Razgovor sa suradnikom:Wenders: razlika između inačica

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Vilem III
Wenders (razgovor | doprinosi)
Redak 173: Redak 173:


Hoću da vas obavestim da nameravam da prevedem članak koji ste vi napisali o engleskom kralju Vilemu III. Ja sam Vojvoda sa srpske vikipedije. Pozdrav
Hoću da vas obavestim da nameravam da prevedem članak koji ste vi napisali o engleskom kralju Vilemu III. Ja sam Vojvoda sa srpske vikipedije. Pozdrav

Slobodno. Srdačan pozdrav.--[[Suradnik:Wenders|Wenders]] 12:14, 7. kolovoz 2007. (CEST)

Inačica od 7. kolovoza 2007. u 12:14

Ostavite mi novu poruku OVDJE

Arhiva razgovora 1 2

Arhive

Vidi, kad premjestiš stranicu za razgovor kao što si ti napravio na toj premještenoj stranici (Razgovor sa suradnikom:XYZ/Arhiva) vidiš u vrhu ispod naslova članka (Preusmjereno s Razgovor sa suradnikom:XYZ) i < Razgovor sa suradnikom:XYZ.

Klikneš na poveznicu Preusmjereno s Razgovor sa suradnikom:XYZ i onda na toj stranici vidiš

#redirect [[Razgovor sa suradnikom:XYZ/Arhiva]]

Ako pogledaš ta stranica ima naziv Razgovor sa suradnikom:XYZ odn. to je suradnička stranica za razgovor.

Makneš (izbrišeš) ono #redirect [[Razgovor sa suradnikom:XYZ/Arhiva]] i staviš ono što treba biti na tvojoj suradničkoj stranici za razgovor. To je ono ostavi mi poruku i poveznice na arhiva itd.

Znači poanta je samo se vratiti na svoju stranicu za razgovor koja nosi ime Razgovor sa suradnikom:XYZ i tu izbrišeš preusmjeravanje postaviš ono što si imao i prije na stranici za razgovor sačuvaš stranicu i arhiviranje si dovršio.

-- Andrej Šalov 14:05, 30. siječanj 2007. (CET)

Kategorije

Bok,

Pripazi kod odabira kategorija. Ako postoji kategorija:Austrija, nužno je da se do Kategorija:austrijski političari dolazi klikanjem po podkategorijama.

Matematičkim rječnikom, austrijski su političari podskup više pojmova, primjerice od skupova "biografije", "Austrija", "političari", "Biografije, Austrija", "Politika Austrije" (ovaj zadnji skup još nema svoju kategoriju) i dr., pa je svakako iznimno važno da se ista logika zadrži i kod stabla kategorija. Pozdrav! --Tycho Brahe 19:30, 4. veljača 2007. (CET)

Povijest po državama

Bok,

Pliz, prije nego se odlučiš na radikalnije izmjene, razmisli što radiš :-/.

Evo, ja u Kategorija:Povijest po državama nalazim članke tipa Sibirski kanat, Varjazi, Vikinzi i Vikinški sprovod, što očito ne zadovoljava kriterij "Povijest države XY". --Tycho Brahe 19:44, 4. veljača 2007. (CET)

Sustav kategorija je ovdje odavno i prilično dobro funkcionira, tako da ipak mislim da si ti taj koji treba nešto proučiti. Ko što već rekoh, 99% posla radiš OK, što nije razlog da ne razmisliš prije nego nešto napraviš.
U ovom slučaju, trebalo je sporne članke ostaviti pod Kategorija:Povijest (da ih odatle kasnije razvrstavamo), a ne u Kategorija:Povijest po državama. Ko što vidiš, to nrema veze sa poznavanjem povijesti vikinga, pa tvoja primjedba o mojem znanju povijesti uopće nije na mjestu.

