Rudarsko-geološko-naftni zbornik: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
mNema sažetka uređivanja
Sucag (razgovor | doprinosi)
Redak 34: Redak 34:
* [http://hrcak.srce.hr/ojs/index.php/rgn Mrežne stranice RGN zbornika]
* [http://hrcak.srce.hr/ojs/index.php/rgn Mrežne stranice RGN zbornika]
* [http://hrcak.srce.hr/rgn-zbornik?lang=en Mrežna arhiva RGN zbornika]
* [http://hrcak.srce.hr/rgn-zbornik?lang=en Mrežna arhiva RGN zbornika]
* ''[https://tehnika.lzmk.hr/rudarsko-geolosko-naftni-zbornik/ Rudarsko-geološko-naftni zbornik].''Hrvatska tehnička enciklopedija - portal hrvatske tehničke baštine


[[Kategorija:Stručni i znanstveni časopisi| ]]
[[Kategorija:Stručni i znanstveni časopisi| ]]

Inačica od 6. srpnja 2020. u 13:11

Rudarsko-geološko-naftni zbornik (RGN zbornik) je hrvatski znanstveni časopis koji izlazi od 1989. godine

Opći podatci o časopisu

Savjet Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na svojoj 2. sjednici održanoj 29. siječnja 1988. godine izglasao je odluku o izdavanju stalne godišnje znanstvene periodike "Rudarsko-geološko-naftni zbornik". Prvi broj Zbornika izašao je povodom značajnih jubileja u 1989. godini: (a) 70 godina od osnivanja "Stolice i zavoda za mineralogiju i geologiju" na Tehničkoj visokoj školi u Zagrebu, (b) 50 godina od osnivanja "Odsjeka za rudarstvo i metalurgiju" na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, (c) 40 godina od osnivanja studija Naftnog rudarstva na Rudarskom odsjeku Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, te (d) 20 godina od osnivanja "Više rudarske geoistraživačke škole" u Varaždinu, koja je kao "Viša geotehnička škola" tada bila u sastavu Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

U Zborniku se objavljuju radovi iz znanstvenih područja prirodne znanosti (1.01. Matematika, 1.02. Fizika, 1.03. Geologija, hrvatska klasifikacija) i tehničke znanosti (2.10. Rudarstvo, nafta i geološko inženjerstvo, 2.14. Zrakoplovstvo, raketna i svemirska tehnika, HR klas.), odnosno brojni sadržaji iz znanosti o Zemlji i inženjerstva. Danas je Zbornik jedan od vodećih hrvatskih znanstvenih časopisa u područjima i poljima koja pokriva.

Zbornik izlazi od 2012. godine dva puta, u 2016. godini tiskan je tri puta, a od 2017. godine počinje izlaziti četiri puta na godinu. Zadnji broj u godini dostupan je prije ili na dan zaštitnice (i) rudara, sv. Barbare, 4. prosinca. Mrežna izdanja na raspolaganju su okvirno mjesec dana prije tiskanih.

Podatci o dostupnosti, indeksiranju i arhiviranju

Refererira se u: Chemical Abstracts, Emerging Sources Citation Index (Thomson Reuters, WoS, Core Collection), Engineering Village /EI Compendex + Geobase + GeoRef AGI/ + Fluidex + Scopus (Elsevier), Geotechnical abstracts, Google Scholar (via PDFs on http://hrcak.srce.hr/rgn-zbornik), Petroleum Abstracts, Referativnij žurnal.

Akademske baze i pretraživači (otvorena pristupa): DOAJ (od 2016. nosi znak kvalitete "DOAJ seal"), DOI (CrossRef), Geoscience e-journal, Electronic Journals Library, Hrčak, Petroleum Abstracts, JournalSeek.

Komercijalne baze i pretraživači: EBSCO Publishing Services, ProQuest (SciTech, Natural Science, Environmental Science, Earth Science, Technology Collection, Materials Science collections).

Zbornik je časopis otvorene vrste što znači da elektroničke inačice članaka su u cjelosti dostupne čitateljima bez ikakve naknade ili registracije. Prinjihovoj uporabi vrijedi licencija "Creative Commons" (vrste BY, http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ ).

Izdavačka prava i autorska pohrana su također opisani na stranicama organizacije Sherpa (usluga RoMEO) koju održava Sveučilište u Nottinghamu (http://www.sherpa.ac.uk/romeo/search.php?issn=0353-4529).

Etički kodeks

Etički kodeks je dostupan na stranicama uredništva.

Podaci

  • Mrežna inačica: ISSN 1849-0409
  • Tiskana inačica: ISSN 0353-4529
  • UDK: 622:55

Vanjske poveznice