Visoka škola za menadžment i dizajn Aspira: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
drugo (grubo) prociscavanje
dobivena dopusnica (vidi SZR)
Redak 1: Redak 1:
{{ {{#ifeq:|{{void}}|void|subst!}}|CBris[[Kategorija:Potrebno dodati subst:]]}}
{{copyright?|https://www.aspira.hr/ Visoka škola za menadžment i dizajn Aspira|datum=21. srpnja 2020.}}
{{Reklama}}
{{Reklama}}
{{Izvor}}
{{Izvor}}

Inačica od 22. srpnja 2020. u 19:32

Visoka škola Aspira

Visoka škola za menadžment i dizajn Aspira osnovana je 2008. godine u Splitu od strane Suvremenog učilišta u Splitu. S obzirom da je Suvremeno učilište osnivač i Pomorskog učilišta Atlantis te tri institucije zajedno čine jednu od najvećih privatnih obrazovnih grupacija u Hrvatskoj. Visoka škola za menadžment i dizajn Aspira kao privatna visoka škola i neprofitna ustanova, ustrojava i izvodi stručne studije Sportskog menadžmenta, Računarstva – Programskog inženjerstva, Međunarodnog menadžmenta u hotelijerstvu i turizmu i Gastronomiju te razvija stručnu i znanstvenu djelatnost u skladu sa Zakonom. Uz studijske programe Aspira već godina izvodi verificirane programe od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja te brojne treninge iz područja menadžmenta, poduzetništva, komunikologije, gastronomije i turizma. Visokoškolska ustanova fokusirana je na identifikaciju aktualnih i očekivanih budućih deficitarnih zanimanja pa su tomu prilagođena i studijska usmjerenja i programi. Tako je primjerice nastao studij Međunarodnog menadžmenta u hotelijerstvu i turizmu – smjer Gastronomija koji je bitno osvježio i proširio polje visokoga obrazovanja u Hrvatskoj. Uz to, bitna je karakteristika Škole je dinamično prilagođavanje programa i sadržaja aktualnim potrebama tržišta.

Misija Visoke škole Aspira kreirati je transformativno edukacijsko iskustvo kroz primjenu najbolje svjetske prakse i suradnju s vodećim stručnjacima.

Vizija Visoke škole Aspira je biti globalno priznato visoko učilište koje djeluje transformativno na studente i društvo u cjelini, kroz sustavno inoviranje obrazovnih programa i primijenjena istraživanja za rješavanje problema realnog sektora te poticanje inovacija i kreativnosti u poduzetništvu. Također, cilj je omogućiti studentima stjecanje kompetencija i ishoda učenja koja iza sebe imaju praktičnu podlogu. U svojim strateškim dokumentima Aspira je definirala kao cilj pozicioniranje međunarodno priznate visokoškolske institucije koja će svojom kvalitetom i izvrsnošću privlačiti studente iz cijelog svijeta.

Stručni studij Sportskog menadžmenta

Program stručnog studija Sportskog menadžmenta na Visokoj školi Aspira namijenjen je obrazovanju za upravljačke funkcije u sportskim društvima i drugim poslovnim sustavima i za obrazovanje menadžera – zastupnika sportaša, sportskih društava te uvođenju sportaša nakon završetka njihove profesionalne karijere u poslovni svijet.

Cilj obrazovanja je stjecanje ukupnih kompetencija sportskog menadžera koji se ostvaruje upravljanjem procesima u sportskim organizacijama primjenom menadžerskih postupaka, tehnika i vještina.

Zbog značajnog udjela ekonomskih obrazovnih sadržaja, završeni studenti moći će uspješno obavljati i sve druge poslove za koje su potrebna poslovna znanja, menadžerske kompetencije i vještine.

Studij traje 3 godine (6 semestara) i izvodi se kao redovni i izvanredni. Završetkom studija stječe se, prema odredbama Bolonjskog procesa, 180 ECTS bodova i stručni naziv: stručni prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) sportskog menadžmenta – bacc.oec.

Završetkom preddiplomske razine stručnog studija Sportskog menadžmenta polaznik stječe mogućnost nastavka visokog obrazovanja na specijalističkom stručnom diplomskom studiju koji je namijenjen profesionalcima koji već rade u sportu te žele unaprijediti svoju karijeru, ali i onima koji tek žele ostvariti uspješnu karijeru u sportu i sportskoj industriji.

