Ex Deo: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
m →‎top: pravopis
apdejt
Redak 23: Redak 23:


==Povijest sastava==
==Povijest sastava==
Sastav je [[2008.]] godine osnovao Maurizio Iacono, a kasnije su mu se pridružili i ostali članovi [[Kataklysm]]a te basist [[Martyr]]a François Mongrain i klavijaturist Jonathan Lefrancois-Leduc. Trebao je biti samo umjetnički projekt, no postao je pravi sastav, međutim Iacono je izjavio da nikad neće biti aktivan kao njegov glavni sastav. Njihov prvi studijski album ''Romulus'' objavila je izdavačka kuća [[Nuclear Blast]] u lipnju [[2009.]] godine. Producirao ga je Kataklysmov gitarist Jean-Francois Dagenais te na njemu gostuju pjevač Nergal iz [[Behemoth]]a te gitaristi Karl Sanders iz sastava [[Nile]], te Obsidian C. iz sastava [[Keep of Kalessin]]. Za pjesme "Romulus" i "The Final War (Battle of Actium)" napravljeni su videospotovi, koje je režirao Stanimir "Stača" Lukić, te su snimljeni u [[Beograd]]u.<ref>[http://legacy.roadrunnerrecords.com/blabbermouth.Net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=113407 Blabbermouth]{{Neaktivna poveznica|bot=InternetArchiveBot }}</ref> Svoj drugi studijski album ''Caligvla'' objavlili su [[31. kolovoza]] [[2012.]] pod izdavačkom kućom [[Napalm Records]], te su snimili videospot za pjesmu "I, Caligvla". Iako su najavljivali i treći album, Iakono je u veljači 2014. poručio da ga vjerojatno neće biti, te da do daljneg pauziraju s radom.<ref>[http://www.metalunderground.com/news/details.cfm?newsid=100204 Metal Underground - Ex Deo going on indefinite hiatus] Pristupljeno: 3. ožujka 2014.</ref>
Sastav je [[2008.]] godine osnovao Maurizio Iacono, a kasnije su mu se pridružili i ostali članovi [[Kataklysm]]a te basist [[Martyr]]a François Mongrain i klavijaturist Jonathan Lefrancois-Leduc. Trebao je biti samo umjetnički projekt, no postao je pravi sastav, međutim Iacono je izjavio da nikad neće biti aktivan kao njegov glavni sastav. Njihov prvi studijski album ''Romulus'' objavila je izdavačka kuća [[Nuclear Blast]] u lipnju [[2009.]] godine. Producirao ga je Kataklysmov gitarist Jean-Francois Dagenais te na njemu gostuju pjevač Nergal iz [[Behemoth]]a te gitaristi Karl Sanders iz sastava [[Nile]], te Obsidian C. iz sastava [[Keep of Kalessin]]. Za pjesme "Romulus" i "The Final War (Battle of Actium)" napravljeni su videospotovi, koje je režirao Stanimir "Stača" Lukić, te su snimljeni u [[Beograd]]u.<ref>[http://legacy.roadrunnerrecords.com/blabbermouth.Net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=113407 Blabbermouth]{{Neaktivna poveznica|bot=InternetArchiveBot }}</ref> Svoj drugi studijski album ''Caligvla'' objavlili su [[31. kolovoza]] [[2012.]] pod izdavačkom kućom [[Napalm Records]], te su snimili videospot za pjesmu "I, Caligvla". Iako su najavljivali i treći album, Iakono je u veljači 2014. poručio da ga vjerojatno neće biti, te da do daljneg pauziraju s radom.<ref>[http://www.metalunderground.com/news/details.cfm?newsid=100204 Metal Underground - Ex Deo going on indefinite hiatus] Pristupljeno: 3. ožujka 2014.</ref> Međutim, sastav se ponovo okuplja već iduće godine, te objavljuju album ''The Immortal Wars'' i zasada posljednji ''The Thirteen Years of Nero'' 2021. godine.


==Članovi sastava==
==Članovi sastava==
Redak 41: Redak 41:
* ''Caligvla'' (2012.)
* ''Caligvla'' (2012.)
* ''The Immortal Wars'' (2017.)
* ''The Immortal Wars'' (2017.)
*''The Thirteen Years of Nero'' (2021.)


==Izvori==
==Izvori==

Inačica od 6. rujna 2021. u 17:39

Ex Deo
MjestoMontreal, Kanada
Žanr/ovisimfonijski death metal
Djelatno razdoblje2008. - 2014., 2015. - danas
Producentska kućaNapalm Records, Nuclear Blast
AngažmanKataklysm, Martyr, Blackguard
Internetska stranicaMyspace stranica
Članovi (članice)
Maurizio Iacono
Dano Apekian
Jean-François Dagenais
Stéphane Barbe
Olivier Beaudoin
Bivši članovi (članice)
François Mongrain
Max Duhamel

Ex Deo je kanadski simfonijski death metal-sastav, nastao kao sporedni projekt Maurizia Iacona, pjevača sastava Kataklysm. Baziran je na povijesti starog Rimskog Carstva i njegovoj mitologiji.

Povijest sastava

Sastav je 2008. godine osnovao Maurizio Iacono, a kasnije su mu se pridružili i ostali članovi Kataklysma te basist Martyra François Mongrain i klavijaturist Jonathan Lefrancois-Leduc. Trebao je biti samo umjetnički projekt, no postao je pravi sastav, međutim Iacono je izjavio da nikad neće biti aktivan kao njegov glavni sastav. Njihov prvi studijski album Romulus objavila je izdavačka kuća Nuclear Blast u lipnju 2009. godine. Producirao ga je Kataklysmov gitarist Jean-Francois Dagenais te na njemu gostuju pjevač Nergal iz Behemotha te gitaristi Karl Sanders iz sastava Nile, te Obsidian C. iz sastava Keep of Kalessin. Za pjesme "Romulus" i "The Final War (Battle of Actium)" napravljeni su videospotovi, koje je režirao Stanimir "Stača" Lukić, te su snimljeni u Beogradu.[1] Svoj drugi studijski album Caligvla objavlili su 31. kolovoza 2012. pod izdavačkom kućom Napalm Records, te su snimili videospot za pjesmu "I, Caligvla". Iako su najavljivali i treći album, Iakono je u veljači 2014. poručio da ga vjerojatno neće biti, te da do daljneg pauziraju s radom.[2] Međutim, sastav se ponovo okuplja već iduće godine, te objavljuju album The Immortal Wars i zasada posljednji The Thirteen Years of Nero 2021. godine.

Članovi sastava

Trenutna postava
  • Maurizio Iacono — vokali (2008. - 2014., 2015. - danas)
  • Dano Apekian — bas-gitara (2009. - 2014., 2015. - danas)
  • Jean-François Dagenais — gitara (2009. - 2014., 2015. - danas)
  • Stéphane Barbe — gitara (2009. - 2014., 2015. - danas)
  • Olivier Beaudoin — bubnjevi (2015. - danas)
Bivši članovi
  • François Mongrain — bas-gitara (2009.)
  • Max Duhamel — bubnjevi (2009. – 2014.)

Diskografija

Studijski albumi
  • Romulus (2009.)
  • Caligvla (2012.)
  • The Immortal Wars (2017.)
  • The Thirteen Years of Nero (2021.)

Izvori

Vanjske poveznice