Wikipedija:Rasprava o brisanju/Rasprave/Prosinac 2021.: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Redak 31: Redak 31:


:{{obrisati}} – Ne vjerujem da može ostati kao zaseban članak, ali sigurno se može uklopiti u neki drugi članak ili popis. Srdačno, [[Suradnik:Koreanovsky|<span style="font-family:'Times New Romans';font-size:11pt;color:#003cd4;">'''Koreanovsky'''</span>]] [[Razgovor sa suradnikom:Koreanovsky|<span style="font-family:'sans-serif';font-size:8pt;color:#000000;">(Ča–Kaj–Što?!)</span>]] 22:36, 1. siječnja 2022. (CET)
:{{obrisati}} – Ne vjerujem da može ostati kao zaseban članak, ali sigurno se može uklopiti u neki drugi članak ili popis. Srdačno, [[Suradnik:Koreanovsky|<span style="font-family:'Times New Romans';font-size:11pt;color:#003cd4;">'''Koreanovsky'''</span>]] [[Razgovor sa suradnikom:Koreanovsky|<span style="font-family:'sans-serif';font-size:8pt;color:#000000;">(Ča–Kaj–Što?!)</span>]] 22:36, 1. siječnja 2022. (CET)

Slažem se da se uklopi u neki drugi članak ili popis
:Slažem se da se uklopi u neki drugi članak ili popis <small>— Prethodni nepotpisani komentar napisao je [[Suradnik:Precizan|Precizan]] ([[Razgovor_sa_suradnikom:Precizan|razgovor]] • [[Posebno:Doprinosi/Precizan|doprinosi]]) 13:34, 2. siječnja 2022. (CET)</small>


<!-- NE PISATI ISPOD OVE LINIJE -->
<!-- NE PISATI ISPOD OVE LINIJE -->

Inačica od 2. siječnja 2022. u 13:50

Čemu služi ova stranica?

Ova stranica popisuje sve članke koji su predloženi za brisanje i ne mogu se brisati po kriterijima za brzo brisanje. Članci se na popis dodaju kronološki u mjesecu kad su predloženi za brisanje.

Koristite sljedeće predloške kako biste istaknuli svoja mišljenja, imajući na umu da u raspravama ne zbrajamo glasove:
{{Zadržati}} za Zadržati Zadržati i {{Obrisati}} za Obrisati Obrisati

Aktivni mjesec:
Ožujak 2024.

Rujan 2021. · Listopad 2021. · Studeni 2021. · Prosinac 2021. · Siječanj 2022. · Veljača 2022. · Ožujak 2022.

Tražite nešto drugo?



Članci

Rasprava o brisanju – Branko Drinovac Lega – novo (stranica ne postoji)
RASPRAVA

Rasprava

Ne vidim razlog za brisanje, ako se briše ova stranica , isto tako možete obrisati i stranicu Generala Blage Zadre. Branko Drinovac u Hrvatskoj nije nepoznata osoba u krugovima obrane Vukovara. Ja Vas molim da stranicu poboljšate i unaprijedite. Hvala

Obrisati Obrisati Brza Google pretraga vraća samo blogove i primarne izvore. Obično je na autoru članka odgovornost nalaženja provjerljivih, neutralnih i nezavisnih izvora koji obrađuju temu na direktan i detaljan način. Ako takvi izvori ne postoje, članak nažalost ne može biti zadržan. —Ivi104 12:43, 30. prosinca 2021. (CET)
Uvjeren sam da je tema relevantna, uzmite u obzir da se u ovom trenutnu biraju novi WP:KR za sadržaj. Najveći je problem u tome što članak nije potkrijepljen s vjerodostojnim objavljenim izvorima (WP:VI) i to treba hitno ispraviti! — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Precizan (razgovordoprinosi) 30. prosinca 2021. u 13:36
@Precizan Uzeo sam u obzir nove kriterije, pogledajte sami: WP:Kriteriji/prijedlog. Jasno piše:

Ako je tema dobila značajnu pokrivenost (bavi se temom direktno i detaljno) u vjerodostojnim izvorima koji su neovisni od predmeta, pretpostavlja se da je prikladna za samostalni članak. [...] Dostupnost sekundarnih izvora koji pokrivaju predmet dobar je znak da je tema o kojoj se piše značajna.

Pustit ćemo zajednici da pruži podršku, ali ja ne vidim da tema zadovoljava kriterije za zasebni članak. —Ivi104 00:42, 31. prosinca 2021. (CET)
Obrisati Obrisati Wikipedija ne može biti spomenik, WP:NIJE. I ovo malo sadržaja kopirano je s jedne internetske stranice, čime se krše autorska prava, WP:KAP, pa rasprava o brisanju i nije potrebna. Dati kratak rok za popravak; ako se ništa ne promijeni, brisati. ponor (razgovor) 06:21, 31. prosinca 2021. (CET)
Obrisati Obrisati Osim što je, kako Ponor veli, sadržaj kopiran s drugog mjesta, već i prva rečenica u poglavlju "Ratni put" ne pokazuje enciklopedijski i neutralni stil pisanja ("Prijavio se u pričuvni sastav MUP-a, te u tenisicama i sa svojom kupljenom puškom otišao u pakao Vukovara 1991."). Vjerujem da se svi možemo složiti da su događaji u Vukovaru usporedivi s paklom, no nadam se da se slažemo i oko toga da takav stil pisanja nije objektivan te da emocijama nabijen tekst sam po sebi ne može biti jednako informativan kao kakav "hladniji" izvještaj – barem što se prenošenja činjenica važnih za enciklopediju tiče. —Neptune 🕉 the Mystic 12:14, 31. prosinca 2021. (CET)

