Razgovor sa suradnikom:Kishegyi: razlika između inačica

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
m HTML5
Redak 25: Redak 25:


Još jednom, dobro došli!
Još jednom, dobro došli!
[[Suradnik:SpeedyGonsales|<font color="blue">Speedy</font>]][[Razgovor sa suradnikom:SpeedyGonsales|<font color="gray">Gonsales</font>]] 14:07, 1. lipnja 2012. (CEST)
[[Suradnik:SpeedyGonsales|<span style="color:blue;">Speedy</span>]][[Razgovor sa suradnikom:SpeedyGonsales|<span style="color:gray;">Gonsales</span>]] 14:07, 1. lipnja 2012. (CEST)


== Prikaži kako će izgledati ==
== Prikaži kako će izgledati ==
Redak 44: Redak 44:
== Preusmjeravanja ==
== Preusmjeravanja ==


U pravilu ne radimo preusmjeravanja ako na njih ništa vodi. Iznimke postoje, ali raditi 2 preusmjeravanja od kojih na niti jedno ne postoji niti jedna poveznica, to je debeli ''overkill'', molim izbjegavajte to (ne radite to). Hvala unaprijed! [[Suradnik:SpeedyGonsales|<font color="blue">Speedy</font>]][[Razgovor sa suradnikom:SpeedyGonsales|<font color="gray">Gonsales</font>]] 01:37, 15. siječnja 2013. (CET)
U pravilu ne radimo preusmjeravanja ako na njih ništa vodi. Iznimke postoje, ali raditi 2 preusmjeravanja od kojih na niti jedno ne postoji niti jedna poveznica, to je debeli ''overkill'', molim izbjegavajte to (ne radite to). Hvala unaprijed! [[Suradnik:SpeedyGonsales|<span style="color:blue;">Speedy</span>]][[Razgovor sa suradnikom:SpeedyGonsales|<span style="color:gray;">Gonsales</span>]] 01:37, 15. siječnja 2013. (CET)


== Popis naselja u Mađarskoj ==
== Popis naselja u Mađarskoj ==
Redak 75: Redak 75:
* <nowiki>[[Szallasvaros]]</nowiki> &nbsp; {{OK}} - može biti preusmjeravanje na <nowiki>[[Salaši]]</nowiki> (glavni članak). Szállásváros kao preusmjeravanje nam mislim ne treba, jer ako se mjesto na hrvatskome zove Salaši, tako će onda glasiti i sve poveznice na hr wiki. Ako će ga netko tražiti ili napisati pod mađarskim imenom, u Hrvatskoj će ga pisati bez znakića na slovima, jer ih na našim tipkovnicama nema. Ako neko mjesto ili grad ima poveznice na oblik s znakićima, neka slobodno ima preusmjeravanje, iznimaka je uvijek bilo i bit će ih.
* <nowiki>[[Szallasvaros]]</nowiki> &nbsp; {{OK}} - može biti preusmjeravanje na <nowiki>[[Salaši]]</nowiki> (glavni članak). Szállásváros kao preusmjeravanje nam mislim ne treba, jer ako se mjesto na hrvatskome zove Salaši, tako će onda glasiti i sve poveznice na hr wiki. Ako će ga netko tražiti ili napisati pod mađarskim imenom, u Hrvatskoj će ga pisati bez znakića na slovima, jer ih na našim tipkovnicama nema. Ako neko mjesto ili grad ima poveznice na oblik s znakićima, neka slobodno ima preusmjeravanje, iznimaka je uvijek bilo i bit će ih.


