Wikipedija:Zahtjev za komentare/Blokada suradnika Imbehind: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
m uklonjena promjena suradnika 93.141.226.208 (razgovor), vraćeno na posljednju inačicu suradnika Stang
Oznaka: brzo uklanjanje
Aca (razgovor | doprinosi)
Redak 42: Redak 42:


Gubimo vrijeme na duge rasprave. Bolje da se bavimo konkretnim i jasnim pravilima, koja bi vrijedila za sve i koja bi se primijenila kada bi trebalo.—[[Suradnik:Fraxinus|Fraxinus]] <small>([[Razgovor sa suradnikom:Fraxinus|razgovor]])</small> 21:30, 7. listopada 2021. (CEST)
Gubimo vrijeme na duge rasprave. Bolje da se bavimo konkretnim i jasnim pravilima, koja bi vrijedila za sve i koja bi se primijenila kada bi trebalo.—[[Suradnik:Fraxinus|Fraxinus]] <small>([[Razgovor sa suradnikom:Fraxinus|razgovor]])</small> 21:30, 7. listopada 2021. (CEST)
: Apsolutno se slažem s kolegom. – [[Suradnik:Aca|Aca]] ([[Razgovor sa suradnikom:Aca|razgovor]]) 23:46, 7. listopada 2021. (CEST)

Inačica od 7. listopada 2021. u 23:46

Blokada suradnika Imbehind

Trenutačni status:
Zahtjev u tijeku
  • Cilj: Ovaj Zahtjev za komentare ima za cilj uspostaviti konsenzus oko community bana za suradnika Imbehind.

Suradnik je već bio uključen u niz incidenata na ovom projektu kojima je jasno kršio sljedeća pravila (nepotpuno):

i druga.

Održano su i dva ZzMA u njegovu čast u kojima se također mogu naći primjeri ovih ponašanja (jedan, dva), kao i nekoliko sporova u koje je bio uključen (jedan, dva, ...). Kafić je redovito ispunjen njegovim raspravama u kojima ne prihvaća tuđa mišljenja i djeluje nekolegijalno.

Evidencija blokiranja mu je također šarolika: ovdje, i opisuje mnoga ponašanja iznesena iznad.

Kao što se vidi iz priloženog, suradnik se koristi vještim jezikom i zastrašivanjem kako bi izigrao pravila i izbjegao trajne sankcije dok nemilice ista pravila krši i ponižava sugovornike, dok pokušava pravila oblikovati na način koji opravdava njegova ponašanja.

Suradniku su dane mnoge prilike, šanse, nagodbe i upute da prilagodi i ispravi svoja ponašanja - no to se nije dogodilo.

Započinjem raspravu o trajnom community banu za suradnika Imbehind. Pravo glasa imaju suradnici sa stažom dužim od dva mjeseca, više od 200 ukupnih izmjena i više od 50 izmjena u zadnjih godinu dana, sukladno važećim pravilima.

Rasprava je završilo. (osvježi)

Za

  1. ZA ZA. Sve u vezi tog "beznadnog slučaja" sam već rekao, odnosno napisao ovdje. Maestro Ivanković 19:47, 7. listopada 2021. (CEST)[odgovori]

Protiv

Ovo je čista farsa. Kanikosen (SZR) 19:38, 7. listopada 2021. (CEST)[odgovori]


 Komentar: Zanimljivo mi je ovo označavanje svih mogućih poruka kao osobni napadi. Vjerojatno će za nekoliko godina konstruktivna rasprava biti nemoguća jer će svaka poruka biti osobni napad. Također mi je zanimljiv i ovaj zahtjev za komentare, ali i samovoljno blokiranje suradnika (na trajno!) u izravnom sukobu. Rekao bih da se ovdje krše osnovna Wikipedijina načela, naročito s obzirom na to da su čak trojica administratora potvrdila da je riječ o neopravdanoj blokadi. Potom je pitanje zašto je pokrenut ovaj RfC i zašto se suradnik optužuje za prijestupe koje je počinio prije gotovo godinu dana. Odavno smo se složili da Wikipedija ne treba biti stup srama i da ne treba neprestano spominjati pogreške iz prošlosti. Rekao bih da je očito da dotični administrator pokušava na sve moguće načine kazniti suradnika s kojim je u privatnom sukobu. Što se mene tiče, ne podržavam izneseni prijedlog. Na hr.WP čak ne postoje pravila o CBAN-u niti je utvrđena bilo kakva procedura. Stoga bih naglasio da je ovo jedno veliko izmišljanje tople vode. – Aca (razgovor) 20:17, 7. listopada 2021. (CEST)[odgovori]

Komentari

Po kojoj logici osoba kojia je Iambehindu dodijelila trajnu blokadu sada ovo pokreće? Znači ovim sam priznaješ da si pogriješio svojom samovoljnom blokadom i pokušavaš na ovaj način zaobići pravila i sačuvati poziciju. Nešto mislim da ti to ne prođe. Kanikosen (SZR) 19:41, 7. listopada 2021. (CEST)[odgovori]

Gubimo vrijeme na duge rasprave. Bolje da se bavimo konkretnim i jasnim pravilima, koja bi vrijedila za sve i koja bi se primijenila kada bi trebalo.—Fraxinus (razgovor) 21:30, 7. listopada 2021. (CEST)[odgovori]

Apsolutno se slažem s kolegom. – Aca (razgovor) 23:46, 7. listopada 2021. (CEST)[odgovori]