Ksenija Pajčin: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka uređivanja
Nema sažetka uređivanja
Oznake: uklonjeno uređivanje VisualEditor
Redak 24: Redak 24:
| URL =
| URL =
}}
}}
'''Ksenija "Xenia" Pajčin''' ([[Beograd]], [[3. prosinca]] [[1977.]] - [[Beograd]], [[16. ožujka]] [[2010.]]) je bila [[Srbija|srpska]] [[pop]] pjevačica i plesačica .
'''Ksenija "Xenia" Pajčin''' ([[Beograd]], [[3. prosinca]] [[1977.]] - [[Beograd]], [[16. ožujka]] [[2010.]]) je bila [[Srbija|srpska]] [[pop]] pjevačica i plesačica .Svojevremeno velik fan Torinskog Juventusa.


== Karijera ==
== Karijera ==

Inačica od 22. rujna 2020. u 17:40

Xenia Pajčin
Ime u rodnom listuKsenija Pajčin
Poznat/a i kaoXenia
Rođen/a3. prosinca 1977.
Umro/umrla16. ožujka 2010.
Žanr/oviPop
Zanimanjeglazbenica, voditeljica, plesačica, zabavljačica
Djelatno razdoblje1996. - 2010.
Producentska kućaVlasnica plesne škole u Beogradu

Ksenija "Xenia" Pajčin (Beograd, 3. prosinca 1977. - Beograd, 16. ožujka 2010.) je bila srpska pop pjevačica i plesačica .Svojevremeno velik fan Torinskog Juventusa.

Karijera

Osnovnu školu završila je u Beogradu, kao i srednju ekonomsku. Karijeru je započela kao plesačica u diskotekama. Potom je postala članica grupe "The Duck". Sa hitom "Dačo, volim te" grupa je postigla popularnost među mlađom publikom širom Srbije, a Ksenija je skrenula pažnju na sebe. Marija Mihajlović je pjevala za njihov prvi album, dok je Ksenija samo otvarala usta. Ksenija karijeru nastavlja snimivši svoj prvi od dva albuma “Ksenija” sa popularnom pjesmom “Sviđa mi se on”. Bila je vlasnica plesne škole u Beogradu. Jedno razdoblje svoga života provela je u Grčkoj, radeći kao plesačica u poznatim tamošnjim noćnim klubovima, pa je bila dobro prihvaćena od strane grčke publike.

2000. - tih godina Ksenijina karijera kreće uzlaznom putanjom: uskoro izdaje hit pjesmu "Dečko mi je umoran" koja se rado slušala i u Hrvatskoj, a ubrzo za njom izbacuje na tržište dvosmislenu pjesmu po kojoj će je vjerojatno brojni pamtiti - "Pizza (Pica)". Snimila je nekoliko dueta sa svojim kolegama na estradi kao što su pjesme "Hajde sestro" s Indirom Radić, "Požuri" s MC Stojanom, "Supica" s Danijelom Alibabićem itd. Ostat će zapamćena i po energičnim video spotovima punim seksipila.

Okušala se i u glumi kao sestra u seriji Naša mala klinika te kao voditeljica u nekim srpskim talk - emisijama. Ksenija Pajčin slovila je za jednu od najseksipilnijih javnih osoba u Srbiji i zbog toga je vrlo često bila tema raznoraznih estradnih “glasina”.

Najuspješniji hitovi

Smrt

Dana 16. ožujka 2010. Ksenija je pronađena mrtva u svom stanu u Beogradu. Pokraj nje ležao je leš deset godina mlađeg đečka Filipa Kapisode. Policijskim očevidom utvrđeno je da je Filip ubio Kseniju, a potom i sebe vjerojatno iz ljubomore ili zbog činjenice da je izvršila pobačaj bez njegovog znanja, no to su samo nagađanja.