Razlika između inačica stranice »Učiteljice«

Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Dodano 360 bajtova ,  prije 1 godinu
Vraćen dio na hrvatski standardni jezik te važna nadopuna za članove banda. Svako brisanje nadopunjenih podataka će se ponovno vratiti. Hvala.
m (uklonjena promjena suradnika Alan Nikolić-Šipek (razgovor), vraćeno na posljednju inačicu suradnika Tulkas Astaldo)
Oznaka: brzo uklanjanje
(Vraćen dio na hrvatski standardni jezik te važna nadopuna za članove banda. Svako brisanje nadopunjenih podataka će se ponovno vratiti. Hvala.)
Oznake: mobilni uređaj m.wiki VisualEditor
'''Učiteljice''' je [[Hrvatska|hrvatski]] ženski tercetni sastav. Čine ga Matea Tisaj (glavni vokal), Silvia Ivić (tambura i prateći vokal) i slovenska izvođačica Ana Vurcer (violina i prateći vokal).
 
Učiteljice su nastale kao posljedicom natječaja za novi ženski band velikih regionskihregionalnih produceraproducenata i tekstopisaca [[Dušan Bačić|Dušana Bačića]] i [[Bojana Dragojevića]], koji su i osnovali Učiteljice. Već samim početkom, 2014. godine uspjele su da za veoma kratko vrijeme skrenu pozornost na sebe te su u vrlo kratkom roku postale zapažene kao obećavajući ženski band obarajući rekorde slušanosti na hrvatskim radio-postajama i gledanosti na YouTube-u. Prvim dvjema pjesmama (koje su i ujedno dueti) "Nema Natrag" (sa [[Jasmin Stavros|Jasminom Stavrosom]]) i "Noći U Brazilu" (sa [[Neda Ukraden|Nedom Ukraden]]) postižu velike uspjehe i obraćaju veliku medijsku pažnju, kako na TV-u, radiu tako i na YouTube-u.
 
Već samim početkom, 2014. godine uspjele su da za veoma kratko vrijeme skrenu pozornost na sebe te su u vrlo kratkom roku postale zapažene kao obećavajući ženski band obarajući rekorde slušanosti na hrvatskim radio-postajama i gledanosti na YouTube-u. Prvim dvjema pjesmama (koje su i ujedno dueti) "Nema Natrag" (sa [[Jasmin Stavros|Jasminom Stavrosom]]) i "Noći U Brazilu" (sa [[Neda Ukraden|Nedom Ukraden]]) postižu velike uspjehe i obraćaju veliku medijsku pažnju, kako na TV-u, radiu tako i na YouTube-u.
 
U veljači 2019. godine bandu se priključuje privremena članica, Andrea Paškvan, zbog prinove koju očekuje Matea Tisaj te njezine nemogućnosti da nastupa zajedno sa bandom. Prije ponude za novu članicu, Andrea je bila urednica informativnog radijskog programa u Zadru te amaterska pjevačica koja je nastupala sa svojim bandom pod nazivom 'Forum'.
 
== Diskografija ==
Anonimni suradnik

Navigacijski izbornik