Razgovor sa suradnikom:Aqua byte: razlika između inačica

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka uređivanja
Redak 239: Redak 239:


Hej, mislim da bi bilo pametno članak nazvati O za osvetu (film), jer bi glavno značenje ipak trebao biti strip. --[[Suradnik:Sanja Simat|Sanja Simat]] 23:29, 16. kolovoz 2007. (CEST)
Hej, mislim da bi bilo pametno članak nazvati O za osvetu (film), jer bi glavno značenje ipak trebao biti strip. --[[Suradnik:Sanja Simat|Sanja Simat]] 23:29, 16. kolovoz 2007. (CEST)
:Okej onda... Neka ostane.--[[Suradnik:Sanja Simat|Sanja Simat]] 23:34, 16. kolovoz 2007. (CEST)


== Dumby ? ==
== Dumby ? ==

Inačica od 16. kolovoza 2007. u 23:34

Arhiv1

Ostavite mi novu poruku OVDJE

I agree to the edit counter opt-in terms

Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Aqua byte, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku – slobodnu enciklopediju! Pozivamo Vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije započete 16. veljače 2003. godine.

Molimo Vas, upoznajte se s osnovnim načelima Wikipedije:

Pet stupova Wikipedije − što je i na čemu se temelji Wikipedija
Izvori i provjerljivost − kako uspješno činiti Wikipediju boljom
Slike − kakve slike smijete postavljati na Wikipediju.

Uređivanje možete vježbati na stranici za vježbanje. U slučaju da Vam zatreba pomoć javite se dodijeljenom mentoru ili postavite pitanje u Kafiću; odgovor će brzo stići. Probleme s uređivanjem ili s postupanjem drugih suradnika dajte na pažnju administratorima.

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, a komentare na stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću potpisujte tako da na alatnoj traci izaberete ili ili tako da napišete četiri tilde, što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Svoju suradničku stranicu imena »Suradnik:Aqua byte« možete uređivati po želji, u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice. Možete je popuniti suradničkim okvirima i upisati nazive članaka koje ste započeli ili namjeravate stvoriti.

Molimo Vas da prilikom uređivanja ne stavljate radove zaštićene autorskim pravima bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili ga jednostavno dodajte ovdje, a to obvezno napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Svi doprinosi Wikipediji pod licencijom su Creative Commons: Imenuj autora/Dijeli pod istim uvjetima. Ako ne želite da se Vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete sav sadržaj sami napisati, najbolje prepričavajući sadržaj vjerodostojnih izvora, ili ćete ga prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom, uvijek navodeći izvore.

If you don't speak Croatian: This is a welcome message sent to new users of the Croatian Wikipedia.

Još jednom, dobro došli! --Treecko 20:53, 17. prosinac 2006. (CET)

jesam, ali nisam pisao sadržaj, pa te molim, ako možeš da to napraviš doručak kod tiffanya

hvala na savjetu. sorry nisam imao vremena --Hrcko 14:32, 31. srpanj 2007. (CEST)

ne gnajaviš me već mi pomažeš, hvala --Hrcko 11:09, 1. kolovoz 2007. (CEST)

u nedavne promjena, kaj znače oni zeleni brojevi u zagradama

predložio sam te za administratora, moraš ići i prihvatiti, ili ne prihvatiti kandidaturu--Hrcko 12:21, 1. kolovoz 2007. (CEST)

jesam, al je mili ante perkovic sve to zbriso, članak- truman capote, grindelwald, andromeda black i za jedno sat vremena bart simpson--Hrcko 13:11, 1. kolovoz 2007. (CEST)

daj pogledaj dal je slika dobra homer j. simpson --Hrcko 13:18, 1. kolovoz 2007. (CEST)

čuj na engleskoj wikipediji ta slika stoji normalno ja sam je od tamo uzeo --Hrcko 13:35, 1. kolovoz 2007. (CEST)

jel grafički uredu i jel se vidi slika --Hrcko 13:35, 1. kolovoz 2007. (CEST)