Završetkom specijalističkog diplomskog stručnog studija Sportskog menadžmenta polaznik stječe kompetencije upravljanja sustavima višeg stupnja složenosti na poslovima "top management-a" te mogućnost nastavka visokog obrazovanja na poslijediplomskim studijima sukladno Bolonjskoj deklaraciji.

Studij traje 2 godine (4 semestra), a završetkom studija stječe se, prema odredbama Bolonjskog procesa, 120 ECTS bodova i stručni naziv (ekvivalent stručnog magisterija):

stručni/a specijalist/ica sportskog menadžmenta (struč. spec. oec.)

Priznati hrvatski i inozemni stručnjaci iz područja sporta i menadžmenta sudjeluju kao gosti predavači, kako u teorijskom tako i u praktičnom dijelu nastave.


Studiranje uz rad prilagođeno je zaposlenim osobama te aktivnim sportašima koji zbog svojih profesionalnih obveza nisu u mogućnosti redovito pohađati predavanja.

Stručni studij Međunarodnog menadžmenta u turizmu i hotelijerstvu

Preddiplomski stručni studij  Međunarodnog menadžmenta u hotelijerstvu i turizmu Visoke škole Aspira pripremit će studente za upravljačke funkcije u ugostiteljstvu, turizmu i hotelijerstvu, a izvodi se u 3 usmjerenja: Hotelski menadžment, Menadžment destinacijskih organizacija (DMO) i kompanija (DMC) i Gastronomija.

Turizam je perspektivna grana ekonomije u Hrvatskoj i svijetu. Značajan je izvozni proizvod i generator zapošljavanja. Za povećanje tržišne vrijednosti u turizmu nužno je raspolagati kvalitetnim stručnim i upravljačkim kadrom. Obrazovanje i usavršavanje je ključni resurs suvremenog poslovanja, a samim time i razvoja pa je stoga adekvatno obrazovanje kadrova u hotelijerstvu i turizmu preduvjet konkurentnoj prednosti određene zajednice, podizanju produktivnosti i povećanju tržišne vrijednosti.

Studij Međunarodnog menadžmenta u hotelijerstvu i turizmu ima za cilj kvalitativno unapređenje stručnjaka uvođenjem novih dodatnih znanja i vještina putem specijalizacije. Studij se izvodi prema Bolonjskom procesu i traje šest semestara, odnosno tri godine.

Studenti će biti osposobljeni za obavljanje upravljačkih i administrativnih poslova u: hotelskim kućama, turističkim zajednicama, turističkim agencijama, udrugama, turističkim savezima, odjelima za turizam gradskih uprava, odjelima za turizam županija, odjelima za turizam Ministarstva turizma, poslovnim sustavima, event menadžment tvrtkama, marketinškim agencijama, agencijama za tržišne komunikacije, marketing menadžment odjelima, tvrtkama za consulting i sl. te općenito; upravljanje raznim tvrtkama u gospodarstvu, trgovini…


Usvojeno praktično znanje, primjenjuje se u praksi odmah od prve godine studija u sklopu stručne prakse koju studenti pohađaju u renomiranim objektima, partnerskim institucijama visoke škole Aspira.

Nakon završetka preddiplomske razine, obrazovanje se nastavlja na diplomskom (MBA) studiju hotelijersko-turističkog menadžmenta. koji osigurava najvišu razinu specijalizacije u kompleksnom hotelijerskom – turističkom sektoru prateći najuspješnije poslovne svjetske prakse, angažirajući vrhunske domaće i inozemne stručnjake. Ono što nudimo je drugačiji studij hotelijerstva i turizma. Vjerujemo da je svaki pojedinac specifičan po svojim sposobnostima i potencijalima. Kroz individualizirani pristup učenja, fleksibilnost i praktičan rad povezujemo iskustvo učenja te razvijamo potencijale naših studenata uvažavajući njihove osobne afinitete.

Gastronomija kao studijski smjer ima za cilj stvaranje visokokvalitetnog kadra koji će biti nositelj razvoja gastro-enološke ponude Hrvatske kao receptivne destinacije i na taj način osigurati konkurentu prednost. Tijekom nastave, radionica, seminara, projekata i vježbi studenti će stjecati vrijedna praktična znanja od istaknutih domaćih i inozemnih stručnjaka iz područja gastronomije, enologije, ugostiteljstva, hotelijerstva, ekonomije, menadžmenta i gospodarstva, te na taj način stjecati vještine koje će kasnije moći primjenjivati  i u najzahtjevnijim situacijama.