Pozdrav. --Tycho Brahe 20:39, 4. veljača 2007. (CET)

A zašto su onda Vikinzi utrpani samo u kategoriju Skandinavija? Oni su što se povijesti tiče jednostavno nestali... A oni predstavljaju dio povijesti cijele sjeverozapadne Europe... Kakva je to kategoriazacija nije mi jasno...??? I još se mene svisoka upozorava da razmislim što radim. Pa Vikinzi su nestali sa kategorije povijesti. O kakvom se to principu radi ne znam.--Wenders 20:59, 4. veljača 2007. (CET)

Irska

Svi postojeći članci se odnose na vrijeme kad je Irska bila dijelom UK, no što kad dodamo novi članak iz moderne povijesti Irske. Ajd, baš me zanima kako bi ti riješio taj problem, kad se dogodi. --Tycho Brahe 20:44, 4. veljača 2007. (CET)
Wikicitati »Postoji li ijedan argument da kategorija povijest irske ne bude pod obje kategorije?«
Zaboga, pa upravo sam ti ga naveo!!!! Ej, što bi bilo da iz Hrvatske povijesti imamo samo dio iz perioda Austro-Ugarske??? Ti bi cijelu Kategorija:povijest Hrvatske potrpao u Kategorija:Austro-Ugarska??? Kažem ti, prvo prouči kako funkcionira kategorizacija ovdje, pa onda idi radit veće zahvate. I odgovori mi na prethodno pitanje, pa možda dobiješ i odgovor.
cijenim tvoj rad ovdje, ali nemoj se ponašati kao da znaš bolje od svih ostalih, pogotovo od nekih koji su kategorizirali i po 5 - 10 000 stranica. --Tycho Brahe 20:50, 4. veljača 2007. (CET)

Ja nisam htio izdvojiti jedan dio povijesti nego ga staviti pod dvije kategorije. Evo prema tvom primjeru taj dio hrvatske povijesti bio bi i pod Austrougarska... Zašto ne? --Wenders 20:59, 4. veljača 2007. (CET)

Wikicitati »I kod Vikinga i kod Irske se radi o tome da ne treba sve trpati samo pod jednu kategoriju. Pa zašto ne bi neki povijesni događaji iz hrv. povijesti bili i pod kategorijom Autrougarska? Zašto ne bi Vikinzi bili i pod engleskom poviješću kad su potomci Vikinga dali Engleskoj čak i tri kralja. Zašto su samo pod Skandinavija? Zašto ne bi događaji koji se svode na sukob centralne britanske vlasti sa Ircima bili i u kategoriji povijest UK a ne samo pod povijest Irske. Ne razumijem taj princip samo jedne kategorije. Čemu ta štednja kategorija. Pa povijest se događala među raznim državama a ne samo unutar jedne. Ratovi se vode između više naroda i postaju dio povijesti svih tih naroda. --Wenders 21:13, 4. veljača 2007. (CET)«

Sorry, ali nisi me uopće shvatio. Ni blizu :).

NE štedimo na kategorijama. U slučaju da je neki dio Irske povijesti vezan uz UK, naravno da možeš svaki od tih članaka stavit pojedinačno u kategoriju "Povijest UK", ali NE i cijelu povijest Irske kao takvu. Primjer već postoji i kod Hrvatske. Naravno da dio članaka iz povijesti Hrvatske ide u kategoriju A-U, ali nikako ne i cijela kategorija:Povijest Hrvatske u kojoj su članci o npr. domovinskom ratu.

Stavljati pojedinačne članke u dodatnu kategoriju je posve različito od stavljanja cijele kategorije.

Stvar je zapravo prilično jednostavna i ako počneš razmišljati u okviru podksupova i podkategorija, trebalo bi ti sve biti jasno. Dakle, postoje dijelovi Irske povijesti koji su podskup povijesti Irske, a ujedno su i podskup povijesti UK, no povijest Irske nije podskup povijesti UK i zbog toga se ne mogu ni kategorizirati na taj način.

Ono što se može napraviti i što je posve logičan slijed događaja je otvaranje kategorije Kategorija:Irska u Ujedinjenom Kraljevstvu koja će biti podkategorija od Kategorija:Povijest Ujedinjenog Kraljevstva i Kategorija:Povijest Irske. Ako ti je baš napeto, možeš otvoriti Kategorija:Irska u Ujedinjenom Kraljevstvu i ama baš sve postojeće članke o povijesti Irske potrpati u tu kategoriju, pa će u Kategorija:Povijest Irske ostati samo ta podkategorija i 0 članaka. Meni se više sviđa ideja da pojedinačnim člancima dodaš kategoriju "Povijest UK".

