Rupotina: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
{{wp+}}
MayaSimFan (razgovor | doprinosi)
Nema sažetka uređivanja
Redak 1: Redak 1:
'''Rupotina''' (ili '''Rupotine''') je [[naselje]] u [[splitsko-dalmatinska županija|Splitsko-dalmatinskoj županiji]] na jugoistočnoj strani planine [[Kozjak]].
{{wp+}}
''Rupotina'' (ili Rupotine) je naselje na jugoistočnoj strani planine [[Kozjak]].


Administravno je podjeljeno između grada [[Solin]]a i općine [[Klis]].
Administravno je podijeljeno između grada [[Solin]]a i općine [[Klis]].


U posljednjih nekoliko godina, u Rupotini se naselilo dosta stanovnika koji su tamo našli mirno i lijepo mjesto koje ima pogled na cijeli [[Split]] i otoke. U Rupotini se nalazi i jedno od najvažnijih hrvatskih [[arheologija|arheoloških]] lokaliteta - [[Rižinice]].
<!--Rupotina je jedno od najljepših mjesta na području Splitsko-dalmatinske županije-->.


Posebna je po svojim [[priroda|prirodnim]] ljepotama od čega su najljepši izvori pitke [[voda|vode]] u [[bor]]ovoj [[šuma|šumi]] Voljak.
U posljednjih nekoliko godina, u Rupotini se naselilo dosta stanovnika koji su tamo našli mirno i lijepo mjesto koje ima pogled na cijeli Split i otoke. U Rupotini se nalazi i jedno od najvažnijih hrvatskih arheoloških lokaliteta - [[Rižinice]].


Rupotina je najmanje mjesto s mnogo poznatih sportaša, a to su: [[Nikola Kalinić]], [[Marina Katić]], [[Ante Delaš]], [[Marijo Delaš]], [[Tomislav Nakić]], [[Lukša Boban]], [[Krešimir Bogdan]], [[Igor Čerina]], [[Marinko Boban]], itd.
Posebna je po svojim prirodnim ljepotama od ćega su najljepši izvori pitke vode u borovoj šumi Voljak.

Rupotina je najmanje mjesto s mnogo poznatih sportaša a to su: Nikola Kalinić, Marina Katić, Ante Delaš, Marijo Delaš, Tomislav Nakić, Lukša Boban, Krešimir Bogdan, Igor čerina, Marinko Boban......





Inačica od 18. srpnja 2007. u 20:24

Rupotina (ili Rupotine) je naselje u Splitsko-dalmatinskoj županiji na jugoistočnoj strani planine Kozjak.

Administravno je podijeljeno između grada Solina i općine Klis.

U posljednjih nekoliko godina, u Rupotini se naselilo dosta stanovnika koji su tamo našli mirno i lijepo mjesto koje ima pogled na cijeli Split i otoke. U Rupotini se nalazi i jedno od najvažnijih hrvatskih arheoloških lokaliteta - Rižinice.

Posebna je po svojim prirodnim ljepotama od čega su najljepši izvori pitke vode u borovoj šumi Voljak.

Rupotina je najmanje mjesto s mnogo poznatih sportaša, a to su: Nikola Kalinić, Marina Katić, Ante Delaš, Marijo Delaš, Tomislav Nakić, Lukša Boban, Krešimir Bogdan, Igor Čerina, Marinko Boban, itd.


Nedovršeni članak Rupotina koji govori o naselju u Hrvatskoj treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.