I BART SIMPSON je gotov--Hrcko 13:37, 1. kolovoz 2007. (CEST)

nisam idiot i znam da se tako stavljaju poveznice, a to si mogao/la primjetiti u mojim tekstovima kojih ima 12 (5-6 ne preuređivanih) Homer J. Simpson Bartholomew Jo-Jo "Bart" Simpson

novi link za barta je Bart Simpson

malo sam poživačanio, dobro hvala ti ostavi mi ga na stranici na razgovor btw postoji mogućnost da bude gotov do danas imaš mail pa pogledaj ga onda

odi sad na izbor administratora --Hrcko 14:19, 1. kolovoz 2007. (CEST)

molim te potvrdi kandidaturu --Hrcko 14:23, 1. kolovoz 2007. (CEST)

ti si sad u Splitu? Ja isto! Baš me zanima, šta misliš kolko imam godina, nakon šta probaš pogoditi, poslati ću ti na mail točan odgovor. Već su se neki preračunali--Hrcko 14:40, 1. kolovoz 2007. (CEST)

Potpis

Otvori karticu moje postavke, u kućicu gdje ti piše Vaš nadimak (za potpisivanje) upiši {{SUBST:Suradnik:Aqua byte/potpis}}, stavi kvačicu kod Običan potpis (bez automatske poveznice), spremi postavke, i to je to.--Treecko 15:14, 1. kolovoz 2007. (CEST)

Glad I could help...--Treecko 15:21, 1. kolovoz 2007. (CEST)

{{Info knjiga
| ime        = {{{spol}}}
| autor      = {{{autor}}}
| godina izlaska   = {{{godina izlaska}}}
| glavni likovi     = {{{glavni likovi}}}
| mjesto radnje      = {{{mjesto radnje}}}
| vrijeme radnje     = {{{vrijeme radnje}}}
| žanr     = {{{žanr}}}
}}

daj provjeri jel ovo uredu, pa mi reci (ako je) gdje da stavim inače u 9. mjesecu navršavam 12--Hrcko 18:09, 1. kolovoz 2007. (CEST)

ne odustaj od administratorstva nije sve izgubljeno!! 4 naprema 5--Hrcko 19:49, 1. kolovoz 2007. (CEST)

uglavnom, ne odusta od administratorstva, bori se do kraja, odi na stranice onih koji su glasovali protiv i objasni im zašto to oćeš i nagovaraj ih da promjene mišljenje i JA SAM NAPRAVIO stranicu na wikicitatu, pogleda ime: Hrcko

Glasovanje

Bok,

SpeedyGonsales je izbrisao moje komentare i meni usput udijelio tzv. "žuti karton" zbog "prigovaranja". Najbolje da ga pred svima pitaš što on točno predmnijeva pod:

Wikicitati »Od admina se traži nešto više od inteligencije, i od pomaganja jednom suradniku, a to više (u ovom trenutku) se ne vidi. Ili bar ja ne vidim.«

Pa da vidimo koji su to kriteriji koji su udovoljili neki od trenutnih admina, a ti nisi. Pitao bih ga ja ali će me vjerojatno tad blokirati, pa bolje ti jer se o tebi radi. Pozz. --Ivan Štambuk 22:01, 1. kolovoz 2007. (CEST)

