FK Sarajevo Istočno Sarajevo: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Oznake: uklonjeno uređivanje mobilni uređaj m.wiki
m uklonjena promjena suradnika 109.175.38.64 (razgovor), vraćeno na posljednju inačicu suradnika HmxBot
Oznaka: brzo uklanjanje
Redak 35: Redak 35:


== Poznati igrači ==
== Poznati igrači ==

- Mustafa Beridan
- Bakir Arapovic
- Zejd "Stomak" Kadric


== Unutrašnje poveznice ==
== Unutrašnje poveznice ==

Inačica od 14. studenoga 2021. u 18:36

Sarajevo (Srpsko Sarajevo)
Puno ime Fudbalski klub Sarajevo
Osnovan 1994.

Fudbalski klub Sarajevo, srpski Фудбалски клуб Сарајево, također i kao FK Sarajevo; Sarajevo Srpsko Sarajevo; FK Sarajevo Pale; FK Sarajevo Višegrad; FK Srpsko Sarajevo, je bio nogometni klub koji je djelovao u Vogošći, Palama (kao dijelu Istočnog Sarajeva, tada kao Srpsko Sarajevo) i Višegradu, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina.

O klubu

Klub je osnovan 1994. godine od strane sarajevskih Srba, pozivajući se na tradiciju FK "Sarajeva", kojem je pristupio dio srpskih članova i igrača. Sjedište kluba je bilo u Vogošći, koja je za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini bila pod srpskom kontrolom, kao dio tadašnjeg Srpskog Sarajeva (kasnije Istočno Sarajevo). Klub je djelovao na stadionu kluba "Unis" .
Daytonskim sporazumom 1995. godine je Vogošća pripala Federaciji Bosne i Hercegovine, odnosno Sarajevskoj županiji. Tijekom 1996. godine većina Srba odlazi iz Vogošće, a klub sjedište prebacuje u Višegrad, uz povremene nastupe kao domaćin u Palama.
Od sezone 1995./96. klub je član 1. lige Republike Srpske. 1997. godine klub je finalist Kupa Republike Srpske.
1998. godine klub se fuzionirao sa još jednim raskolničkim klubom - "Željezničarom", ali nastavlja djelovati kao "Sarajevo". U sezoni 1998./99. zauzimaju posljednje mjesto u 1. ligi RS, te se klub rasformira i fuzionira sa "Slavijom" koja je tako došla u posjed "Željezničareva" stadiona u Lukavici u izgradnji, na kojem i danas igra.

Uspjesi

Pregled plasmana

Poznati igrači

Unutrašnje poveznice

Vanjske poveznice

Izvori

Nedovršeni članak FK Sarajevo Istočno Sarajevo koji govori o bosanskohercegovačkom nogometnom klubu treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.