MRK Čakovec: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
m uklonjena kategorija Športski klubovi u Međimurskoj županiji; dodana kategorija Rukometni klubovi u Međimurskoj županiji uz pomoć dodatka HotCat
m uklonjena kategorija Hrvatski rukometni klubovi uz pomoć dodatka HotCat
Redak 54: Redak 54:


{{GLAVNIRASPORED:Međimurje, RK}}
{{GLAVNIRASPORED:Međimurje, RK}}
[[Kategorija:Hrvatski rukometni klubovi|Čakovec]]
[[Kategorija:Šport u Čakovcu|Čakovec]]
[[Kategorija:Šport u Čakovcu|Čakovec]]
[[Kategorija:Rukometni klubovi u Međimurskoj županiji]]
[[Kategorija:Rukometni klubovi u Međimurskoj županiji]]

Inačica od 2. siječnja 2022. u 17:08

Muški rukometni klub Čakovec
Puno ime Muški rukometni klub Čakovec
Osnovan 2013.
Dvorana Dvorana Graditeljske škole Čakovec
Trener Vladimir Canjuga
Liga Prva HRL - Sjever
2021./22. 3. mjesto
Team colours
Team colours
Team colours
Team colours
Domaći dres
Team colours
Team colours
Team colours
Team colours
Gostujući dres

MRK "Čakovec" je hrvatski rukometni klub iz Čakovca. Nastupao je još pod imenima: "Hazena", "Jedinstvo", "RK Čakovec", "RK Zrinski Čakovec", "RK Perutnina Pipo IPC, "RK MKA IPC" i "RK Međimurje Čakovec". Osnovan je 2013. godine pod nazivom "Muški rukometni klub Čakovec" kao legitimni nasljednik prethodnog kluba osnovanog 1930. godine. Adresa kluba je Ulica Dobriše Cesarića 17, Čakovec, a predsjednik kluba je Davor Varošanec.

MRKi - MASKOTA MRK ČAKOVEC
MRKi - MASKOTA MRK ČAKOVEC

O klubu

MRK „Čakovec“ osnovan je u svibnju 2013. godine čime nastavlja bogatu tradiciju muškog rukometa u Gradu Čakovcu i Međimurskoj županiji. Već u prvoj sezoni postojanja pod okriljem kluba okupljeno je više od 100 članova. Uz to što je jedini muški rukometni klub u Čakovcu jedan je od rijetkih sportskih kolektiva u županiji koji ima ustrojene sve generacije (seniori, kadeti, mlađi kadeti, dječaci „A“, dječaci „B“, dječaci „C“ i škola rukometa). Oko samog kluba okupljeni su ljudi puni entuzijazma, zaljubljenici u rukomet koji žele pomoći u razvitku ovog trofejnog nacionalnog sporta te rukomet u tom kraju vratiti na stare staze slave. Uz definiranu viziju, misiju, strategiju i ciljeve, odličnu suradnju s postojećim poslovnim partnerima, medijima i mnogim donatorima, podršku Grada i Županije te korektan odnos prema članovima i roditeljima svojih članova na najboljem su putu da ovom predivnom sportu vrate stari sjaj. U sezoni 2014./2015. klub osvaja Treću HRL-Sjever i ulazi u Drugu HRL - Sjever, dok 2018./19. klub osvaja Drugu HRL - Sjever i ulazi u Prvu HRL - Sjever.

Vizija i misija kluba

"Biti vodeći muški rukometni kolektiv u regiji u kojem će članovi, suradnici i simpatizeri moći zadovoljiti svoje potrebe za pravilnim razvojem i za uživanjem u sportskim nadmetanjima u vodećim natjecanjima. Želimo stvoriti stabilan klub zasnovan na razvoju, timskom radu i visokoj odgovornosti."

"Naša misija, temeljena na suradnji i razvoju potencijala svih naših članova i suradnika, je popularizacija i omasovljenje rukometne igre, provođenje pravilnog i stručnog razvoja rukometnog sporta u gradu Čakovcu i Međimurskoj županiji te pružanje trajnog zadovoljstva kako članovima tako i svima okupljenima oko našeg kluba."


Uspjesi

3. HRL Sjever
  • Prvak: 2014./15.
2. HRL Sjever
  • Prvak: 2018./19.
Hrvatski kup
  • Final 4: 2018./19.

Najbolja momčad grada Čakovca 2019.

Poveznice

Vanjske poveznice

Nedovršeni članak MRK Čakovec koji govori o rukometu treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.