Šenzou 6: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Addbot (razgovor | doprinosi)
m Bot: Migrating 27 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q331310 (translate me)
m →‎top: dodavanje točke u wikipoveznice s godinama, replaced: 2005. → 2005.
Redak 1: Redak 1:
'''Šenzou 6''' (kineski 神舟六号, engleska [[translacija]] ''Shenzhou 6'') je naziv za [[Kina|kinesku]] svemirsku letjelicu čiji je let predstavljao drugi po redu let kineskog svemirskog broda s ljudskom posadom. Lansiran je [[12. listopada]] [[2005]]. a spustio se [[16. listopada]] 2005 u [[Unutarnja Mongolija|Unutarnjoj Mongoliji]]. Nosio je posadu od dva člana - [[Fei Junlong]]a i [[Nie Haisheng]]a.
'''Šenzou 6''' (kineski 神舟六号, engleska [[translacija]] ''Shenzhou 6'') je naziv za [[Kina|kinesku]] svemirsku letjelicu čiji je let predstavljao drugi po redu let kineskog svemirskog broda s ljudskom posadom. Lansiran je [[12. listopada]] [[2005.]] a spustio se [[16. listopada]] 2005 u [[Unutarnja Mongolija|Unutarnjoj Mongoliji]]. Nosio je posadu od dva člana - [[Fei Junlong]]a i [[Nie Haisheng]]a.


Smatra se da će uspjeh misije predstavljati značajan poticaj [[kineski svemirski program|kineskom svemirskom programu]].
Smatra se da će uspjeh misije predstavljati značajan poticaj [[kineski svemirski program|kineskom svemirskom programu]].

Inačica od 22. ožujka 2021. u 12:34

Šenzou 6 (kineski 神舟六号, engleska translacija Shenzhou 6) je naziv za kinesku svemirsku letjelicu čiji je let predstavljao drugi po redu let kineskog svemirskog broda s ljudskom posadom. Lansiran je 12. listopada 2005. a spustio se 16. listopada 2005 u Unutarnjoj Mongoliji. Nosio je posadu od dva člana - Fei Junlonga i Nie Haishenga.

Smatra se da će uspjeh misije predstavljati značajan poticaj kineskom svemirskom programu.

Poveznice

Nedovršeni članak Šenzou 6 koji govori o astronomiji treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.