Slijedeći gornju logiku obrisao sam [http://hr.wikipedia.org/w/index.php?title=Posebno:Evidencije&type=delete&page=Szentmih%C3%A1lyhegy 01:37, 15. siječnja 2013.] preusmjeravanje Szentmihályhegy kao nepotrebno. Szentmihalyhegy može biti preusmjeravanje ako mislite da je potrebno, ja se buniti neću. Mislim da je ovo logično i dovoljno. Ako se ne slažete, objasnite zašto. [[Suradnik:SpeedyGonsales|<font color="blue">Speedy</font>]][[Razgovor sa suradnikom:SpeedyGonsales|<font color="gray">Gonsales</font>]] 23:15, 8. ožujka 2013. (CET)
Slijedeći gornju logiku obrisao sam [http://hr.wikipedia.org/w/index.php?title=Posebno:Evidencije&type=delete&page=Szentmih%C3%A1lyhegy 01:37, 15. siječnja 2013.] preusmjeravanje Szentmihályhegy kao nepotrebno. Szentmihalyhegy može biti preusmjeravanje ako mislite da je potrebno, ja se buniti neću. Mislim da je ovo logično i dovoljno. Ako se ne slažete, objasnite zašto. [[Suradnik:SpeedyGonsales|<span style="color:blue;">Speedy</span>]][[Razgovor sa suradnikom:SpeedyGonsales|<span style="color:gray;">Gonsales</span>]] 23:15, 8. ožujka 2013. (CET)


== Oborine ==
== Oborine ==

Inačica od 5. kolovoza 2021. u 16:50

Dobrodošlica

Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Kishegyi, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Wikiusvajanje − pronađite mentora koji će vam pomoći u snalaženju na Wikipediji
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić ili na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 14:07, 1. lipnja 2012. (CEST)[odgovori]

Prikaži kako će izgledati

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na Wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--MaGa 20:53, 16. lipnja 2012. (CEST)[odgovori]

jesi se ti zdogovorio sa nekim da to sve prebacuješ --Zeljko (razgovor) 00:03, 19. lipnja 2012. (CEST)[odgovori]

Mikroregije

Dobro, samo radi. --Zeljko (razgovor) 00:14, 19. lipnja 2012. (CEST)[odgovori]

Članci za brisanje

Kishegyi, ukoliko misliš da je članak za brisanje, stavi predložak {{bris|razlog}} pa će ga netko od administratora obrisati, naravno, ukoliko je za brisanje.--MaGa 07:14, 19. lipnja 2012. (CEST)[odgovori]

Vijeće

Što ti izvodiš? Znaš li ti kako se zove hrvatsko ministarstvo koje se bavi obrazovanjem i sportom? Evo, ja ću ti reći: Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Ako ti to nije dovoljno, slobodno pogledaj službenu stranicu. Kada Kishegyi bude odlučivao o nazivima ministarstava, onda možemo razgovarati. ;) --Binx ® 18:28, 24. lipnja 2012. (CEST)[odgovori]

Preusmjeravanja

U pravilu ne radimo preusmjeravanja ako na njih ništa vodi. Iznimke postoje, ali raditi 2 preusmjeravanja od kojih na niti jedno ne postoji niti jedna poveznica, to je debeli overkill, molim izbjegavajte to (ne radite to). Hvala unaprijed! SpeedyGonsales 01:37, 15. siječnja 2013. (CET)[odgovori]

Popis naselja u Mađarskoj

Kishegyi, uklonio sam sve zadnje izmjene na popisu mađarskih gradova, jer je nastala zbrka s redoslijedom, a i nemože opstati popis samo s hrvatskim nazivima, slobodno ponovo dodaj sva hrvatske nazive, ali kao posebni stupac ili nekako drugačije, a da ostanu i hrvatski i mađarski naziv --Jure Grm, 31. dana mjeseca siječnja, godine Gospodnje dvijetisućetrinaeste u 14:37.

Puno toga se ostavilo za "naknadno", pa se to pretvorilo u nikad. Zato odmah kad dodaješ hrvatske nazive ostavi i mađarski, a ne sve ponovo naknadno. --Jure Grm, 31. dana mjeseca siječnja, godine Gospodnje dvijetisućetrinaeste u 14:41.

Kod ovakvih izmjena također treba ostaviti i originalni naziv. --Jure Grm, 31. dana mjeseca siječnja, godine Gospodnje dvijetisućetrinaeste u 14:45.

Nikakve zadatke ja ne zadajem, nego popravljam za tobom! Ti si izbrisao mađarske nazive i stavio hrvatske, a ne ja ili netko drugi! Ja sam vratio na staro, pa drugi put kad nešto dodaješ ne radi to tako da pobrišeš ono što treba ostati! S ovim je ova nekonstruktivna rasprava koja ničemu ne vodi završena. Živio!--Jure Grm, 31. dana mjeseca siječnja, godine Gospodnje dvijetisućetrinaeste u 15:02. 15:02, 31. siječnja 2013. (CET)[odgovori]

15 promjena na jednom članku unutar sat vremena!?

