SeaQuest DSV: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka uređivanja
Nema sažetka uređivanja
Redak 1: Redak 1:
{{otheruses4|the television series|the fictional submarine|seaQuest DSV 4600}}
{{infobox television |
{{infobox television |
| naziv_serije = seaQuest DSV
| naziv_serije = seaQuest DSV

Inačica od 13. ožujka 2007. u 21:17

Predložak:Infobox television SeaQuest DSV je američka znanstveno-fantastična serija. Seriju je osmislio Rockne S. O'Bannon, a producentske zasluge pripisuje Steven Spielberg. Prvi put je prikazivana na američkom televizijskom programnu NBC u vremenskom razmaku od 19. rujna 1993. godine pa sve do 9. lipnja 1996. godine. U tome razdoblju snimljene su 3 sezone sa ukupno 59 epizoda. Na početku 3. sezone je ime serije promijenjeno u SeaQuest 2032.

Radnja serije se odvija u bliskoj budućnosti (počevši od 2018. godine pa nadalje) na 300 m dugoj visokotehnološkoj podmornici "SeaQuest DSV" (kratica DSV stoji za pojam Deep Submergence Vehicle, što bi se na hrvatski moglo prevesti kao duboko podmorsko vozilo) čiji su ciljevi obavljanje raznih istraživanja, te održanje mira u svima svjetskih morima.

U ovoj seriji izmiješana je dramska radnja s realističnim znanstvenim činjenicama.

U seriji glavne uloge tumače Jonathan Brandis kao Lucas Wolenczak, tinejdžerski kompjuterski genije i Roy Scheider kao Nathan Bridger, kapetan visokotehnološke podmornice SeaQuest DSV 4600(ali sam u prvoj i drugoj sezoni).

Ova je serija imala problema od samog početka, tako da Steven Spielberg nije pristao biti ekskluzivni producent ove serije, ona se možda nikada ne bi ni počela snimati. Snimanje prve sezone obilježeno je producentskim razmiricama, promjenama na setu pa čak i potresom. Od samih početka serija je također često primala loše kritike sve od karakterizacije ženskih likova u seriji, pa sve do dupina Darwina koji je činio važan dio ove serije. No, unatoč čestim kritikam serija je svejedno bila dovoljno popularna da potraje dvije i pol sezone, tj. sve do naglog prekida tijekom snimanja treće sezone.

Sve od druge epizode preve sezone, pa sve do zadnje epizode druge sezone Roy Scheider bi na početku svake epizode špicu serije započeo sa slijedećim riječima:

U 21. stoljeću ljudski rod je kolonizirao i poslijednju neistraženu regiju na Zemlji; Ocean. Kao kapetan SeaQuesta i njegove posade, mi smo njegovi čuvari. Jer ispod površine leži budućnost.

Predložak:Stub-film