NK NAŠK Našice: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
korigirano puno ime: http://nknask.hr/klub/povijest-kluba/
mNema sažetka uređivanja
Redak 35: Redak 35:


NK NAŠK je član [[Nogometno središte Našice|Nogometnog središta Našice]].
NK NAŠK je član [[Nogometno središte Našice|Nogometnog središta Našice]].
* 2020./21. - pobjednik Kup-a NS Našice
== Izvori ==
== Izvori ==
* http://nknask.hr/
* http://nknask.hr/

Inačica od 16. travnja 2021. u 22:37

NK NAŠK Našice
Puno ime Našički športski klub
Osnovan 1919.
Igralište Gradski stadion Našice
Kapacitet 1.200
Liga 3. HNL - Istok
2019./20.
Domaći dres
Gostujući dres

NK NAŠK je nogometni klub iz grada Našica.

Povijest

Klub je osnovan 1919. godine a s obzirom da su Našice mali grad sa svega desetak tisuća stanovnika to je znak da su Našičani gajili zanimanje za nogomet. Na Gradskom stadionu u Našicama su posljednjih godina napravljene brojne rekonstrukcije, tako da se konačno i može nazvati stadionom. Prima oko 1200 gledatelja, natkriven je, a same sjedalice su u boji nogometnog kluba: crveno-crne.

Jedan od Našičana koji je imao uspješnu karijeru u RH, ali i vani (bečki Rapid) je i Mario Prišć sadašnji igrač HNK Rijeka (osim u Našku, igrao je i za NK Croatia iz Đakova, pa potom i NK Osijek), te Milan Pavličić, koji je igrao u NK Osijek iz Osijeka. Uz seniorsku ekipu u klubu rade sve mlađe selekcije U-8,U-10,U-12,U-14,U-16 i U-18, te se natječu u ligama na području Slavonije i Baranje.

2018. osnovana je i trenira ženska ekipa, a u planu je uključivanje iste u ligu. Povremeno su aktivni i veterani koji igraju prijateljske utakmice u okolici.

Najveći uspjeh je bio prije desetak sezona kada je nogometni klub ušao u II. HNL - sjever, no nažalost nisu se dugo tamo i zadržali. Od (2012./13.) igraju u 3. HNL - Istok, a od 2014/15. u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Slavonije i Baranje.

Od sezone 2019/20. klub se vraća u 3. HNL - Istok.

NK NAŠK je član Nogometnog središta Našice.

  • 2020./21. - pobjednik Kup-a NS Našice

Izvori

Nedovršeni članak NK NAŠK Našice koji govori o hrvatskom nogometnom klubu treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.