Molimo vas rabite tipku Prikaži kako će izgledati. Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene. Suradnici koji ignoriraju ovu uputu budu nakratko blokirani! Hvala na razumijevanju.--Jure Grm, 31. dana mjeseca siječnja, godine Gospodnje dvijetisućetrinaeste u 15:31.

Imena

Kako će Tinja na hrvatskom biti Öregtény?--MAN_USK recider 23:27, 4. ožujka 2013. (CET)[odgovori]

Preusmjeravanja 2

Kishegyi, obrati pozornost na poruku o preusmjerenjima. Nemoj raditi preusmjeravanja na koja ne vodi niti jedna poveznica. Hvala na razumijevanju. BlackArrow (razgovor) 20:22, 6. ožujka 2013. (CET)[odgovori]

Preusmjeravanja - pojašnjenje

Postoje tri različita slučaja:

  • [[Ivan mažuranić]], [[Minhen]]   NE - wikipedija nije tu da bi nepismeni pisali članke i poveznice kako god žele i svaka bi poveznica bila plava bez obzira kako bila napisana
  • [[Muenchen]], [[Munchen]]   Pitanje - ako postoje poveznice na takav oblik - može, poveznica smije postojati i na nestandardne oblike. Pravopis diktira München i to svatko tko čita članak mora vidjeti. Nema zaista jakog ili presudnog razloga ni za ni protiv, jer postoji i Google i Wikipedijina tražilica, pa ako netko zaista želi naći članak naći će ga i bez takvog preusmjeravanja, a opet ako članak izgleda kako treba kamo vodi poveznica nije toliko bitno. Minimalističko načelo reći će da je bolje da suvišnih preusmjeravanja nema, ali ovaj slučaj može se tretirati kao iznimka od pravila.
  • [[Szallasvaros]]   U redu - može biti preusmjeravanje na [[Salaši]] (glavni članak). Szállásváros kao preusmjeravanje nam mislim ne treba, jer ako se mjesto na hrvatskome zove Salaši, tako će onda glasiti i sve poveznice na hr wiki. Ako će ga netko tražiti ili napisati pod mađarskim imenom, u Hrvatskoj će ga pisati bez znakića na slovima, jer ih na našim tipkovnicama nema. Ako neko mjesto ili grad ima poveznice na oblik s znakićima, neka slobodno ima preusmjeravanje, iznimaka je uvijek bilo i bit će ih.

Slijedeći gornju logiku obrisao sam 01:37, 15. siječnja 2013. preusmjeravanje Szentmihályhegy kao nepotrebno. Szentmihalyhegy može biti preusmjeravanje ako mislite da je potrebno, ja se buniti neću. Mislim da je ovo logično i dovoljno. Ako se ne slažete, objasnite zašto. SpeedyGonsales 23:15, 8. ožujka 2013. (CET)[odgovori]

Oborine

Kod ovakvih stvari na koje preusjmeravaju poveznice iz dosta članaka uradi ovako ili napravi razdvojbenu stanicu npr. [[Ime (razdvojba)]].--MAN_USK recider 23:43, 9. ožujka 2013. (CET)[odgovori]

Opet radiš isto na što sam te već ranije upozorio. Ovako samo imamo masu pogrešnih poveznica.--MAN_USK recider 22:30, 18. ožujka 2013. (CET)[odgovori]

Infookvir

Kishegyi, svaka čast na dosadašnjem radu, ali imam jednu dobronamjernu primjedbu: primjetio sam da u članke ne stavljaš ovaj infookvir:

{{Infookvir naselje u Mađarskoj
|ime          = 
|zastava      = 
|grb          = 
|regija       =
|županija     = 
|kotar        =
|najgrad      = 
|površina     = 
|nadvisina    = 
|z. širina    = 
|z. dužina    = 
|brojstan     = 
|gustoća      = 
|domaćinstva  = 
|pošta        = 
|pozbroj      = 
|slika        = 
|slika_opis   =
|web_stranica =
}}


