Trap (glazba): razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Kubura (razgovor | doprinosi)
Nema sažetka uređivanja
predlošci
Redak 1: Redak 1:
{{izvor}}
{{izvor}}
{{stil}}
'''Trap''' je vrsta glazbe koja je nastala tijekom [[1990-ih]] godina u južnom dijelu [[Sjedinjene Američke Države|Sjedinjenih Američkih Država]].
'''Trap''' je vrsta glazbe koja je nastala tijekom [[1990-ih]] godina u južnom dijelu [[Sjedinjene Američke Države|Sjedinjenih Američkih Država]].


Redak 13: Redak 14:


== Poznatiji producenti ==
== Poznatiji producenti ==
Poznatiji producenti Trap glazbe su '''[[Diplo]]''''''[[TNGHT]]''''''[[Baauer]]'''[[Baauer|,]] '''[[Keys N Krates]]''''''[[Bro Safari]]''', '''[[Luminox]]''''''[[Flosstradamus]]''''''[[RL Grime|RL Grime,]] [[Yellow Claw (DJs)|Yellow Claw]]''' i drugi.
Poznatiji producenti Trap glazbe su [[Diplo]], [[TNGHT]], [[Baauer]], [[Keys N Krates]], [[Bro Safari]], [[Luminox]], [[Flosstradamus]], [[RL Grime|RL Grime]], [[Yellow Claw (DJs)|Yellow Claw]] i drugi.

{{mrva}}


[[Kategorija:Glazbeni žanrovi]]
[[Kategorija:Glazbeni žanrovi]]

Inačica od 11. veljače 2021. u 12:14

Trap je vrsta glazbe koja je nastala tijekom 1990-ih godina u južnom dijelu Sjedinjenih Američkih Država.

Tipični instrumenti su bubanj, sintesajzer, udaraljke...

Karakteristike

Trap glazba je definirana svojom zlokobnom, sumornom i odlučnim tekstom koji varira prema izvođaču. Tekstovi pjesama se najčešće rade o teškome životu, Na njemu je istaknut zvuk tijekom sredine odnosno kasnih 2000-ih.]] siromaštvu, nasilju i oštroga iskustva u gradskom okruženju. Većinom tempo Trap glazbe iznosi oko 140 BPM.

Povijest

Pojam "Trap" se odnosi na mjesto gdje se droga nabavlja i preprodaje te kako je teško pobjeći iz takvog života. Izraz je nastao u Atlanti, (Georgia), gdje su reperi Cool Breeze, Dungeon Family, Outkast, Goodie Mob i Ghetto Mafia bili neki od prvih koji koriste termin "Trap" u svojoj glazbi. Tijekom ranih, do sredine 2000-ih, ta se glazba počela pojavljivati ​​kao žanr nakon brojnih uspjeha niza albuma i singlova s ​​tekstovima koji je pokrivao teme o životu, bavljenje drogom i borbu za uspjeh.

Poznatiji producenti

Poznatiji producenti Trap glazbe su DiploTNGHTBaauer, Keys N KratesBro Safari, LuminoxFlosstradamusRL Grime, Yellow Claw i drugi.