Da više pratiš rad drugih suradnika, onda bi vidio (ili znao) da je Ivan Štambuk bio jednom blokiran na mjesec dana zbog opstrukcije rada wikipedije (laganje u svrhu postizanja svojih ciljeva). Dotični administratore proziva starom gardom, a oko sebe okuplja grupicu (sa suradnicama Sanja Simat i Ygraine je u izvjesnom odnosu, o kome ja ovdje ne želim diskutirati). Njihovo glasovanje za tebe nije potpora tebi, nego opozicija meni (i potencijalno tvoje vrbovanje na njegovu stranu). Wikipedija nije forum, a neki suradnici bi ju rado pretvorili u forum, i prepucavali se preko nje. Tome služi irc, na kome si bio, pa ako trebaš dodatne informacije, znaš gdje ćeš ih potražiti. SpeedyGonsales 13:32, 2. kolovoz 2007. (CEST)
Sramota, Speedy, ne propuštaš prliku blatiti me! A ovo o Ivanovom odnosu sa mnom i Ygraine (?) je bijedno i žaljenja vrijedno...--Sanja Simat 23:40, 2. kolovoz 2007. (CEST)
O detaljima razloga blokiranja zbog navodnog "laganja" i "opstrukcije rada" možeš pročitati u ovom komentaru, cenzuriranom par minuta kasnije, od pogodi koga. Smatram se dužnim javiti jer se moje ime spominje u kontekstu kojekakvih potpuno neargumentiranih gnjusnih optužbi. Nikakvog laganja ili opstrukcije nije bilo. --Ivan Štambuk 22:09, 2. kolovoz 2007. (CEST)

Potpora

Iako sam glasova protiv tebe kao administratora, imaš definitivno moju potporu u svemu. Nemoj se dati smesti. Možda ću jednog dana glasovati i za. Pozdrav--Suradnik13 11:10, 2. kolovoz 2007. (CEST)

Glasovao sam protiv jer smatram da u ovom trenutku još nisi za admina. Ima ovdje drugih suradnika kojima bi prije dao glas. Da, potpora je u tome da ne odustaješ od kandidature, iako možda neće ispast najbolje. Ako ne prođeš za admina, nemoj se smesti, samo nastavi dalje raditi. Ako prođeš mislim da ćeš ipak biti dobar admin. Radiš dobar posao ovjde. Pozdrav --Suradnik13 11:50, 2. kolovoz 2007. (CEST)

nagrada

Duže vrijeme pratim tvoj rad, najviše na području nagrade saturn :-))

Pozdrav!Sale 11:59, 2. kolovoz 2007. (CEST)

Pomoć

Hvala na ponudi za pomoć u području filmske umjetnosti. Cijenim to. Javim ti se ako mi bude što trebalo.

Pozdrav! Marko1000 HR 22:58, 5. kolovoz 2007. (CEST)

Mail

bok,

Cisto informativno: jesi dobio moj mail? Poslao sam ti ga prije par dana, preko wikija. --Ante Perkovic 10:14, 6. kolovoz 2007. (CEST)

Hvala...

... na nagradi! --Phantom 12:32, 6. kolovoz 2007. (CEST)

Filmaš

Ajde molim te samo ubaci u raspored sređivanje članka Mississippi u plamenu, filmovi te idu puno bolje nego mene. Ako ikako možeš. Javi mi odgovor da znam kako oću ja ili ti --Edgar Allan Poe 23:12, 6. kolovoz 2007. (CEST)

Može. Sad ću ga kontakrirat pa ću ti javit pa ćemo se dogovirt kad on odgovori. --Edgar Allan Poe 11:04, 7. kolovoz 2007. (CEST)
Tek sam jučer vidio. Hvala što si postavio poster na Slagalicu strave, iako fali još jedna slika, ali ako ne želiš ne moraš je dodavat ja ću je dodat u studenom. Drago mi je da je bar poster tu, i eto nadam se da ako još koji napišem da neće dugo stajat šuplje. Puno hvala --Edgar Allan Poe 11:08, 7. kolovoz 2007. (CEST)
Kako imam zabranu, malo sam hendikepiran sa planovima, ali moram sredit Mary Jane Kally, sad, možda započet sa nastavcima Slagalice, ili ću čekat studeni za slike, ali ako bar netko stavi poster možda bi i mogo. U studeom imam još dopunit člake Joseph Goebbels, Walter Ulbricht i Erich Honecker i dodat par slika. Ja sam ti uglavnom na području povijesti, politike i biografija, ali uvijek nešto uleti (Francuska književnost), tako da bi i to mogo, ali glavni planovi su u studenom (3 Nijemca), a u međuvremenu možda još nešto uleti. Tvoji ? --Edgar Allan Poe 11:15, 7. kolovoz 2007. (CEST)
Neka. Eto osim moje, očito imaš još slika za postavit. Ništa, Phantom je reko da će danas dovršit film, tako da se ne moraš mućit osim možda slike kasnije, ali to je to. Do idućeg puta. --Edgar Allan Poe 11:24, 7. kolovoz 2007. (CEST)
Meni se vide obije u rezoluciji od 300px da se bolje vide, e sad moguće je da je do browsera jer firefox šteka na wikici, ali ako hoćeš moguće točniji dođi do IRC-a tu će ti netko sigurno odgovorit. I hvala za slike --Edgar Allan Poe 13:48, 7. kolovoz 2007. (CEST)