Samo kopiraj ovo gore u članak i ispuni - stvar riješena. Evo kako izgleda primjer za Budimpeštu:

{{Infookvir naselje u Mađarskoj
|ime          = Budimpešta
|zastava      = Flag of Budapest (2011-).svg
|grb          = Coa Hungary Town Budapest big.svg
|regija       = Središnja Mađarska
|županija     = 
|kotar        =
|najgrad      = 
|površina     = 525,16 
|nadvisina    = 151
|z. širina    = 47.498333
|z. dužina    = 19.040833
|brojstan     = 1.721.556
|gustoća      = 3.241
|domaćinstva  = 
|pošta        = 1011–1239
|pozbroj      = 1
|slika        = Budapest_Parlament1.jpg
|slika_opis   = Mađarski parlament na obali Dunava
|web_stranica = [http://budapest.hu/ www.budapest.hu]
}}


S obzirom da većina tih manjih gradova nema ni zastavu, grb, službene stranice i sliku, ova skraćena verzija je sasvim dovoljna:

{{Infookvir naselje u Mađarskoj
|ime          = 
|regija       =
|županija     = 
|kotar        =
|najgrad      = 
|površina     = 
|nadvisina    = 
|z. širina    = 
|z. dužina    = 
|brojstan     = 
|gustoća      = 
|domaćinstva  = 
|pošta        = 
|pozbroj      = 
}}


Bude li nejasnoća, slobodno pitaj. Lijep pozdrav. --Orijentolog (razgovor) 01:05, 7. travnja 2013. (CEST)[odgovori]

Bok, dali postoji mogućnost da u članke koje pišeš staviš infookvir? Imaš primjere što ti je dao Orijentolog nije teško samo par parametara a članak odmah ljepše izgleda.--Šokac 21:29, 22. travnja 2013. (CEST)[odgovori]

Infookvire treba netko popuniti. Kishegyi (razgovor) 21:30, 22. travnja 2013. (CEST)[odgovori]

Najbolje da ih popuni onaj koji i piše članak.--Šokac 21:43, 22. travnja 2013. (CEST)[odgovori]

Može i onaj tko ih predlaže. Kishegyi (razgovor) 22:04, 22. travnja 2013. (CEST)[odgovori]

U članke bez infookvira dodajemo predložak Dodaj infookvir što podrazumijeva da su nedovršeni. Obrati pozornost da sva naselja na Wikipediji imaju infookvire. --Orijentolog (razgovor) 00:27, 24. travnja 2013. (CEST)[odgovori]

Evo ti primjer kako se to radi, pa stavi ubuduće. --Orijentolog (razgovor) 01:42, 27. travnja 2013. (CEST)[odgovori]
Vratio sam mikroregiju, stalo je u predlošku "kotar" pa me zbunilo. Ako treba, ispraviti ćemo i u predlošku. Vidiš, to je jedan od primjera zašto je najlakše da predloške stavljaju oni koji su bolje informirani o temi. Ne boj se, ništa strašno, samo napraviš par copy-pastea iz napisanog teksta i riješio si stvar u par sekundi. I meni bi bilo puno lakše da nema infookvira, unutarnjih poveznica, izvora... međutim postoje tipski članci za naselja s uputom o predlošku i svi ih slijedimo. --Orijentolog (razgovor) 01:52, 27. travnja 2013. (CEST)[odgovori]

Bespotrebne kategorije

Bok, kategorije se na Wikipediji otvaraju kada postoji najmanje pet članaka koji bi pripadali novokreiranoj kategoriji. Otvorio si Kategorija:Bekeška županija koja ima samo podkategoriju Kategorija:Naselja u Bekeškoj županiji a u njoj samo jedan članak. Tu bi kategoriju trebalo nadopuniti. Više o kategorijama možeš pročitati ovdje. --Šokac 14:30, 23. travnja 2013. (CEST)[odgovori]

Znam to. Nisam zaboravio. Kishegyi (razgovor) 00:58, 27. travnja 2013. (CEST)[odgovori]