Studenti će kroz modernu nastavu aktivno raditi, vježbati i učiti od mnogih uglednih chefova, među kojima su Dino Galvagno, Antun Nišević, Branko Ognjenović, Zdravko Perić, Braco Sanjin, Zdravko Tomšić, Hrvoje Zirojević i Vincenzo Guarino (nositelj Michelinove zvjezdice), Ivan Pažanin, Damir Tomljanović, Tomaž Kavčić, Emanuele Scarello, Marina Gaši, Tomica i Ivan Đukić i mnogi drugi.

Na studijskom smjeru Gastronomija naglasak  je se stavljen upravo na praksu, stoga studenti, osim praktične nastave kroz prve dvije godine studija, na trećoj godini imaju cijeli jedan semestar posvećen isključivo stručnoj praksi. Također, na posljednjoj godini studija studenti odlaze na studijsko ”gastro putovanje” gdje u prestižnim i nagrađivanim restoranima uče od vrhunskih stručnjaka. Kroz praksu u trajanju od 640 sati studenti imaju priliku učiti od renomiranih chefova, u vrhunskim hrvatskim te inozemnim ugostiteljskim objektima i hotelima.

Preddiplomski stručni studij Računarstva

Prateći potrebe tržišta rada na kojemu je uočen kontinuiran nedostatak visoko obrazovanih stručnjaka iz području IT sektora, Visoka škola Aspira pokrenula je studij Računarstva- smjer Programsko inženjerstvo koji implementira programiranje od prve godine. Naime, IT industrija bi uskoro postaje glavna poluga razvoja gospodarstva, osobito kroz povećanje izvoza usluga i proizvoda, što je karakteristično za ovu djelatnost.

Značajke stručnog studija Programskog inženjerstva su da je kreiran u suradnji sa stručnjacima i poslodavcima, okrenut praksi, baziran na primijenjenom poslovanju u području informatike i računarstva te da kao takav generira zapošljavanje kadrova.


Osim obvezne stručne prakse Visoka škola Aspira studentima nudi i atraktivne Poduzetničke radionice, gdje poduzetnici kroz zanimljive i stvarne primjere studentima prezentiraju kako izazove pretvoriti u uspjeh. Startup radionice su osmišljene s poduzetnicima koji su već pokretali startup te imaju bogato iskustvo u osmišljavanju projekta s minimalnim rizicima a maksimalnim učinkom. Studentima su ove radionice od velikog značaja jer upravo putem startupa mnogi mladi računalni poduzetnici zaplove u poduzetničke vode. Radionice studentima pružaju i uvid u svijet samozaposlena potičući njihovu kreativnost i snalažljivost kako bi lakše pronašli svoje mjesto na tržištu rada.

Stručna praksa od prve godine studija

Poseban naglasak na Visokoj školi Aspira stavlja se upravo na stručnu praksu koju studenti izvode u respektabilnim institucijama s obzirom na odabrani studijski smjer. Vjerujemo da stečene vještine omogućavaju studentu po završenom studiju samostalan profesionalni i osobni razvoj. Studenti stječu temeljna teoretska, metodološka i aplikativna znanja, svladavaju teoretske i praktične aspekte edukacije kao i potrebne osobine te stječu kompetencije za rad koje ih uvelike izdvajaju na tržištu rada.

Tijekom prve dvije godine studija studenti odrađuju po 120 sati stručne prakse godišnje, a cijeli posljednji semestar studija posvećen je stjecanju konkretnog praktičnog znanja.

Više o partnerskim institucijama na kojima se provodi stručna praksa po pojedinim smjerovima, možete pronaći na službenoj web stranici Visoke škole Aspira.

Dani karijera

Na Visokoj školi Aspira svake godine se organiziraju Dani karijera koji su prilika studentima da se predstave na najbolji način poslodavcima  i tako otvore vrata, prvo za stručnu praksu, zatim kroz rad i zalaganje, za svoje buduće zaposlenje. Naime, poslodavci koji sudjeluju na Danu karijera ističu da im je to regrutni centar gdje točno znaju na koliko studenata mogu računati za zaposlenje u bliskoj budućnosti. Takav način uvođenja mladih na praksu uistinu mnogo znači studentima, ali i poslodavcima koji na ovaj način lakše dolaze zaposlenika, u čijem formiranju na neki način i sami sudjeluju. Studenti imaju za cilj pokazati se u što boljem svijetlu i ostaviti što snažniji dojam. Poslodavac kad jednom prepozna kvalitetnog djelatnika želi ga i zadržati. Dani karijera omogućuju studentima praksu u najvažnijim tvrtkama i institucijama iz područja u kojem se obrazuju.

