Razlika između inačica stranice »Wikipedija:Kafić/Arhiv 2021 10«

Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
U tijeku je nekoliko rasprava o pravilima na kojima sudjeluje relativno mali broj suradnika. Možda suradnici izbjegavaju te rasprave jer ne žele ulaziti u sukobe ili prouzročiti sukob. Meni se čini da su neuključivanjem u sukobu pomogli da do sukoba dođe jer da nas je više na raspravi, prije bi se iskristaliziralo što je konsenzus i što zajednica želi. Na [[Razgovor Wikipedija:Pravila i smjernice/prijedlog]] je prihvaćen prijevod s engleske Wikipedije kao optimalan tekst prve verzije i sada pokušavamo doći do naše verzije pravila kroz niz predloženih poboljšanja. Ivi je predložio jednu promjenu i za sada ima podršku svih osim jednog suradnika. Molim suradnike da se uključe u raspravu. —[[Suradnik:Lasta|<span style="color: blue;">'''Las'''</span>]][[Razgovor sa suradnikom:Lasta|<span style="color: magenta;">'''ta'''</span>]] 08:58, 8. listopada 2021. (CEST)
: Ovo je sada neistina. Ivi nema podršku svih suradnika osim jednoga. A taj broj naraste tokom tjedna. Znači, mi se nalazimo u situaciji gdje se Iambehinda napada radi samovoljne izmjene pravila i gdje je dobio trajnu blokadu za to (koja bi izazvala trajnu blokadu admina koji ju je dao na engleskoj verziji projekta), dok je Ivi izmislio community ban. Ovo se pretvorilo u farsu. Čovjek koji je nekoga blokirao trajno, sada odjednom vidi da je blokada promašena i kreće izmišljati pravila da se zaštiti. Pa definitivno, trebaju se svi priključiti raspravama za uvođenje pravila koja su trebala postojati od dana 1. [[Suradnik:Kanikosen|<span style="font-family:'Georgia';font-size:9pt;color:red;">'''Kanikosen'''</span>]] [[Razgovor sa suradnikom:Kanikosen|<span style="font-family:'Georgia';font-size:9pt;color:#000000;">(SZR)</span>]] 10:31, 8. listopada 2021. (CEST)
:: Ja ne mogu nikome čitati misli, ne znam što misle suradnici koji se nisu izjasnili. Drugo, molim te, suzdrži se od fantaziranja da bi sve što se tebi ne sviđa izazvalo nečiji trajni blok na en Wiki, nije prvi put da se razmećeš takvim izjavama bez temelja. Ne treba nam pravilo o community banu. Ako se većina zajednica složi s prijedlogom, suradniku će biti zabranjen pristup projektu jer je to volja većine. —[[Suradnik:Lasta|<span style="color: blue;">'''Las'''</span>]][[Razgovor sa suradnikom:Lasta|<span style="color: magenta;">'''ta'''</span>]] 10:40, 8. listopada 2021. (CEST)
12.069

uređivanja

Navigacijski izbornik