Kategorizacija se do sad odvijala uz dogovor svih koji to rade i bilo bi nezgodno da netko mijenja pravila bez konzultacije sa ostalima, a pogotovo bi bilo nezgodno da pravila ide mijenjati netko tko nije dovoljno upoznat sa cijelim konceptom. E, sad, ja ne kažem da ti spadaš u ovu zadnju skupinu, ali s obzirom na to da ponekad reagiraš prenaglo, ništa ne isključujem.

Dakle, da ne duljim, meni se sviđa kako radiš posao kojeg si se uhvatio, ali daj malo promijeni stav i ne brani se kad te nitko ne napada :). A, ako nisi siguran, postavi pitanje u kafiću.

Pozdrav, --Tycho Brahe 23:22, 4. veljača 2007. (CET)

Sorry ako smo se krivo razumjeli, nisam imao namjeru ostaviti takav dojam. Nadam se da sad možemo nastaviti kao da nesporazuma nije bilo :). Pozdrav! --Tycho Brahe 19:58, 5. veljača 2007. (CET)

Projekt Apollo

Imaš pravo što se toga tiče, ali samo ne želim bez upozorenja ukloniti suradnikov trud, a naša je pogreška bila što nismo prije mislili na preusmjerenje, pa je bila crvena poveznica kod Programa Apollo. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 20:40, 4. veljača 2007. (CET)

Wenders ,ja sam ti rekao da nije problem da jedan termin bude u više kategorija, ima ogroman broj primjera na wikiju. Isto vrijedi i za Vikinge i Varjage. --Zeljko 20:55, 4. veljača 2007. (CET)

Ja sam za Vikinge stavio Skandinavija, i varjage pod Rusija, a ti dodaj daljnje kategorije tamo gdje su u povijesti imali utjecaja. Ante je glavni za kategorije i možeš se sa njime konzultirati, ako se radi o otvaranju neke nove kategorije, koja još nije otvorena. Nove se kategorije ne otvaraju dok se ne nakupi barem 5 članaka ,odnosno ostavljaju se kroz to vrijeme crvenima. --Zeljko 21:11, 4. veljača 2007. (CET)

Sudska vlast i pravosuđe

Imam stručno pitanje za tebe kao pravnika. Popravljajući jedan članak vidio sam da mnogi članci imaju poveznicu za nepostojeći članak pravosuđe [1]. S druge strane postoji nedovršeni članak Sudska vlast. Je li sudska vlast i pravosuđe isto? Ako jest, onda bi sve poveznice koje vode na nepostojeći članak pravosuđe trebalo preusmjeriti ili u izmijeniti u poveznice na članak Sudska vlast. Pozdrav. --Flopy 10:41, 7. veljača 2007. (CET)

Hvala na odgovoru. A glede mojih planova za daljni rad na wikipediji, ovako: Donatus mi je sugestirao da iznova napišem članak Matija Korvin što sam i obećao. Zato bih morao posuditi literaturu što sam htio, ali veljača je i doba ispitnih rokova tako da su te tri knjige posuđene, pa u veljači od toga ništa. Zatim kanim nastaviti pisati dalje o njemačkim carevima. Kao što vidiš stavio sam obavijest da sam neaktivan suradnik. To ne znači da me uopće neće biti na wikipediji nego da do daljnjega nemam vremena pisati nove članke, za dva tjedna idem na jednu operaciju (veći dio sljedećeg tjedna hodat ću na preoperativne preglede), oporavak od operacije trajat će desetak dana, ubrzo nakon toga slijedi mi obrana diplomskoga rada pred komisijom za što se naravno moram pripremiti. Dakle, imam dosta privatnih obveza :-) A ti, pripremaš li ti što novo? Lijep pozdrav. --Flopy 08:44, 8. veljača 2007. (CET)

Rev

hvala na odbijanju vandalskoga napada. --West Brom 4ever ® 15:06, 9. veljača 2007. (CET)

on je ip adresa, a često se može dogoditi da istu ip adresu dijele i neki kvalitetni anonimni suradnici, pa su i oni blokirani. zato smo uvijek lagano popustljiviji s ip-ovima. pozdrav, --West Brom 4ever ® 15:16, 9. veljača 2007. (CET)

Hvala

Hvala ti na dobrim željama :-) Još danas sam "slobodan", a od sutra mi počinju preoperacijski pregledi. Svako dobro! --Flopy 10:12, 12. veljača 2007. (CET)

