Intelektualac: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Putem visokorazvijene ne na čitane osobe!
Oznake: uklonjeno uređivanje smješci emoji mobilni uređaj m.wiki
m uklonjena promjena suradnika 95.168.118.0 (razgovor), vraćeno na posljednju inačicu suradnika Mateo K 01
Oznaka: brzo uklanjanje
Redak 1: Redak 1:
'''Intelektualac''' ([[Latinski jezik|lat.]] ''intellectus ≃ intellectualis'': intelektualni ''≃ intellegere'': razumjeti) označava osobu s visokorazvijenim intelektom i analitičkim točnim mišljenjem.
'''Intelektualac''' ([[Latinski jezik|lat.]] ''intellectus ≃ intellectualis'': intelektualni ''≃ intellegere'': razumjeti) označava osobu s visokorazvijenim [[intelekt]]om i analitičkim mišljenjem; predstavnik intelektualnog rada.


Taj se pojam ponekad pogrešno upotrebljava ako vas osoba ne razumije. Inteligentna osoba će imati širok spektar pojmova i znanja kao i proračuna te vještina. Biti će konkurencija svim aspektima, uvijek će u prvom redu donositi vlastite zaključke!. Razvija svoje stavove, koji će često biti analitičko-kritički!. Koje got pitanje da postavite takvoj osobi ona nema jedan odgovor, nego niste niti svijesni koliko ubiti odgovora ima ta osoba čak i na jedno vrlo kratko i jednostavno pitanje. Takvu osobu niti ne pokušavajte slagati, iz tog razloga jer je nemoguće!. 😏
Taj se pojam ponekad pogrešno upotrebljava (ako se odnosi na obrazovanje) kao [[sinonim]]om za [[akademik]]a. Inteligentna osoba će imati širok spektar [[znanje|znanja]] i konkurirat će na mnogim aspektima, ali će u prvom redu znati donositi vlastite [[zaključak|zaključke]], bazirane na svojoj načitanosti i razviti [[stav]]ove, koji će često biti analitičko-kritički.


{{mrva-socio}}
-Napisao?
[[Kategorija:Društvo]]
Petar Živković

Inačica od 6. ožujka 2021. u 23:49

Intelektualac (lat. intellectus ≃ intellectualis: intelektualni ≃ intellegere: razumjeti) označava osobu s visokorazvijenim intelektom i analitičkim mišljenjem; predstavnik intelektualnog rada.

Taj se pojam ponekad pogrešno upotrebljava (ako se odnosi na obrazovanje) kao sinonimom za akademika. Inteligentna osoba će imati širok spektar znanja i konkurirat će na mnogim aspektima, ali će u prvom redu znati donositi vlastite zaključke, bazirane na svojoj načitanosti i razviti stavove, koji će često biti analitičko-kritički.

Nedovršeni članak Intelektualac koji govori o sociologiji treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.