Milivoj Pašiček: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
m →‎Životopis: pravopis
m pripovjetka->pripovijetka
Redak 25: Redak 25:


Njegova ljubav je i televizija. Bio je suradnik u najpopularnijim televizijskim emisijama [[Nedjeljno poslijepodne]], [[Sastanak bez dnevnog reda]] i [[Kviskoteka]].
Njegova ljubav je i televizija. Bio je suradnik u najpopularnijim televizijskim emisijama [[Nedjeljno poslijepodne]], [[Sastanak bez dnevnog reda]] i [[Kviskoteka]].
Objavljuje priče i pjesme za djecu u časopisima [[Modra lasta]], [[Radost]], [[Smib]], [[Zvrk]], [[Prvi izbor]]... Autor je nekoliko kazališnih predstava za djecu, među kojima su najpoznatije Priča o dječaku i psu i Snježni grad, koje su premijerno izvedene u Zagrebačkom kazalištu lutaka, a izašle su i na nosačima zvuka. Objavio je zbirku pripovjedaka za djecu Anđele čuvaru moj (uskoro i treće izdanje). Pjesme i pripovjetke za djecu uvrštene su mu u mnoge čitanke iz književnosti za osnovne škole.
Objavljuje priče i pjesme za djecu u časopisima [[Modra lasta]], [[Radost]], [[Smib]], [[Zvrk]], [[Prvi izbor]]... Autor je nekoliko kazališnih predstava za djecu, među kojima su najpoznatije Priča o dječaku i psu i Snježni grad, koje su premijerno izvedene u Zagrebačkom kazalištu lutaka, a izašle su i na nosačima zvuka. Objavio je zbirku pripovijedaka za djecu Anđele čuvaru moj (uskoro i treće izdanje). Pjesme i pripovijetke za djecu uvrštene su mu u mnoge čitanke iz književnosti za osnovne škole.


Objavio je zbirku poezije na kajkavskom dijalektu – Violina mog življenja, a na štokavskom - Ja, onaj s druge strane.
Objavio je zbirku poezije na kajkavskom dijalektu – Violina mog življenja, a na štokavskom - Ja, onaj s druge strane.

Inačica od 28. prosinca 2021. u 14:30

Ovo je glavno značenje pojma Milivoj Pašiček. Za druga značenja pogledajte Milivoj Pašiček (novinar, urednik i književnik).
Milivoj Pašiček
Milivoj Pašiček
Rođenje 10. lipnja 1946.
Nacionalnost Hrvat
Zanimanje Novinar
Portal o životopisima

Milivoj Pašiček (Zagreb, 10. lipnja 1946.) hrvatski novinar, urednik i književnik

Životopis

MILIVOJ PAŠIČEK, novinar i književnik, rođen je u Zagrebu 1946. godine. Osnovnu školu, srednju i studij hrvatskog jezika završio je u Zagrebu. Od najranije mladosti pisao je za školske, omladinske i studentske tiskovine. Od 1974. radi u kući Vjesnik kao reporter i urednik u Areni, urednik Sirene, glavni urednik Romana i stripova, direktor, te glavni i odgovorni urednik VPA (Vjesnikova press agencija).

Uz agencijsku djelatnost, u VPA je kao glavni urednik od 1984. godine potpisivao kultne romane i stripove Alan Ford, Sirius, Laso, Trag, Život i mnoga druga izdanja. Pokretač je tiražnih revija TOP (1987), Draga, Erotika (1984) i drugih.

Za novinarski rad više je puta nagrađivan, a 1979. godine osvojio Zlatno pero godine Hrvatskog novinarskog društva. Pisao je za Vjesnik, Večernji list, VUS, Start, Studio, Vikend, slovensko Delo i Teleks, slovački Život i mnoge druge novine, časopise i revije.

Njegova ljubav je i televizija. Bio je suradnik u najpopularnijim televizijskim emisijama Nedjeljno poslijepodne, Sastanak bez dnevnog reda i Kviskoteka. Objavljuje priče i pjesme za djecu u časopisima Modra lasta, Radost, Smib, Zvrk, Prvi izbor... Autor je nekoliko kazališnih predstava za djecu, među kojima su najpoznatije Priča o dječaku i psu i Snježni grad, koje su premijerno izvedene u Zagrebačkom kazalištu lutaka, a izašle su i na nosačima zvuka. Objavio je zbirku pripovijedaka za djecu Anđele čuvaru moj (uskoro i treće izdanje). Pjesme i pripovijetke za djecu uvrštene su mu u mnoge čitanke iz književnosti za osnovne škole.

Objavio je zbirku poezije na kajkavskom dijalektu – Violina mog življenja, a na štokavskom - Ja, onaj s druge strane.

Vlasnik je i glavni urednik Izdavačke kuće Hit press, osnovane 1992. godine, koja je uspješno objavljivala niz revija, časopisa i knjiga.

Godine 2004. na prijedlog Vlade Republike Hrvatske, Državni Sabor Republike Hrvatske imenovao ga je u Vijeće za elektroničke medije na mandat od pet godina. Od 2010. godine glavni je urednik i kolumnist portala www.javno.hr

Predsjednik je Udruge Kulturosfera, osnovane 2010. godine s ciljem promicanje hrvatskih kulturnih vrijednosti u zemlji i inozemstvu i borbe protiv svih vidova nekulture.

Od 2013. godine kolumnist je Glasa Slavonije.

Potpun popis djela

Milivoj Pašiček na predstavljanju knjige o Ivi Pukaniću
  • Anđele čuvaru moj, Epoha, Zagreb, 2006.
  • Ja onaj s druge strane, Naklada Stih, 2008.
  • Violina mog življenja, Naklada Stih, 2008.

Vanjske poveznice