Đurđekovec: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka uređivanja
Nema sažetka uređivanja
Redak 1: Redak 1:
'''Đurđekovec''' je naselje u sastavu Grada [[Zagreb]]a, glavnog grada Hrvatske. Nalazi se sjeveroistočno od centra grada, i oko 6 kilometara sjeverno od [[Sesvete|Sesveta]] ili [[Dubrave]], ispod same [[Medvednica|Medvednice]], uz srednjovjekovnu prometnicu koja vodi prema poznatom hrvatskom marijanskom svetištu [[Marija Bistrica|Mariji Bistrici]]. Smješten je među bregovima te je izdužen.
'''Đurđekovec''' je zagrebačko naselje i nalazi se sjeveroistočno od centra grada, i oko 6 kilometara sjeverno od [[Sesvete|Sesveta]] ili [[Dubrave]], ispod same [[Medvednica|Medvednice]], uz srednjovjekovnu prometnicu koja vodi prema poznatom hrvatskom marijanskom svetištu [[Marija Bistrica|Mariji Bistrici]]. Smješten je među bregovima te je izdužen.
Tipicne prezimena za taj kraj: Vrban, Tomurad, Brlekovic, Habek, Lisak etc.
Tipicne prezimena za taj kraj: Vrban, Tomurad, Brlekovic, Habek, Lisak etc.


Redak 7: Redak 7:


[[Kategorija:Zagrebačke gradske četvrti]]
[[Kategorija:Zagrebačke gradske četvrti]]

[[Kategorija:Zagreb]]

Inačica od 22. kolovoza 2007. u 12:09

Đurđekovec je zagrebačko naselje i nalazi se sjeveroistočno od centra grada, i oko 6 kilometara sjeverno od Sesveta ili Dubrave, ispod same Medvednice, uz srednjovjekovnu prometnicu koja vodi prema poznatom hrvatskom marijanskom svetištu Mariji Bistrici. Smješten je među bregovima te je izdužen. Tipicne prezimena za taj kraj: Vrban, Tomurad, Brlekovic, Habek, Lisak etc.

Sjedište je poštanskog ureda broj 10362 Kašina.

Nedovršeni članak Đurđekovec koji govori o naselju u Hrvatskoj treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.