Slike

Filmovi: Miris žene, Vrijeme nježnosti, Kramer protiv Kramera. Redatelji: Elia Kazan, Michael Curtiz->nema slike na commonsu --Phantom 11:17, 7. kolovoz 2007. (CEST)

Dodano (ako želiš): Slagalica strave (dodaj, ako želiš, koja fali i onu koja je još na wiki) --Edgar Allan Poe 13:05, 7. kolovoz 2007. (CEST)

Evo još ovaj, ako ti se da: Mississippi u plamenu --Phantom 13:21, 7. kolovoz 2007. (CEST)

Bok!!

Super puno hvala na ponudi!! Imam jedno pitanje.Prokuzila sam kako se mora pisati da bude u skladu s pravilima(barem mislim). Jedino kaj ne kuzim kako da postavim na vrh stranice sadrzaj u onoj tablici. Daj molim te ako nije problem pogledaj sta sam napravila na tekstu o Angelini Jolie. Unaprijed hvala!!!

Thx

Ok hvala!!!

          --Dancingwoman27 19:07, 7. kolovoz 2007. (CEST)


O filmu

Aqua byte, ja sam User:Al Bundy. Napisao sam nekoliko članaka o filmu.Ubaci slike u članke: Richard Pryor, Sam Kinison,Anne Bancroft,Lee Marvin,Charles Bronson,Mariska Hargitay,Ernest Borgnine, Ed O'Neill, Christina Applegate.- To ti je zasigurno dosta. Sredi i Joan Collins.

Stavio sam ti poveznice. Ja sam sredio neke od tih članaka, dodao predložak i sitnice, ali ako nađeš u neki ubacit sliku, slobodno. Pozdrav :-) --Edgar Allan Poe 22:43, 7. kolovoz 2007. (CEST)

Kategoriziranje filmova

Bog, Aqua byte.
Kada budeš činia članke o filmima, ne zaboravi ažurirati članak "Popis filmova".
Pozdrav ti, Kubura 11:15, 8. kolovoz 2007. (CEST)

Ne pridbacivan ti ništa, ovo ti samo napominjen. Govorin ti po sebi; ja san napravia popise, koje nisan kategorizira ka popise (i stavia ih u Popis popisa). Sad obavješćijen ekipu okolo da ne ponavlja istu pogrješku. Kubura 11:24, 8. kolovoz 2007. (CEST)

Još

Evo ti još članaka o filmu i likovima iz serija, pa ako uspiješ neš oko slika: Mariska Hargitay (ima ovdje http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Detective_benson.jpg), Don Cragen, B.D. Wong, Casey Novak/Diane Neal, Melinda Warner, Dani Beck --Edgar Allan Poe 11:18, 8. kolovoz 2007. (CEST)

Može --Edgar Allan Poe 11:28, 8. kolovoz 2007. (CEST)

