Lora: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka uređivanja
Nema sažetka uređivanja
Redak 1: Redak 1:
Lora je ime za dio grada Splita smješten na sjevero-zapadnom dijelu splitskog poluotoka.<br>Sa zapadne i sjeverne strane pruža se [[Kaštelanski zaljev]],sa istoka joj je susjed Brodogradilište Split, a sa južne strane susjedi su joj [[Skalice]] i [[Poljud]]. <br>U godinama iza [[2. svjetski rat|2.svjetskog rata]] u njoj se smjestila ratna mornarica bivše države, koja je za svoje potrebe izgradila svu strukturu za koju je smatrala da joj je potrebna.Smještene su u njoj ustanove za naobrazbu, sport, zdravstvenu skrb i dr.<br> Danas je Lora ratna luka [[Hrvatska ratna mornarica|Hrvatske ratne mornarice]].
Lora je ime za dio grada Splita smješten na sjevero-zapadnom dijelu splitskog poluotoka.<br>Sa zapadne i sjeverne strane pruža se [[Kaštelanski zaljev]],sa istoka joj je susjed [[Brodogradilište Split]], a sa južne strane susjedi su joj [[Skalice]] i [[Poljud]]. <br>U godinama iza [[2. svjetski rat|2.svjetskog rata]] u njoj se smjestila ratna mornarica bivše države, koja je za svoje potrebe izgradila svu strukturu za koju je smatrala da joj je potrebna.Smještene su u njoj ustanove za naobrazbu, sport, zdravstvenu skrb i dr.<br> Danas je Lora ratna luka [[Hrvatska ratna mornarica|Hrvatske ratne mornarice]].

Inačica od 17. lipnja 2007. u 16:33

Lora je ime za dio grada Splita smješten na sjevero-zapadnom dijelu splitskog poluotoka.
Sa zapadne i sjeverne strane pruža se Kaštelanski zaljev,sa istoka joj je susjed Brodogradilište Split, a sa južne strane susjedi su joj Skalice i Poljud.
U godinama iza 2.svjetskog rata u njoj se smjestila ratna mornarica bivše države, koja je za svoje potrebe izgradila svu strukturu za koju je smatrala da joj je potrebna.Smještene su u njoj ustanove za naobrazbu, sport, zdravstvenu skrb i dr.
Danas je Lora ratna luka Hrvatske ratne mornarice.