Berislav Baranović: razlika između inačica

Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
m
bez sažetka
(Stvorena nova stranica sa sadržajem: »'''Berislav Baranović''' (Šibenik, 13. svibnja 1946. - 16. rujna 2020.) šibenski glazbenik. Bio je član sastava iz ...«.)
 
mNo edit summary
 
Glazbom se počeo baviti još u osnovnoj školi sa svojim najboljim prijateljem i kolegom iz razreda [[Siniša Škarica|Sinišom Škaricom]]. Njih su dvojica još 1962. godine u knjižari u Šibeniku kupili gitare na koje su lijepili "magnete" i tako ih pretvarali u "električne gitare". Zbog tih magneta bend kojeg su osnovali kada su im se priključili Đorđe Nikolajević i Nenad Vukman dobio je ime "Magneti". Bio je to prvi rock bend, prva grupa koja je u Šibeniku i Dalmaciji svirala modernu električnu glazbu.
 
Osim što su bili prvi šibenski i dalmatinski rock bend "Magneti" su bili i prvi rock sastav koji je u Šibeniku održao javni koncert i to u Kazalištu. Berislav Baranović i [[Siniša Škarica]], bili su jezgra koja je integracijom tadašnjih ranih šibenskih sastava "Magneta" i "Mjesečara" te regrutiranjem glazbenika iz "Makedosa", stvorila slavnu i nezaboravnu grupu "Mi" s kojom je Berislav Baranović, prije povratka sa fakulteta u Šibenik, svirao na njenim slavnim koncertima u kinu "Zagreb" i Hrvatskom domu u Karlovcu.
33

uređivanja

Navigacijski izbornik