Naša filozofija prenošenja znanja je od početka utemeljena na praktičnosti i spoznaji o potrebama gospodarstva za određenim vještinama i kompetencijama kadrova, naših studenata, koji će preuzeti svoju ulogu i odgovornost u osmišljavanju, razvoju i vođenju postojećih, ali  i onih još neiskorištenih resursa.

Po nama, najbolji način za ispunjenje gore navedenog je razvoj sinergije između nas, naših studenata i naravno gospodarskih čimbenika, naših partnera sportskih, turističkih i IT organizacija, s konačnim ciljem usklađenosti obrazovanja i potražnje za obrazovanom radnom snagom.

Dani karijera, koje organiziramo jednom godišnje, prigoda su za naše studente da izgrade poveznice i brojne kontakte s poslovnim subjektima, da im se u potpunosti približe i prouče njihove potrebe te u konačnici da se prilagode stanju radnog tržišta. To je ujedno i prilika za naše partnere da iskristaliziraju nove ideje, da usmjere neke od studenata prema svojim specifičnim zahtjevima kroz osiguravanje praktičnog rada i/ili angažmana unutar svojih radnih procesa i izvan okvira koji su početno postavljeni za ovakav događaj.

Cjeloživotno obrazovanje

Turistički vodič

Odjel za cjeloživotno učenje Visoke škole za menadžment Aspira, organizira i provodi seminar za polaganje stručnog ispita za turističke vodiče. Navedeni seminar i ispit organiziraju se i izvode temeljem odredbi Zakona o pružanju usluga u turizmu (NN br. 130/17, 25/19, 98/19, 42/20), Pravilnika o stručnom ispitu za turističke vodiče i ispitnom programu za turističke pratitelje (NN 50/08.).

Voditelj turističke agencije

Odjel za cjeloživotno učenje Visoke škole za menadžment Aspira iz Splita, organizira i provodi program za poslove Voditelja turističke agencije. Sukladno odredbama Zakona o pružanju usluga u turizmu (NN 130/17, 25/19, i 98/19, 42/20) svaka turistička agencija mora imati najmanje jednog zaposlenog voditelja poslova, a voditelj poslova mora imati položen stručni ispit. Stručni ispit za voditelje poslova polaže se pred ispitnom komisijom Ministarstva turizma. Pravilnikom o stručnom ispitu za voditelja posla u turističkoj agenciji (NN 81/2019) ministar turizma propisao je ishode učenja koji se provjeravaju na stručnom ispitu.

Menadžer turističke destinacije

Odjel za cjeloživotno učenje Visoke škole za menadžment Aspira, organizira program usavršavanja za Menadžera turističke destinacije. Zbog sve većeg rasta i razvoja turističkog tržišta svaka pojedina destinacija mora imati stručnjake s menadžersko upravljačkim sposobnostima.

• kreira adekvatnu turističku ponudu

• upravlja turističkom destinacijom

• stvara imidž destinacije

• utječe na unaprjeđenje lokalne ekonomije

• istovremeno čuva prirodnu i kulturno-povijesnu baštinu

Menadžer hotela

Cilj programa je osigurati polazniku teorijska i praktična znanja i vještine koje će mu omogućiti bolje upravljanje i prezentiranje hotela te privlačenje novih gostiju. Program je namijenjen osobama koje se žele usavršiti za stručno zanimanje menadžera hotela kao i onima koji sudjeluju u upravljanju hotelom s ciljem poboljšanja poslovanja. Predavači su eminentni stručnjaci iz područja menadžmenta i turizma.

Menadžer hrane i pića

Odjel za cjeloživotno obrazovanje Visoke škole za menadžment Aspira u suradnji sa Suvremenim učilištem u Splitu, organizira program usavršavanja za Menadžera hrane i pića.