Wikisusreti

Da, bilo nam je zaista lijepo, hrane u izobilju, toplo, dobro raspoloženje. Jedino nam nije jasno zašto su neki uporno mislili da je susret u nedjelju i onda se živi izgrizli kad su shvatili da su subotu proveli doma, umjesto na susretu. Nadam se da ćeš nam se drugi put moći pridružiti. A udruga je, da, slijedeći korak, onda bi mogli organizirati nešto veće, pozvati goste, ali kao i uvijek slobodnog vremena je malo, a oko toga se treba zaista poprilično angažirati. Puno lijepih pozdrava :-))--Roberta F. 14:18, 12. veljača 2007. (CET)

Pa nagradi me dolaskom slijedeći put, to će mi biti najljepša nagrada :-)) --Roberta F. 14:20, 12. veljača 2007. (CET)

Biografije

Hm, ne znam. Ja bih prvo pitao Duh Svemira. Ona se bavi biografijama, pa će možda znati o čemu je riječ.--Donatus 06:57, 13. veljača 2007. (CET)

Dakle, pitao sam i slučaj je djelomično riješen. Postoji dozvola za preuzimanje tih biografija, ali pod uvjetom da se na svaku biografiju stavi poveznica na moljčevu stranicu. To, očito, suradnik koji je prenosio nije stavio. Postoji predložak Predložak:Moljac koji bi trebalo unijeti u te članke, kako je na stranici predloška opisano. Ako ti se da, samo navali :-) --Donatus 17:40, 13. veljača 2007. (CET)

Ma, nekakva viroza kruži, al to nije u onim razmjerima u kojima se pojavi kod nas. Ajde, želim ti da se brzo do kraja izvučeš iz gripe.--Donatus 15:59, 19. veljača 2007. (CET)

orgili

htio sam staviti sve gospodarske subjekte iz Tenje,ok sebe sam prvo upisao sorry i ok ne ljutim se što si obrisao podatke

Čestitka

Sretan Uskrs! Dugo te nema na wikipediji :-) --Flopy 09:51, 4. travanj 2007. (CEST)

Pozdrav

Dobrodošao natrag i hvala na dobrim željama :-) Nadam se da ćeš nastaviti pisati zanimljive članke jer ja ću ih sigurno pročitati. Ja trenutno nikako da nastavim pisati odnosno prevediti s de.wiki članak o Fridriku I. Barbarossi. O tom vrlo poznatom vladaru ima tako mnogo materijala, a nikako da nađem vremena u komadu da ga dovršim, iako sam gotov s faksom. Lijep pozdrav :-))) --Flopy 10:36, 2. svibanj 2007. (CEST)

:-)

Čuj, hvala na dobrodošlici, a nagradu si opravdano zaslužio, i tazo si je dobio. Pozdrav. --Edgar Allan Poe 10:59, 3. svibanj 2007. (CEST)

Oku ugodno

Drago mi je što te ponovno vidim. Uljepšao si mi dan :-)) --Roberta F. 13:56, 3. svibanj 2007. (CEST)

Eh, medijska kampanja, Enter, Bug i tako to... :-))--Roberta F. 14:15, 3. svibanj 2007. (CEST)
Heh :-)), onda ću morati jedan koncert i u tvom gradu održati ;-) --Roberta F. 13:46, 11. svibanj 2007. (CEST)

:)

Hvala, popravila sam. Pozdrav --MayaSimFan 13:32, 28. lipanj 2007. (CEST)

Gužva

Jesi još u gužvi ili se lagano stišala? Lijepi pozdrav s toplog mora :-)) --Roberta F. 12:12, 29. lipanj 2007. (CEST)

I meni je drago da si opet tu:-) Postavljam isto pitanje kao Roberta, ali te pozdravljam iz Zagreba.:-))) --Flopy 12:59, 29. lipanj 2007. (CEST)

