Sub-Taino: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka uređivanja
Nema sažetka uređivanja
Redak 1: Redak 1:
'''sub-Taino''' (Subtaino, Sub-Taino).- Prehispanski stari indijanski narod iz grupe [[Taíno]] Indijanaca, koji je obitavao na [[Jamajka|Jamajki]] i [[Kuba|Kubi]]. [[Irving Rouse]] označava ih kao Zapadne Taíne koji su obitavali na području Jamajke, Kube (osim najzapadnijeg dijela) i na Bahamskom arhipelagu. [[Norman McQuown]] u svojoj klasifikaciji razlikuje jezik ''sub-Taino of Cuba'' i ''sub-Tasino of Jamaica'', i zajedno ih sa Taíno, [[Lucayo]] i [[Ciguayo]] klasificira u northern [[arawakan]] jezike.
'''sub-Taino''' (Subtaino, Sub-Taino).- Prehispanski stari indijanski narod iz grupe [[Taíno]] Indijanaca, koji je obitavao na [[Jamajka|Jamajki]] i [[Kuba|Kubi]]. [[Irving Rouse]] označava ih kao Zapadne Taíne koji su obitavali na području Jamajke, Kube (osim najzapadnijeg dijela) i na Bahamskom arhipelagu. [[Norman McQuown]] u svojoj klasifikaciji razlikuje jezik ''sub-Taino of Cuba'' i ''sub-Taino of Jamaica'', i zajedno ih sa Taíno, [[Lucayo]] i [[Ciguayo]] klasificira u northern [[arawakan]] jezike.
Kultura ovih Indijanaca bila je tipična ostalim Taíno grupama.
Kultura ovih Indijanaca bila je tipična ostalim Taíno grupama.



Inačica od 14. kolovoza 2007. u 20:16

sub-Taino (Subtaino, Sub-Taino).- Prehispanski stari indijanski narod iz grupe Taíno Indijanaca, koji je obitavao na Jamajki i Kubi. Irving Rouse označava ih kao Zapadne Taíne koji su obitavali na području Jamajke, Kube (osim najzapadnijeg dijela) i na Bahamskom arhipelagu. Norman McQuown u svojoj klasifikaciji razlikuje jezik sub-Taino of Cuba i sub-Taino of Jamaica, i zajedno ih sa Taíno, Lucayo i Ciguayo klasificira u northern arawakan jezike. Kultura ovih Indijanaca bila je tipična ostalim Taíno grupama.

Vanjske poveznice