji se od treće sezone prestao koristiti, rezultirajući promjenom imena u samo "The Voice Hrvatska".

Osnova

Osnova je formata odabir najljepšega glasa. Kandidati s istinskim glasovnim talentom sudjeluju u predizboru, a najuspješniji među njima nastupaju na audiciji koju vode četiri mentora. [4]

Predizbor

Na The Voice se može prijaviti svaka osoba starija od 18 godina, koja smatra da može pokazati svoj pjevački talent. Dovoljno je ispuniti obrazac i pojaviti se na prednatjecanju. Svaki kandidat mora pristupiti prvom predizboru i otpjevati jednu pjesmu: nakon nastupa dobiva i mišljenje žirija. Nakon što su svi prijavljeni kandidati pristupili predizboru, žiri donosi rezultate. Svaki kandidat koji želi otići u prvi krug natjecanja mora proći tri predizbora.[4]

Prva sezona (2015.)

Voditelji prve sezone bili su Iva Šulentić i Ivan Vukušić, a mentori Tony Cetinski, Jacques Houdek, Ivan Dečak i Indira Levak. Prva sezona emitirana je 2015. Pobjednica prve sezone je Nina Kraljić, a natjecali su se i Ana Opačak, Bruna Oberan, Marin Jurić-Čivro, Iva Gortan, Elena Stella, Jure Brkljača, Dino Petrić, Ema Gagro i ostali.

Trajanje: 17. siječnja 2015. - 25. travnja 2015.

Druga sezona (2016.)

Mentori i voditelji su ostali isti kao i u prvoj sezoni: voditelji Iva Šulentić i Ivan Vukušić, a mentori Tony Cetinski, Jacques Houdek, Ivan Dečak i Indira Levak. Druga sezona emitirana je 2016. Pobjednica druge sezone je Ruža Janjiš, a natjecali su se i Eni Jurišić, Stefani Žužić, Vedran Ljubenko, Alen Đuras i ostali.

Trajanje: 23. siječnja 2016. - 23. travnja 2016.

Treća sezona (2019./2020.)

23. svibnja 2019. raspisan je natječaj za treću sezonu s rokom prijave do 23. lipnja 2019. Treća sezona emitirat će se na HRT-u subotama.

Trajanje: 7. prosinca 2019. - 22. veljače 2020.


Izvori

  1. About 'The Voice'. NBC. Pristupljeno 8. lipnja 2013.
  2. Tportal.hr – Otkriveni voditelji The Voicea, pristupljeno 10. travnja 2015.
  3. Večernji.hr – Počeo show "The Voice", pristupljeno 10. travnja 2015.
  4. a b The Voice – info, pristupljeno 10. travnja 2015.

Vanjske poveznice