Cilj programa je usavršiti polaznike za rad na području upravljanja ponudom hrane i pića kao i upoznati ih s oblicima organizacije poslovanja u ugostiteljskom i hotelskom objektu. Stjecanje znanja o važnosti uloge dobre organizacije usluga u ugostiteljsko-turističkoj ponudi. Važnost menadžera/ice hrane i pića je u tome što upravo on/ona svojim uspješnim radom omogućava kvalitetnu ponudu, vrhunsku uslugu i tako ostvarenje vrhunskog ugleda ugostiteljskog objekta.

Sommelier

Cilj programa je i usavršiti polaznike za upravljanje ponudom ugostiteljskog objekta, poznajući specifičnosti posla te vodeći računa o ekonomskoj isplativosti u obavljanju zadanih poslova, istovremeno pazeći na racionalno korištenje radnog vremena kroz efikasnost obavljenog posla.

Završetkom programa polaznici će biti sposobni: prepoznati vina i ostala alkoholna pića, na osnovu njihovih temeljnih karakteristika, sastaviti vinsku kartu, ovisno o kategorizaciji objekta, razlikovati tehnike prezentacije i načine otvaranja vina i pjenušaca, upariti vino sa jelom ili jelo sa vinom poznajući stručne tehnike, razlikovati cigare iz humidora poznajući vrste cigara primjenjujući tehnike paljenja cigara, prepoznavati želja gosta tehnikom neverbalne komunikacije i mnoge druge vještine.

Kuhar

Visoka škola Aspira u suradnji sa Suvremenim Učilištem organizira program osposobljavanja za kuhara.

Područja koja se obrađuju su: ugostiteljska roba i oprema, higijena,zaštita na radu, praktična nastava u praktikumu, praktična nastava u ugostiteljskom objektu.

Slastičar

Kroz teorijski i praktični dio stječu se znanja i vještine pripreme raznih vrsta slastica:

kolača, torti, sladoleda, krema, aranžiranje slastica, pravilno korištenje kuhinjskih uređaja, održavanje higijene kuhinje, razlikovanje i pravilno skladištenje namirnica te zaštite na radu.

Praktična nastava se izvodi u našoj moderno opremljenoj kuhinji pod mentorstvom vrhunske slastičarke Ljubice Roždijevac koja je chef slastičarne Hotela Sheraton u Zagrebu.

Dizajner interijera

Program za Dizajnera interijera osmišljen je kao kombinacija  praktične nastave i radionica, koje vode eminentni stručnjaci. Namijenjen je i osobama koje nemaju iskustva u dizajniranju interijera. Dakle, predznanje nije uvjet – samo želja za učenjem! Naši polaznici usvajaju razna znanja i vještine; preko tehničkog crtanja do korištenja računalnog programa ArchiCad – programa za dizajniranje interijera.

Internet marketing specijalist

Završetkom ovog programa polaznik će biti sposoban samostalno sudjelovati u istraživanju tržišta i izradi plana marketinške kampanje,procijeniti potrebe web potrošača te tome prilagoditi metode oglašavanja i prodaje, upotrijebiti alate za dizajniranje korisničkog sučelja web stranice i on line oglašavanje, koristiti društvene mreže za postizanje marketinških ciljeva, kreirati i provesti uspješnu marketinšku kampanju na internetu i na društvenim mrežama, koristiti Google alate (Google Ads, Tag Manager, Analytics, Search Console i Google My Business) za povećanje vidljivosti kod ciljane publike, uprimijeniti pravila zaštite na radu.

Seminar naprednog Google oglašavanja

Edukacija je namijenjena svima onima koji imaju predznanje u Google oglašavanju te dodatnom edukacijom žele unaprijediti sebe i svoje poslovanje. Kroz seminar ćete naučiti koristiti napredne tehnike u radu s Google oglasima, bilo to za vlastite potrebe ili za velike klijente.

Seminar će se fokusirati na detaljnije razumijevanje i korištenje svih aspekata Google Ads uključujući Search, Display, Video, Shoping i App oglašavanje kao i praćenja potrošnje i budžeta za veći broj računa kojima ćete potencijalno upravljati.

Voditelj web shopa

Web shop, uz to što kupcima daje non-stop pristup vašoj trgovini, dodatno širi vaše tržište jer više niste ograničeni samo na one ljude koji mogu fizički pristupiti Vašoj trgovini. No, kako bi web shop bio uspješan nužno je ostvariti neke preduvjete poput odabira i razvija optimalne platforme za prodaju, odabira ispravnog načina prezentacije i promocije proizvoda/usluge koje prodajete kao i poznavanje zakona.

