Razlika između inačica stranice »Panamski kanal«

Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Nema promjene veličine ,  prije 1 godinu
m
inžinjer -> inženjer, replaced: inžinjer → inženjer (4) using AWB
m (inžinjer -> inženjer, replaced: inžinjer → inženjer (4) using AWB)
== Gradnja kanala ==
[[Datoteka:Panama Canal under construction, 1907.jpg|desno|mini|230px|Detalj gradnje kanala 1907.]]
Konstrukcija kanala je bio jedan od najvećih i najtežih inžinjerskihinženjerskih projekata ikad poduzetih. Imao je ogroman utjecaj na brodarstvo između dva oceana, zamjenjujući dugi i opasan put kroz [[Drakeov prolaz]] i [[rt Horn]] na najjužnijem vrhu [[Južna Amerika|Južne Amerike]]. Brod ploveći iz [[New York]]a za [[San Francisco]] kroz kanal putuje 9.500 km (6.000 milja) što je bitno manje od 22.500 km (14.000 milja) oko rta Horn. Iako koncept kanala blizu Paname seže natrag do ranog 16. stoljeća, prvi pokušaj konstruiranja kanala započeo je [[1880.]] godine pod francuskim vodstvom. Nakon što je pokušaj propao i nakon što je umrlo 22.000 radnika, projekt izgradnje kanala su pokušale i uspješno završile Sjedinjene Američke Države u Panami početkom 1900-ih, a kanal je otvoren [[1914.]]
 
Gradnja 77 kilometara (48 milja) dugog kanala je bila prožeta problemima, uključujući bolesti (posebno [[malarija]] i [[žuta groznica]]) i odronima zemlje. Do kraja izgradnje, procjenjuje se da je ukupno 27.500 radnika umrlo u francuskim i američkim pokušajima izgradnje.
Francuzi su započeli gradnju u žurbi bez prethodne [[Geologija|geološke]] i [[Hidrologija|hidrološke]] studije regije. Od bolesti, posebice malarije i žute groznice, pobolijeva i umire velik broj zaposlenih, od radnika do direktora francuske kompanije. Javne zdravstvene mjere su bile neuspješne jer uloga [[komarac]]a u prenošenju bolesti nije bila poznata. Takvi uvjeti su učinili nemogućim zadržavanje iskusne radne snage, jer su se zaposlenici zbog straha ubrzo vratili u Francusku. Visoki gubitci zbog bolesti bili su jedan od glavnih faktora propasti projekta, a procjenjuje se da je umrlo 22.000 radnika za vrijeme francuske konstrukcije ([[1881.]]–[[1889.]]).
 
Sjedinjene Američke Države, za vrijeme predsjednika [[Theodore Roosevelt|Theodorea Roosevelta]] (s [[John Frank Stevens]]om kao glavnim inžinjerominženjerom od [[1905.]] – [[1907.]]), kupuju od Francuza opremu i iskopine, te počinju radove [[4. svibnja]] 1904., nakon što su pomogli Panami da dobije nezavisnost od [[Kolumbija|Kolumbije]]. U zamjenu za pomoć SAD-a u odvajanju Paname od Kolumbije, i uspostave neovisne države, Panama bi SAD-u dala kontrolu nad područjem Panamskog kanala.
Primarni zadatak glavnog inžinjerainženjera (1905.–1907.), Johna Franka Stevensa, bio je izgradnja infrastrukture potrebne za dovršetak kanala. Obnovio je Panamsku željeznicu, izgradio je prave kuće za radnike kanala te uveo program borbe protiv komaraca što je eliminiralo žutu groznicu i ostale bolesti s prevlake. Stevens se protivio izgradnji kanala na morskoj razini kako su to Francuzi pokušali sagraditi. Uspio je uvjeriti Theodorea Roosevelta o potrebi gradnje kanala sa branama i ustavama.
 
1907. godine Predsjednik SAD-a Theodore Roosevelt angažira [[George Washington Goethals|Georgea Washingtona Geothalsa]] kao glavnog inžinjerainženjera Panamskog kanala. Gradnja kanala završava 1914. čak dvije godine prije planiranog datuma koji je bio [[1. lipnja]] [[1916.]] Kanal je i formalno otvoren 15. kolovoza 1914. prolazom teretnog broda „Ancon“.
 
[[Datoteka:Jimmy_Carter_and_General_Omar_Torrijos_signing_the_Panama_Canal_Treaty.jpg|desno|mini|200px|Potpisivanje sporazuma Torrijos - Carter]]
43.909

uređivanja

Navigacijski izbornik