SeaQuest DSV: razlika između inačica

Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Nema promjene veličine ,  prije 4 mjeseca
m
→‎2. sezona: pravopis
m (RpA: WP:NI, WP:HRV)
m (→‎2. sezona: pravopis)
U drugoj sezoni, seriji su se pridružili [[Edward Kerr]] (zamjena za Applegateov lik je bio poručnik [[James Brody]]), [[Kathy Evison]] (koja je na neki način zamijenila Haidukčin lik kao poručnica [[Lonnie Henderson]], [[Rosalind Allen]] (koja je zamijenila Beachamičin lik kao [[Dr. Wendy Smith]]) te [[Michael DeLuise|Michael]] i [[Peter DeLuise]] (koji su obojica zamijenili D'Aquinov lik na više načina kao Seaman Anthony Piccolo i Dagwood), i to s velikim uspjehom. Sagrađen je novi seaQuest, setovi su predizajnirani, a skraćena verzija glavne teme naslova koja je osvojila [[Nagrada Emmy|nagradu Emmy]] postavljena je nakon što se nova sezona serije počela emitirati [[18. rujna]] [[1994.]] s dvosatnim [[film]]om napravljenim samo za [[Televizija|televiziju]] pod naslovom "Bodeži".
 
NBC je također odlučio kako žele da se više epizoda ove sezone okrene stereotipnim znanstveno-fantastičnim kriterijima. To je odluka koja se istraživala pri kraju prve sezone ove serije kada je seaQuest otkrio milijun godina stari svemirski brod zakopan u morskome dnu. Dok je prva sezona bila više usmjerena prema uvjerljivoj teškoj znanstvenoj fantastici u futurističkom okruženju, te pritom koristeći [[Tehnologija|tehnologiju]] koja je bila u ranom razvoju [[1993.]] i [[1994.]] godine, druga sezona je bila napunjena s više neobičnih događaja i koncepata kao što su genetski inžinjeringinženjering, izvanzemaljci, vremenska putovanja, umjetna inteligencija, mutacije, parapshihologija, te interstelarna svemirska putovanja. Razne zanimljivosti u prezentacijama tijekom odjavne špice serije koje je do tada vodio oceanograf [[Bob Ballard]] su u drugoj sezoni serije bili prezentirani od strane članova glumačke postave serije (osim Roya Scheidera). Dok su ove promijene privukle novu publiku mnogi su orginalni fanovi prve sezone bili jako nesreti zbog promjena u seriji, i to u velikom broju, pa su je stoga prestali pratiti.
 
S krajom druge sezone, seaQuest DSV je opet patio, i dio toga se pripisuje percipiranju smanjene kvalitete pisanja, kao i stalna težnja NBC-a da prenosi [[sport]]. Prijetnja otkazivanja serije je sve više rasla, ali joj je NBC dao još jednu šansu nakon što su planovi za novu seriju pod naslovom ''Rolling Thunder'' (ona je trebala zamijeniti seaQuest DSV) obustavljeni. Producent Lee Goldberg je tvrdio kako je nova serija obustavljena jer je prostor bio "grozan".
122.354

uređivanja

Navigacijski izbornik