Razlika između inačica stranice »Igor Večerina«

Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Dodano 28 bajtova ,  prije 1 godinu
U sklopu književnog projekta bio je na Golom otoku. Postoje fotografije, dokumentarni film i materijal koji se poslije predstavljao na više izložbi i na Liburnija film festivalu u Opatiji.
2013. godine formira se [[Ri Lit]] ( skupina riječkih književnika ) s ciljem pojačane konzumacije književnog stvaralaštva kojoj se Večerina pridružuje 2014. godine u prvoj postavi čitajući svoju poeziju, dokumentirano na stranicama, linkovima i katalozima Ri Lita.
21.01. siječnja 2014. pod autorstvom [[Marija Štrajh|Marije Štrajh]] sudjeluje u multimedijskom konceptualnom projektu ''Metafizika krvi'', posvećenom svim umjetnicima – pogotovo riječkoj punk sceni.
27. listopada 2016. u RI HUBU –u održava se [[festival Na rubu]] ( subversive art performance ) u kojemu među 15 umjetnika iz Hrvatske Večerina čita svoju poeziju među poznatim akterima riječke alternativne scene, a zatim u teatru [[NovaRi]] ([[Predrag Kraljević|Predraga Kraljevića ]]) nastavlja sa nastupima u Grožnjanu, Malom Lošinju itd.
Marije Štrajh]] sudjeluje u multimedijskom konceptualnom projektu ''Metafizika krvi'', posvećenom svim umjetnicima – pogotovo riječkoj punk sceni.
27. listopada 2016. u RI HUBU –u održava se [[festival Na rubu]] ( subversive art performance ) u kojemu među 15 umjetnika iz Hrvatske Večerina čita svoju poeziju među poznatim akterima riječke alternativne scene, a zatim u teatru [NovaRi]] ( Predraga Kraljevića ) nastavlja sa nastupima u Grožnjanu, Malom Lošinju itd.
2017. sa P. Kraljevićem – Kraljem, a pod autorstvom Marije Štrajh nastupa i čita
poeziju u performansu ''Kraljeve Neonijanse''.
Spomenute 2017. godine u sklopu [[Festival Vrisak|festivala Vrisak]], Večerina se predstavlja kao član raznih riječkih bendova, između ostalog i benda [[Tung Fang Binguan]].
2018. godine izlazi zbirka ''Srh'' ( Poet teatar ), zadnja njegova zbirka pjesama i kratkih priča. Ilustracije u zbirci potpisuju Klas Grdić i [[Tomislav Čurković]].
 
 
Bio je urbani pjesnik, pjesnik s asfalta koji je nastupao od krčme do kazališta, uz poznate i nepoznate izvođače sa najvećom željom : „da čita nečitačima“ i da poeziju približi raznovrsnoj publici.

Navigacijski izbornik