Slažem se da stranica ostane, ne mora biti zasebna stranica. Dajte mi malo vremena da straniuc uredim. Hvala — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Precizan (razgovordoprinosi) 11:45, 31. prosinca 2021. (CET)

Obrisati Obrisati – Ne vjerujem da može ostati kao zaseban članak, ali sigurno se može uklopiti u neki drugi članak ili popis. Srdačno, Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 22:36, 1. siječnja 2022. (CET)
Slažem se da se uklopi u neki drugi članak ili popis — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Precizan (razgovordoprinosi) 13:34, 2. siječnja 2022. (CET)
Rasprava o brisanju – 20. ITF Croatia Open – novo
RASPRAVA

Rasprava

Za sve ostale športove imamo sezone natjecanja, od 1. HNL 2021./22., pa nadalje. Članak je dovoljno opširan i ne vidim opravdanja u dosadašnjoj praksi za brisanje. —Argo Navis (razgovor) 20:28, 15. prosinca 2021. (CET)

Može ostati, eventualno premjestiti u Dodatak, s obzirom da je riječ o tablicama a ne rečenicama?—Ivi104 02:59, 19. prosinca 2021. (CET)

Zadržati Zadržati – Uvjeren sam da je tema relevantna, uzmite u obzir da se u ovom trenutnu biraju novi WP:KR za sadržaj. Najveći je problem u tome što članak nije potkrijepljen s vjerodostojnim objavljenim izvorima (WP:VI) i to treba hitno ispraviti! —Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 20:37, 27. prosinca 2021. (CET)

Hvala na podršci — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Precizan (razgovordoprinosi) 30. prosinca 2021. u 13:31
@Precizan Ovo nije rasprava o vašem članku, već o članku 20. ITF Croatia Open (piše na vrhu narančastog okvira). —Ivi104 01:09, 31. prosinca 2021. (CET)

Obrisati Obrisati – slažem se s predlagačem brisanja; članak nije jedan iz serije članaka po godinama, teško je reći i o kojem se točno natjecanju radi, a sve u njemu je neprovjerljivo jer su izvori, ako su i postojali, istrunuli. Iskreno, i svi članci s tablicama i vrlo malo teksta koje Argo spominje trebali bi biti dodatci glavnim člancima, i ne služiti kao argument za čuvanje sličnih ne-članaka. ponor (razgovor) 06:29, 31. prosinca 2021. (CET)

Rasprava o brisanju – Ivan Mance – obrisano
Zaključak rasprave: Obrisano
RASPRAVA

Rasprava

Uređujem stranicu, nisam gotov, čemu brisanje? zašto ne može biti na Wiki CV Ivana Mance? Ivan Mance oliti ja nije nogometaš... bavim se istraživanjem Kosinja 17 godina, i mislim da svakako imam pravo popraviti stranice o Kosinjskoj tiskari, Kosinju, Kosinjskom Bakovcu, Kosinjskom mostu i drugim temama vezanim uz Kosinj i napisati nešto o sebi. Tko je momak ili djevojka Croxyz koji/a to briše i koje reference on/ona ima? Moje reference o Kosinju su 2 izdane knjige i mnoštvo publiciranih radova. Ostavite što sam promijenio na Kosinjska tiskara jer je to ispravno, a ne ovo što piše. Kao i Kosinjski most... nije Frković projektirao most u 19.st. jer se RODIO krajem 19.st. Vratite moju stranicu (Ivan Mance). Vidim da vas je zbunilo ime i prezime. Ivan Mance golman Rijeke... i mr.sc. Ivan Mance NISU iste osobe :-), vidi Crosbi: https://www.bib.irb.hr/profile/31290 Dakle pitati ljudi prije nego se postavite kao autoritativni sveznajući admini ... a ako nešto nije OK vezano uz linkove, strukturu itd. onda napišite malo i pojasnite kaj...

Nije riješeno Nije riješeno Stranica je obrisana jer krši smjernice o samoobjavljenim izvorima i reklamnom sadržaju. Suradnik je upoznat s pravilima. —Ivi104 00:26, 26. prosinca 2021. (CET)
Rasprava o brisanju – Geo info centar – novo (stranica ne postoji)
RASPRAVA

Rasprava

Trenutno sam u postupku uređivanja ovoga. Naime centar je otvoren prije dva danas, danas sam stvorio stranicu i počeo uređivati. Može nekoliko dana da se ista završi prije no što je pošaljete na brisanje. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Mislav.p (razgovordoprinosi) 00:49, 19. prosinca 2021. (CET)

Obrisati Obrisati Članak je neuređen i bez izvora. Tema također ne udovoljava novim kriterijima, s obzirom da ne postoji vjerodostojan sekundarni ni tercijarni izvor koji značajno pokriva temu. —Ivi104 03:15, 29. prosinca 2021. (CET)

Obrisati Obrisati O Centru se može pisati na stranici ustanove ili parka kojima pripada, nema smisla cjepkati na članke nepretraživa imena. ponor (razgovor) 06:32, 31. prosinca 2021. (CET)

Obrisati Obrisati – Članak treba premjestiti na nacrt, tako da ga suradnik može na miru doraditi. U ovom stanju ne može ostati u GIP-u, a iskreno i nisam siguran koliko je ta tema relevantna za članka na Wikipediji. —Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 22:37, 1. siječnja 2022. (CET)

Predlošci

Kategorije

Ostalo