Hrast – Pokret za uspješnu Hrvatsku: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka uređivanja
Nema sažetka uređivanja
Redak 61: Redak 61:


== Hrast u Hrvatskom saboru ==
== Hrast u Hrvatskom saboru ==
Od 2015. parlamentarna je stranka zastupana s jednim zastupnikom u [[Hrvatski sabor|Hrvatskom saboru]] izborivši zastupnika u III. izbornoj jedinici u sklopu [[Domoljubna koalicija|Domoljubne koalicije]]. Na [[Hrvatski parlamentarni izbori 2016.|izborima 2016.]] stranka je osvojila jedan mandat na listi [[Hrvatska demokratska zajednica|HDZ-a]]. Zastupnik Hrast-a Hrvoje Zekanović u 9. sazivu Sabora član je Kluba zastupnika Hrvatske demokratske zajednice.
Od 2015. parlamentarna je stranka zastupana s jednim zastupnikom u [[Hrvatski sabor|Hrvatskom saboru]] izborivši zastupnika u III. izbornoj jedinici u sklopu [[Domoljubna koalicija|Domoljubne koalicije]]. Na [[Hrvatski parlamentarni izbori 2016.|izborima 2016.]] stranka je osvojila jedan mandat na listi [[Hrvatska demokratska zajednica|HDZ-a]].

== Povezani članci ==
== Povezani članci ==
* [[Domoljubna koalicija]]
* [[Domoljubna koalicija]]

Inačica od 21. srpnja 2019. u 00:58

Hrast - Pokret za uspješnu Hrvatsku
Predsjednik Ladislav Ilčić
Osnovana 23. studenoga 2012.
Sjedište Zagreb
Država djelovanja Hrvatska
Ideologija demokršćanstvo
konzervativizam
Politički položaj desnica
Nacionalna skupina Hrvatski suverenisti
Sabor
1 / 151
Europski parlament
0 / 12
Službena stranica
Ovo je članak o stranci Hrast - Pokret za uspješnu Hrvatsku osnovanoj 2012. Za stranku Hrvatski rast (Hrast) osnovanu 2010. pogledajte članak Hrvatski rast.

Hrast - Pokret za uspješnu Hrvatsku politička je stranka u Republici Hrvatskoj osnovana 23. studenog 2012. godine nakon raskola sa strankom Hrvatski rast (Hrast). Hrast objedinjuje građanske udruge i pojedince, tradicionalno, konzervativno, nacionalno i demokršćanski usmjerene. Predsjednik stranke od osnivanja je Ladislav Ilčić.

Hrast je povezan s Europskim kršćanskim političkim pokretom. Podmladak stranke zove se Mladež HRAST-a/Mladi suverenisti.

Vodstvo

Središnja tijela stranke su predsjednik stranke, Predsjedništvo, Veliko vijeće i Nadzorni odbor.
Predsjedništvo stranke uz predsjednika Ladislava Ilčića čine dva dopredsjednika, Hrvoje Zekanovića i Dario Konta te članovi Stipo Lemešić, Nikola Šopar, Kata Ninčević, Hrvoje Šlezak i Irena Horvat.

Hrast u Hrvatskom saboru

Od 2015. parlamentarna je stranka zastupana s jednim zastupnikom u Hrvatskom saboru izborivši zastupnika u III. izbornoj jedinici u sklopu Domoljubne koalicije. Na izborima 2016. stranka je osvojila jedan mandat na listi HDZ-a.

Povezani članci

Vanjske poveznice