Razlika između inačica stranice »Razgovor:Bosanska Banovina«

Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
::::::::: Ili pojednostavljeno [https://ibb.co/4mMPPMT ovako] Ne komplicira se previše sa Šubićima (navodi ih se s Prijezdom), a dobra je karta. --[[User:Ceha|Čeha]] <small>([[User talk:Ceha|razgovor]])</small> 04:28, 24. siječnja 2021. (CET)
:::::::::: [https://i.ibb.co/gP3xtk1/Medieval-banate-in-Bosnia.png Ovo] bi trebalo biti za banovinu, a [https://i.ibb.co/ymzD7JC/Medieval-kingdom-in-Bosnia.png ovo] za kraljevinu.... --[[User:Ceha|Čeha]] <small>([[User talk:Ceha|razgovor]])</small> 01:44, 25. siječnja 2021. (CET)
{{izvlaka}} Donji kraji, točnije Vrbanja i Pliva bili su [http://hbl.lzmk.hr/clanak.aspx?id=11188 u sastavu] Kulinove feudalne države. Za Prijezdinu, Ninoslavovu nema nikakvih pouzdanih izvora šta su tačno kontrolirali. Zašto je bitno sve vladare strpavati u jednu kartu kad postoji članak na kojem se može detaljno o evoluciji i devoluciji banovine, Šubića, Kotromanića, krstaškog rata...?! Da nacrtamo i upad Tatara koji su praktično spasili banovinu od Ugara? Nema mi to nekog smisla do te mjere detaljisati, ali bi kad nađem vremena na svg karti mogao osjenčiti Donje Kraje, Usoru, Soli, Hum i godine kad su ušli pod bosanske banove, ali bitno je to kvalitetno uraditi. Problem sa svim tim je što i za točne teritorijalne definicije tih polu-autonomnih zemlji nemamo pregršt izvora. --[[Suradnik:Mhare|Mhare]] <small>([[Razgovor sa suradnikom:Mhare|razgovor]])</small> 10:50, 25. siječnja 2021. (CET)

Navigacijski izbornik