Program je namijenjen vlasnicima i voditeljima trgovina, zaposlenicima u marketingu, web administratorima te svima koji zanima web, marketing i prodaja.

Voditelj projekata EU fondova

Osobe koje se bave ili žele baviti izradom projekata za dobivanja sredstava iz fondova Europske unije trebaju steći stručne kompetencije u tehnikama upravljanja EU projektima, proračuna projekta, praćenja, provedbe i evaluacije projekta kao i u svrhu izrade vlastitog EU projekta. Nedostatak kvalificirane radne snage u ovom području djelovanja, potiču sve veći broj ljudi različitih srodnih i nesrodnih profesija i uzrasta da pohađaju ovaj obrazovni program s ciljem razvoja vlastitih karijera u perspektivnim područjima poslovanja za značajnom financijskom korišću. Ovaj program ima za cilj osposobiti polaznike za pripremu i provedbu projekata financiranih kroz programe Europske unije uz pomoć nekih od najiskusnijih stručnjaka za ovu problematiku u Hrvatskoj.

Voditelj prodaje

Program je namijenjen onima koji se žele baviti ili se već bave prodajom i žele usavršiti vještine i znanja koje posjeduju. Zbog otvaranja novih tržišta u Hrvatskoj i širenja starih u različitim smjerovima, i na europsko tržište sve veća je potražnja za voditeljima prodaje što utječe direktno i na tržište rada. Osim što će ovakva vrsta usavršavanja poslodavcima omogućiti da vođenje prodaje obavlja stručna osoba, omogućiti će i nezaposlenim osobama da se prekvalificiraju i postanu voditelji prodaje u području tehnike upravljanja i vođenja prodajnog postupka, poslovnog komuniciranja i marketinga, u svrhu rada u prodajnom poduzeću ili osnivanja i rada u vlastitom poduzeću.

Sportski administrator

Visoka škola za sportski menadžment Aspira kao jedina visokoškolska institucija u Hrvatskoj koja školuje stručne kadrove za upravljačke i administrativne funkcije u sportskim organizacijama, organizira program Sportski administrator čiji je cilj obrazovati stručne kadrove na upravljačkim i administrativnim funkcijama u sportu iz područja upravljanja sportskim organizacijama, sportskog marketinga, menadžmenta ljudskih resursa, upravljanja sportskim objektima i manifestacijama, financijskog poslovanja, sportskog prava te stjecanje praktičnih znanja i vještina nužnih za rad suvremene sportske organizacije.

Međunarodni trening program za menadžera marine

Cilj programa je omogućiti menadžerima marina stjecanje novih znanja i vještina za suvremeno upravljanje marinama, kao i mogućnost formaliziranja prethodno stečenih znanja i iskustava u svrhu poboljšanja kvalitete poslovanja svojih marina.

Visoka škola Aspira i Adriatic Croatia International Cluba (ACI) potpisali sporazum o suradnji o edukaciji kadrova kroz Međunarodne trening programe za usavršavanje kadrova u marini.

Aspira pruža najkvalitetniji izbor uz najnižu cijenu. Broj sati je optimalan za savladavanje gradiva potrebnih za uspješno polaganje mature. Svi polaznici će dobiti besplatne skripte i materijale za vježbu. Pripreme se odvijaju subotom i obuhvaćaju i obradu gradiva i vježbe.

Hrvatski jezik je koncipiran na način da se prolazi gradivo iz ispitnog kataloga, a poseban naglasak je na književnim djelima s popisa za esej.*

Engleski jezik obuhvaća vježbu konkretnih zadataka s mature kao i strategije rješavanja zadataka.

Matematika uključuje vježbanje na konkretnim zadacima i primjerima dosadašnjih matura.

Također , u našoj ponudi su i pripreme za ispit iz fizike, politike i gospodarstva, psihologije, sociologije, likovne umjetnosti, informatike te pripreme za studij kineziologije i studij arhitekture (crtanje).

Profesori s dugogodišnjim iskustvom pripremanja maturanata za ispite će u malim grupama omogućiti polaznicima da što kvalitetnije savladaju gradivo i budu spremni za polaganje najvažnijeg ispita jednog maturanta.

Vanjske poveznice