Wikipedija:Zahtjev za komentare: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Redak 5: Redak 5:
== Popis zahtjeva ==
== Popis zahtjeva ==
=== Trenutni zahtjevi ===
=== Trenutni zahtjevi ===
''nema''
* [[/Blokada suradnika Imbehind]]


=== Uspjeli zahtjevi ===
=== Uspjeli zahtjevi ===
Redak 11: Redak 11:


=== Neuspjeli/nevažeći zahtjevi ===
=== Neuspjeli/nevažeći zahtjevi ===
* [[/Blokada suradnika Imbehind]]
''nema''


== Podstranice ==
== Podstranice ==

Inačica od 11. listopada 2021. u 19:03

Čemu služi ova stranica?
↱

Zahtjev za komentare (ZK ili ZzK; eng. Request for Comments, RfC) neformalni i neobavezni je proces za traženje trećeg mišljenja u vezi sa sporovima, pravilima, smjernicama, sadržajem članaka ili problemima na Wikipediji. Svi suradnici mogu sudjelovati. Uz prijavu je potrebno priložiti primjere (= poveznice na izmjene, doprinose, evidencije, razgovore...).

Prije objave potpišite svoje komentare dodavanjem četiriju tildi (~~~~).

Pravilnik (PROVIZORNO)
  1. Prije nego što zatražite mišljenje neke treće osobe, pokušajte raspraviti o nesuglasicama na stranici za razgovor. Ako dođe do neslaganja, prvi je korak razgovarati sa suradnicima uključenima u prijepor. Nemojte preskakati taj korak!
  2. Ako i pored sve dobre volje ne možete naći zajednički jezik s uključenima u prijepor, slobodni ste otvoriti novi zahtjev. Ukratko obrazložite što je dovelo do problema, nemojte objašnjavati vlastiti ili tuđi stav o problemu i pričekajte odgovore drugih suradnika. Slobodni ste pozvati suradnike u Kafiću da komentiraju zahtjev.
  3. Nemojte zaboraviti da je Wikipedija enciklopedija; svi članci moraju biti pisani iz nepristranog gledišta, moraju biti provjerljivi i ne smiju biti proizvod vlastitih istraživanja.
  4. Sudjelovanje u ZzK-u ne znači nadglasavanje. Rezultat zavisi prije svega od rasprave i iznesenih argumenata, a ne od prebrojavanja glasova. Glasovanje nije zamjena za raspravu!
  5. Nemojte biti ratoborni! Budite ljubazni, uljudni i pretpostavite najbolju namjeru drugih suradnika. Osobni napadi nisu dobrodošli!
Podnesite novi zahtjev
Decentralizirana rasprava
Decentralizirana rasprava
Decentralizirana rasprava
Decentralizirana rasprava
Kliknite na gumb "Podnesite zahtjev" da biste podnijeli novi zahtjev za komentare. Upute će se prikazati u sklopu okvira za uređivanje.

Tražite nešto drugo?

Don't speak Croatian? This is the RfC-page of the Croatian Wikipedia. If you are looking for the administrators' noticeboard, go here. Visit this page if you want to leave a message in a foreign language.



Popis zahtjeva

Trenutni zahtjevi

nema

Uspjeli zahtjevi

nema

Neuspjeli/nevažeći zahtjevi

Podstranice

Podstranice: