Kafić: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
EmxBot (razgovor | doprinosi)
m Bot: ispravka HTML koda i wiki sintakse
nekoliko stilskih izmjena
Redak 1: Redak 1:
Kafić je hrvatsko ime za [[kafe bar]], inače mjesto gdje se toči [[kava]], [[alkohol]]na i bezalkoholna [[piće|pića]]. U nekim kafićim može se nešto i pojesti: [[kolač]], [[sendvič]], ili neki drugi topli obrok koji se može spremiti na brzinu. U Hrvatskoj kafići su popularna sastajališta za mlađe pučanstvo i dio su modernijeg hrvatskog društva.
Kafić je hrvatsko ime za [[kafe bar|café bar]] te označava mjesto na kojem se poslužuje [[kava]], [[alkohol]]na i bezalkoholna [[piće|pića]]. U nekim kafićim mogu se naručiti [[kolač|kolači]], [[sendvič|sendviči]], ili kakav topli obrok koji se obično priprema na brzinu. U Hrvatskoj su kafići popularna sastajališta za mlađe pučanstvo te kao takva predstavljaju važan dio suvremenog hrvatskog društva.


== Kafić u popularnoj kulturi ==
== Kafić u popularnoj kulturi ==


Kafići je jedno od utjecajnih sastajališta, i često se pojavljuju u romanima, filmovima i TV serijama.
Kafići se često pojavljuju u romanima, filmovima i TV serijama.


[[Kategorija: Ugostiteljstvo]]
[[Kategorija: Ugostiteljstvo]]

Inačica od 17. travnja 2007. u 21:18

Kafić je hrvatsko ime za café bar te označava mjesto na kojem se poslužuje kava, alkoholna i bezalkoholna pića. U nekim kafićim mogu se naručiti kolači, sendviči, ili kakav topli obrok koji se obično priprema na brzinu. U Hrvatskoj su kafići popularna sastajališta za mlađe pučanstvo te kao takva predstavljaju važan dio suvremenog hrvatskog društva.

Kafić u popularnoj kulturi

Kafići se često pojavljuju u romanima, filmovima i TV serijama.