Need for Speed: Most Wanted (videoigra 2005.): razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Stvorena nova stranica sa sadržajem: »{{naslov u kurzivu|force=da}} {{Infookvir videoigra | bg_color = #525c3e | naslov = Need for Speed: Most Wanted | slika = Need for speed.jpg | opis = Logotip igrice | proizvođač = EA Black Box <br> EA Canada <br> Team Fusion <small>(PSP)</small> <br> Sensory Sweep Studios <small>(DS)</small> <br> Pocketeers <small>(GBA)</small> | izdavač = Electronic Arts | distributer = | redatelj...«.
Oznaka: dodana poveznica na razdvojbu
(Nema razlike inačica)

Inačica od 21. rujna 2021. u 12:39

Need for Speed: Most Wanted
Logotip igrice
ProizvođačEA Black Box
EA Canada
Team Fusion (PSP)
Sensory Sweep Studios (DS)
Pocketeers (GBA)
Izdavač(i)Electronic Arts
Skladatelj(i)Paul Linford
SerijalNeed for Speed
Nadnevak izlaskaNintendo DS

EU: 11. studenog 2005.
SAD: 15. studenog 2005.
Game Boy Advance, GameCube, Microsoft Windows, PlayStation 2, PlayStation Portable, & Xbox SAD: 15. studenog 2005.
EU: 25. studenog 2005.
AU: 2005. Xbox 360 SAD: 22. studenog 2005.

EU: 2. prosinca 2005.
Žanr(ovi)Trkaća
Način(i) igreJedan igrač, multiplayer
PlatformaNintendo DS

Game Boy Advance
GameCube
Microsoft Windows
PlayStation 2
PlayStation Portable
Xbox

Xbox 360
Kronologija sezona
Need for Speed: Underground 2
(2004.)
Need for Speed: Carbon
(2006.)

Need for Speed: Most Wanted trkaća je videoigra otvorenog svijeta iz 2005. godine i deveti dio u seriji Need for Speed. Igru su razvili EA Canada i EA Black Box, a objavio Electronic Arts. Igra je objavljena 11. studenog 2005. za PlayStation 2, Xbox, GameCube, Nintendo DS, Microsoft Windows, Game Boy Advance i Xbox 360. Dodatna verzija, Need for Speed: Most Wanted 5-1-0, objavljena je iste godine za PlayStation Portable. Igra se fokusira na igru ​​usmjerenu na ulične utrke koja uključuje izbor događaja i trkačkih krugova pronađenih u izmišljenom gradu Rockportu, a glavna priča igre uključuje igrače koji preuzimaju ulogu uličnog trkača koji se moraju natjecati protiv 15 od najvećih gradskih elitni ulični trkači kako bi postali najtraženiji trkač u grupi, u procesu tražeći osvetu jednom od njih koji je uzeo njihov automobil i razvijajući svađu s gradskom policijom.

Most Wanted donio je mnoga značajna poboljšanja i nadopune u odnosu na ostale unose u seriji, a glavni naglasak su dublje policijske aktivnosti. Određena izdanja igre također su bila upakirana sa mogućnošću mrežnog igranja za više igrača. Nakon objavljivanja, igra je dobila pozitivne kritike kritičara i postigla je komercijalni uspjeh, prodavši se u 16 milijuna primjeraka diljem svijeta, čime je postala jedna od najboljih stavki u seriji. Njegov uspjeh kasnije je doveo do kolekcionarskog izdanja, Black Edition, koje je dalo dodatni sadržaj za igru.

Igru je kasnije naslijedio Need for Speed: Carbon u 2006. godini, koji je pružio nastavak priče Most Wanted, pri čemu je virtualno izdanje dostupno za PlayStation 3 putem PlayStation Store -a u svibnju 2012., dok sljedeće godine nije prestalo s proizvodnjom. Ponovno pokretanje igre pod istim nazivom, koju je razvila tvrtka Criterion Games, objavljeno je u listopadu 2012. godine.

Radnja igre

Lokacija

Most Wanted održava se u izmišljenom gradu Rockportu, koji se sastoji od tri glavna okruga: Rosewood, Camden Beach i Downtown Rockport. Grad se sastoji od područja sa mračnim industrijskim kompleksima, bogatim predgrađima, planinskim i šumovitim okolišem, sveučilišnim kampusom i središtem grada, s mješavinom cestovnih mreža, od obalnih cesta do velikih autocesta. Na postavku uvelike utječu gradovi iz cijelog američkog "Rust Belta" i Sjeverozapadnog Pacifika, s nekim sličnostima s Pittsburghom, Pennsylvanijom, Seattleom, Washingtonom i Portlandom, Oregonom. Većina događaja i priča u igri odvijaju se u određenom vremenskom razdoblju između izlaska i zalaska sunca, u usporedbi s utrkama iz prethodnog naslova koje su se odvijale noću.