Pisma s Iwo Jime, tu nema ni postera ni slike radnje, slučajno ubro, pa ako ti se da. --Edgar Allan Poe 14:00, 8. kolovoz 2007. (CEST)
Harry Potter i Red feniksa (film), evo još jedan film koji nema nijednu sliku. Ako bi osim postera uspio ubacit i još neke slike oje imaju na en.wiki (one dvije u članku). Ako ja naiđem na još koji dok nadopunjujem popis filmova, javim.
I ako bi mogo ubacit i na članke: Remus Lupin, Severus Snape (još koju), Rubeus Hagrid, Albus Dumbledore, Kingsley Shacklebolt, Sirius Black (još jedna), Nymphadora Tonks, Arthur Weasley, Dolores Umbridge, Pomona Sprout. Eto na još tih par članaka (likovi iz Odjela, Red feniksa, i likovi iz HP). SLike su uglavnom isječci iz serije ili promo tako da ih možeš postavit s en.wiki, a ako ni tamo nema onda nema veze. Nadam se da neće bit problem. Pozdrav --Edgar Allan Poe 15:27, 8. kolovoz 2007. (CEST)
I, ako stigneš neš za Agatha Christie's Poirot --Edgar Allan Poe 16:16, 8. kolovoz 2007. (CEST)
U vezi Harryja, stavi drugo ime i objasni u opisu slike zašto je drugo ime --Edgar Allan Poe 16:38, 8. kolovoz 2007. (CEST)
Samo me zanima hoće li biti slike postavljene, ili je neš treecko utjecao. Pozdrav :-) --Edgar Allan Poe 18:53, 9. kolovoz 2007. (CEST)
Hoće li biti te slike ili je Treecko neš utjeco ? --Edgar Allan Poe 15:08, 12. kolovoz 2007. (CEST)
MA nema žurbe, samo me zanima, ali kada će bit brzo, drago mi je. Pozdrav :-) --Edgar Allan Poe 15:33, 12. kolovoz 2007. (CEST)

Naziv filma (godina)

Bok,

A obzirom da pises o filmovima, cesto ti treba poveznica oblika [[Naziv filma (godina)]] ili [[Naziv filma (film)]].

Zbog toga mislim da ne bi bilo zgorega procitati ovo:

Razdvojba: Što raditi kad nam treba poveznica na sekundarno značenja pojma?.

Pozdrav.

--Ante Perkovic 12:50, 8. kolovoz 2007. (CEST)

Casino Royale

U svakom slučaju, ne uklanjaš cjelokupni sadržaj stranice. Postaviš {{bris}} u takvim slučajevima, pa ga onda admini obrišu. Što se tiče godine, da, shvatio sam. I btw. pitanje. Možeš li, molim te, malo smanjit upotrebu uskličnika? Ispada kao da se dereš... Tnx.--Treecko 17:32, 8. kolovoz 2007. (CEST)

Isto ime treba biti ako se rabi slika s zajedničkog poslužitelja, inače nije bitno (Edgar ti dobro kaže, promijeni ime slici, i snimi je na hr wiki). SpeedyGonsales 19:00, 8. kolovoz 2007. (CEST)

...

X-Men 3: Posljednje uporište? Jel to službeni naslov, ili si tako samostalno preveo? Čini mi se da je prevedeno kao posljednja fronta, a ne uporište.--Treecko 00:00, 9. kolovoz 2007. (CEST)

Najbolje da frontu stavimo kao "default" naslov, pošto je i Continental Film (distributer filma) tako preveo, a uporište se spominje samo na nekoliko banjalučkih stranica. Lijep pozdrav --Treecko 11:56, 9. kolovoz 2007. (CEST)

Pozdrav

  • da, za probu! Dogovoreno dakle, hvala! - Andrew

pitanje - Kategorija:Britanski filmski glumci, par imena je krivo sortirano, a ja ne mogu to promijeniti.. dakle, Helena Bonham Carter, Sacha Baron Cohen i Jamie Bell bi trebali biti pod slovom B ako se ne varam.. to, pretpostavljam može promijeniti administrator? --Andrew 01:19, 10. kolovoz 2007. (CEST)

  • sad sam skuzio - ista stvar i kod kategorije Dobitnici BAFTA-e, Bell bi trebao biti pod B.. --Andrew 01:29, 10. kolovoz 2007. (CEST)


  • Pozdrav, napravih novi članak, Iza vanjštine, pa ako želiš, pogledaj! Skroman je, ali ni nema baš puno podataka o filmu.. Još nisam skužio koje slike smijem, a koje ne smijem staviti, ili kak stavit slike s eng. verzije wikipedije... --Andrew 18:15, 10. kolovoz 2007. (CEST)


  • Hvala na savjetima! Započeo sam San za životom J.M. Barriea prema postojećim linkovima. Makar mislim da je ispravan naziv "San za životom J.M. Barrieja", dakle sa J.. pa sad...