To je lijepo. Ja sam se nažalost dok te nije bilo bavio svim drugim osim pisanjem novih članaka. Na de.wiki je jak prosrpski lobi, a ja sam im argumentirano pokušao dokazati da mi ne govorimo "srpskohrvatski" te da neki Hrvati koji su živjeli i djelovali u doba Jugoslavije (Šurbek, Šerfezi, Robić..) nisu Jugoslaveni nego Hrvati. I blokirali me na tri dana. Mislim da bih se trebao ostaviti toga i posvetiti se pisanju članaka na hr.wiki, ali takve neistine i propaganda jednostavno mi smetaju. U drugoj polovici mjeseca inače uzimam dulji ljetni odmor. Što ti novoga kaniš napisati? Sigurno ću to pročitati. Pozdrav. --Flopy 10:47, 2. srpanj 2007. (CEST)

Ljeto

Da, pojavilo se kao i uvijek nešto novih suradnika što uvijek veseli. A ja se kupam u našem toplom moru i uživam :-)) --Roberta F. 20:40, 3. srpanj 2007. (CEST)

Apollo

Revertao sam ovo. Pozdrav. --Ante Perkovic 13:40, 16. srpanj 2007. (CEST)

Stogodišnji rat

Ponovo sam predložio ovaj tvoj izvrsni članak no ovaj put je nažalost dobio još manje glasova nego prvi put prije svega jer suradnici traže reference. Rekao si mi da ti je izvor bio internet pa bi bilo dobro da u članku navedeš konkretne stranice. Zašto da tako dobar članak ne bude na Glavnoj stranici? Lijep pozdrav:-) --Flopy 12:51, 27. srpanj 2007. (CEST)

Ne nerviram se ja, samo nastojim da dobri članci poput tvojih dođu na Glavnu stranicu. Ali neki inzistiraju. Glede mora, kanio sam ići, ali bojim se da je to došlo u pitanje. Pohađam naime auto-školu, a instruktor mi je jučer rekao da ne uzima godišnji te da ću ja s njim cijeli kolovoz voziti. Ne mogu, barem ne u toj auto-školi, reći, ja idem idem na more i sad uzimam pauzu od mjesec dana. Tečaj je upisan i plaćen i mora se pohađati bez prekida. Što se tiče posla, čekam odgovor na dvije molbe za posao, tako da ima šanse da u rujnu počinjem raditi. Ideš ti na more? Želim ti svako dobro i lijep pozdrav:-) --Flopy 13:19, 1. kolovoz 2007. (CEST)
Kao starijem i iskusnijem itekako ti vjerujem, a i sam sam toga svjestan. Inače, s nekima sam znao imati oštrih sukoba, a s toobm sam uvijek u najboljim odnosima. To itekako nešto govori. Srdačan pozdrav uz najbolje želje:-) --Flopy 10:46, 2. kolovoz 2007. (CEST)

Pozdrav

Bok! Ah, vruće je, ali to je ovdje normalno.--Donatus 06:17, 1. kolovoz 2007. (CEST)

Vilim Osvajač.

Daj pogledaj članak Vilim I. Osvajač za kojeg je ustanovljeno da je prepisan. Ako ti se da, mogao bi ga ponovno napisati i dovršiti. Srdačan pozdrav. --Flopy 13:23, 2. kolovoz 2007. (CEST)

Isto vrijedi i za članak Edvard I. Dugonogi.--Donatus 14:51, 2. kolovoz 2007. (CEST)

Ako si preuzimao neke tekstove iz Enciklopedije leksikografskog zavoda (nemam je kod sebe, pa ne mogu usporediti) trebalo bi te tekstove nekako preformulirati, dodati koju informaciju s eventualno s neke druge wikipedije. Jer, ako je većina teksta kopirana iz Enciklopedije, morat ćemo članke brisati, a to bi bila šteta.--Donatus 15:00, 2. kolovoz 2007. (CEST)

Eh, da. I stavi izvore na dno članka.--Donatus 15:14, 2. kolovoz 2007. (CEST)

Evo, usporedili smo članak o Vilimu I. Osvajaču i zaključili da nije plagijat. Cijeli je problem u tome što ovih dana na srpskoj Wikipediji imaju veliku raspravu o tome, pa sad pušu i na hladno.--Donatus 18:59, 2. kolovoz 2007. (CEST)

Vilem III

Hoću da vas obavestim da nameravam da prevedem članak koji ste vi napisali o engleskom kralju Vilemu III. Ja sam Vojvoda sa srpske vikipedije. Pozdrav

Slobodno. Srdačan pozdrav.--Wenders 12:14, 7. kolovoz 2007. (CEST)