Priča

U gradu Rockportu, pripadnici Rockport policije (RPD) rade na okončanju gradske ilegalne scene uličnih utrka. Radna skupina prometnih službenika predvođena narednikom Jonathanom Crossom nastoji srušiti uključene ulične trkače, uključujući skupinu poznatu kao "Crna lista" - petnaest uličnih trkača koji su stekli slavu svojim utrkama i izbjegavanjem policije. Igrač, ulični trkač koji stiže u Rockport da izazove Crnu listu prilagođenim BMW M3 GTR -om, prima pomoć od svoje ulične trkačice Mie Townsend u organizaciji sastanka s Razorom, vozačem s najnižeg ranga na crnoj listi. Natječući se s njim u utrci "pink slip" nekoliko dana kasnije, [3] Mia otkriva da igračev BMW curi ulje kad utrka počne, prisiljavajući igrača da odustane od utrke i izgubi svoj automobil Razoru. Cross uskoro dolazi s RPD -om i uhićuje igrača za ulične utrke, nakon što Razor pobjegne, ali ih je prisiljen pustiti zbog nedostatka dokaza.

Kad se oslobodi, Mia otkriva igraču da je Razor sabotirao njihov automobil kako bi ga zaplijenili i iskoristili za uspon na crnu listu, te im savjetuje da učine isto kako bi se osvetili. Pružajući im sigurnu kuću i osiguravajući novi automobil, igrač počinje raditi kako bi se natjecao protiv Crne liste u nizu uličnih utrka i izazova koji uključuju policijsku potragu. S vremenom, igrač se uspinje i stječe dovoljnu reputaciju da uskoro privuče Razorovu pažnju nakon što postane vozač broj 2 na crnoj listi. Par se uskoro ponovno natječe u još jednoj ružičastoj utrci, a igrač je na kraju pobijedio protiv njega i oporavio svoj BMW.

Ubrzo nakon njihove pobjede, Mia se otkriva da je policajac na tajnom zadatku RPD -a, koji je radio na tome da iznutra sruši Crnu listu za Crossa. Dok Razor i drugi vozači polako bivaju uhićeni, Mia odbija dopustiti da igrač bude zarobljen i savjetuje im da bježe, što je do Crossovog bijesa. Dok RPD započinje gradski lov na igrača, Mia ih kontaktira i pruža im put za bijeg iz grada preko zapuštenog mosta na gradskim granicama. Igrač uspješno izbjegava policajce došavši do njega i napušta Rockport. U sceni nakon kredita, Cross stvara nalog na nacionalnoj razini za igrača i njegov BMW, dodajući ga na Nacionalnu listu najtraženijih. Ovaj događaj vodi do sljedeće igre Need For Speed: ​​Carbon.

Razvoj i izdanje

Need for Speed: Most Wanted 'Black Edition, kolekcijsko izdanje Most Wanted, objavljeno je u znak proslave 10. godišnjice serije Need for Speed ​​i zajedno s objavljivanjem Most Wanted. Black Edition sadrži dodatne utrke, bonus automobile i ostale dodatne sadržaje. Black Edition također dolazi s DVD -om sa posebnom značajkom koji sadrži intervjue i video zapise o igri. Black Edition je objavljen za Microsoft Windows, PlayStation 2 i Xbox u Sjedinjenim Državama i Australiji; samo je PlayStation 2 verzija Black Edition dodatno objavljena za Europu.

Isječci u igri su video zapisi uživo snimljeni s pravim glumcima i postavljeni komadi, a CGI efekti dodani su u vanjske prostore automobila i okruženja za dodatni vizualni štih. Spotovi su predstavljeni u znatno drugačijem stilu od serije Underground, a ova prezentacija izrezanih scena ponovno se koristi u emisijama Carbon i Undercover.

Prikaz između svih verzija grafički nije isti, osobito na prijenosnim verzijama. Verzija sustava Microsoft Windows razlikuje se ovisno o hardveru i može izgledati bolje u usporedbi s verzijama konzole. Preporučeni hardver ili noviji ima sličan broj sličica u sekundi za verziju Xbox 360. Igra intenzivno koristi HDRR i efekte zamućenja pokreta kako bi pružila realniji osjećaj.

Need for Speed: Most Wanted 5-1-0 je PlayStation Portable verzija Most Wanteda, objavljen istog dana kad i njegove konzole i osobna računala. Slično kao Most Wanted, Most Wanted 5-1-0 ima sličan popis 15 crnih lista i način rada za karijeru, s dodatkom "Tuner Takedown", "Be the Cop" način koji nije prikazan na Most Wanted. Most Wanted 5-1-0 nema mnogo elemenata iz drugih konzola i računala, poput izrezanih scena, priče i slobodnog načina kretanja te sadrži manje razlike (uključujući navođenje pravog imena trkača na crnoj listi, a ne njegovog nadimka ). Naslov igre temelji se na brojkama "5-1-0", što je policijski kôd za ulične utrke.

Glazba predstavljena u igri uglavnom je licencirana glazba EA Traxa. To su različiti glazbeni žanrovi, od rapa, hip-hopa i rocka, koje pjevaju umjetnici poput The Prodigy, Styles of Beyond, Disturbed, Avenged Sevenfold i Hush.

EA je prestala s podrškom za Windows verziju igre vrlo rano u svom životnom ciklusu. Najnovija zakrpa za verziju sustava Windows (1.3) objavljena je 6. prosinca 2005. [8]

Izvori

Vanjske poveznice