Svi marš na ples!: Razlika između inačica

Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
m
bez sažetka
mNo edit summary
mNo edit summary
Oznake: mobilni uređaj m.wiki napredni alati
|godina2 =
}}
'''''Svi marš na ples!''''' je kompilacijski je [[album]] kojegkoji je objavio [[Jugoton]] 1980. godine.
 
Na albumu se se pojavili različiti pop i rock sastavi, većinom pripadnici lokalne [[novi val|novo valne]] glazbene scene. U trenutku izdavanja albuma, sve pjesme koje su se pojavile na njemu, bile su već objavljene od ovih sastava na njihovim studijskim albumima kod iste [[diskografija|diskografske kuće]].
Svi sastavi čije pjesme su bile na albumu bili su već afirmirani i poznati diljem [[Jugoslavija|SFRJ]]. Za razliku od drugih kompilacijskih projekata u kojima je Jugoton želio omogućiti mladim sastavima proboj na glazbenu scenu, ova kompilacija je bila komercijalnog karaktera.
Naziv albuma je stih iz refrena pjesme "Ha, ha, ha" sastava [[Bijelo dugme]] s njihovog albuma ''[[Doživjeti stotu]]''. Tu su bili i novovalni sastavi: [[Šarlo akrobata]] s njihovom [[reggae]] pjesmom "Ona se budi"; [[Idoli]] s [[gay]] tematskom pjesmom "Retko te viđam sa devojkama"; [[Film (glazbeni sastav)|Film]] s njihovom pjesmom "Zamisli život u ritmu muzike za ples"; [[punk rock]] sastav [[Pekinška patka (sastav)|Pekinška patka]] s pjesmom "Bolje da nosim kratku kosu" ; [[Haustor]] s njihovom poznatom reggae pjesmom "Moja prva ljubav"; [[Električni orgazam]] s pjesmom "Konobar" u njihovoj početnoj punk fazi; [[Azra]] s pjesmom "Poziv na ples"; [[Zana (sastav)|Zana]] s [[rock and roll]]om-inspiriranom pjesmom "Pepito pantalone"; sastav Bulevar, u kojem je bio [[Dejan Cukić]] s pjesmom "Nestašni dečaci" koju je napisao [[Momčilo Bajagić]]- Bajaga, i drugi. Kasnije je album re-izdala beogradska diskografska kuća Hi-Fi Centar na CD-u s nekoliko bonus pjesama.<ref>http://www.yu4you.com/items/en/cd/item_252.html#opis</ref>
 
== Popis pjesama ==

Navigacijski izbornik