Film je ko-produkcija UK/SAD pa sam stavio kategorije i američkih i britanskih filmova, ne znam je li to u redu.. Pozdrav! --Andrew 20:41, 10. kolovoz 2007. (CEST)

  • Super! hvala! sad sam skuzio kak stavit sliku, al problem je sto mi je ne zeli prihvatit kada je uploadam - "datoteka je ostecena".. imala je nastavak .jpg, ne znam što je bilo krivo.. probat cu to skuzit.. Pozdrav! --Andrew 16:03, 13. kolovoz 2007. (CEST)

V for vendetta

Razmišljah, pošto se ti baviš filmovima, da zajedno prevedemo članak o filmu V for vedetta s en.wiki. Ti možeš, npr. prevesti ovaj dio o radnji, produkciji, etc. do muzike, a ja ovaj politički... Članak je lani bio na en.wiki izabran baš na the fifth of Novemeber, pa sam mislila predložiti ga za taj tjedan (ako si gledao film, znat ćeš zašto baš na taj datum). Naravno, sve to ako si voljan. --Sanja Simat 19:28, 11. kolovoz 2007. (CEST)

Odlično, možemo ovih dana započeti! Hvala na prihvaćanju suradnje :D --Sanja Simat 00:28, 12. kolovoz 2007. (CEST)

Hej, mislim da bi bilo pametno članak nazvati O za osvetu (film), jer bi glavno značenje ipak trebao biti strip. --Sanja Simat 23:29, 16. kolovoz 2007. (CEST)

Okej onda... Neka ostane.--Sanja Simat 23:34, 16. kolovoz 2007. (CEST)

Dumby ?

Zapto si mako Harrisuvu sliku u članku ? --Edgar Allan Poe 19:22, 13. kolovoz 2007. (CEST)

Dobro, samo molim te (iak o ih ima) stavi još [1], [2], [3] i [4] slike snapea. Znam da ih je dosta ali opisuju trenuttke važne za film i njegovu vrijednost, a ove portretiraju jako dobro i njega i rickmana, zato te molim te postavi, pa ću ih ja rasporedit ti ih stavi negdje u članak, a ja ću ih rasporedit. Pliiz samo tih više od istog. Unaprijed hvala. I hvala na dobrom poslu sa slikama, samo dovrši :-) --Edgar Allan Poe 19:37, 13. kolovoz 2007. (CEST)

Sirius

EVo ovako ja sam se dogoviro sa Mayom. Što se tiče slika Siriusa Blacka postavi još samo ovu dok je ond ajoš jedna nepotrebna, a jedna od one dvije će se briasti jer dvije skoro pa iste slike na članku nisu potrebne. Što se tiče slika Severusa Snapea imaš dozvolu da postaviš sve četiri slike koje sam zamolio ([5], [6], [7] i [8]), ali ču ja malo nadopunit opis te slike i opis slike u članku u dogovru sa Mayom. Ukratko više istih skoro pa istih slike jedne ospube su u članku nepotrebne, a i djelom sam ja kriv za to, tako da ako bude još tih članaka sa više slika ja ću te kontaktirati. Znači siriusa samo poster, a snapea možeš dovršit. Pozdrav :-) --Edgar Allan Poe 12:23, 14. kolovoz 2007. (CEST)

Cura je zgodna ;-), slika je obrisana (našao sam ju na imdb-u), trebalo bi uzeti snimku ekrana iz filma (tko ga ima i ima vremena ;-) SpeedyGonsales 12:36, 14. kolovoz 2007. (CEST)

Našao sam vremena, i stavio Bennetticu na wiki ;-) 14:30, 15. kolovoz 2007. (CEST)