Razgovor sa suradnicom:Roberta F./Arhiv 14: razlika između inačica

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
F.G. (razgovor | doprinosi)
pozdrav
Redak 392: Redak 392:


== pozdrav ==
== pozdrav ==

Eh, ma budem, ma kako to jadno izgledalo na stranici mojih doprinosa. Bokić! :) [[Suradnik:F.G.|F.G.]] 02:12, 3. rujan 2007. (CEST)
Eh, ma budem, ma kako to jadno izgledalo na stranici mojih doprinosa. Bokić! :) [[Suradnik:F.G.|F.G.]] 02:12, 3. rujan 2007. (CEST)

==Aqua==
nema frke, ali mislim da si ti sve ispravila--'''[[Suradnik:Aqua byte|<font color="red">Aqu</font><font color="gray">a&#32;b</font><font color="green">yte</font>]]''' 21:41, 3. rujan 2007. (CEST)

Inačica od 3. rujna 2007. u 21:41

Ostavite mi novu poruku ovdje


Arhiv 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Doprinosi na Wikipediji

Štovani, premalo imam vremena, a i iskustva na Wikipediji da bi napravio svoju stranicu. Imam znanja o HTML-u i CSS-u, ali vidim da tu vrijede skroz drukčija pravila, i morao bih to malo prokužiti, ali još su vrućine pa mi se ne da. Članak o Andriji Ankoviću sam nadopunio iz razloga jer poznajem njegovu obitelj, i dobro poznajem klub u kojem je ponikao, iako sam rođen nakon što je on umro. Ostalo što piše o njemu je istina, a i za običnog čitatelja koji ne zna ništa o njemu bi bilo nelogično da se međunarodni memorijalni turnir u njegovu čast svake godine igra na stadionu GOŠK-a u Gabeli, a pisalo je prvotno da je ponikao u GOŠK-u iz Dubrovnika. E sad kada bi ja znao staviti potpis, moram pronaći to ... aha evo ga Torcidero 18:52, 30. srpanj 2007. (CEST)

Hvala!

Ma samo Vi uletite, ovo je za mene novo, a mislim da nije teško, samo što se ja nisam nikada za to zanimao ... još jednom Hvala, a za što budem siguran upisat ću u Wikipediu, inače ne volim trpati i natjecati se tko će više Torcidero 19:05, 30. srpanj 2007. (CEST)

Jezična pitanja

Zašto su Jezična pitanja zaključana? To što se Abyssus uvrijedila i otišla ne znači da drugi ne mogu odgovarati na pitanja. Pozdrav. --Flopy 13:22, 1. kolovoz 2007. (CEST)

Jutro

Još si tu!? ccc --Donatus 05:04, 3. kolovoz 2007. (CEST)

Čovjek

Jamčim vam, koliko god vi zaštićivali članak, da se nikad ne ću pomiriti da Wikipedija na hrvatskom jeziku vrijeđa čovjeka prikazujući ga kao crtićariju što leti na letjelici poput vještice na metli. Hoću prirodnog čovjeka. I tko kaže da su izmjene neopravdane? Opravdao sam ih na:

Pročitajte i sve će vam biti jasno. Sad ćete vi reći: pa to je na engleskoj i skoro svim Wikipedijama. Pa nisu Englezi bezgrešni bogovi da im se klanjamo i vrijeđamo time čovječanstvo. Čovjek nije prozračni duih letjelice!!!!!

--Jolo Buki Original 18:29, 3. kolovoz 2007. (CEST)

Kako do nove lozinke?

Roberta, pomozi

Postavio sam pitanje, ali nema odgovora, a ono glasi:

Kako do nove lozinke?

Stari sam suradnik, ali se nisam dugo pojavljivao, i sada bih htio nešto napisati, te kada sam upisao suradničko ime i upisao lozinku (potpuno ispravnu, da ne bude zabune!) Wikipedija mi ju ne prihvaća?

Kako da dobijem novu lozinku, a ne bih htio promijeniti suradničko ime, a u međuvremenu mi se je izmjenila e-mail adresa?

Dakle: želim staro ime, a novu lozinku. Gdje moram prikazati Wikipediji tu moju novu e-mail adresu da bi mi se poslala nova lozinka.

I, usput, zanimljivo pitanje. Ovo sam pitanje postavio i u "Kafiću", što je vidljivo i u "Nedavnim promjenama", ali više u samom "Kafiću" tog pitanja nema? Kako to?

Ali važniji mi je odgovor na prvo pitanje. Hvala unaprijed.— Prethodni nepotpisani komentar {{subst:GENDER:78.2.119.10|napisao|napisala}} je [[{{subst:GENDER:78.2.119.10|Suradnik|Suradnica}}:78.2.119.10|78.2.119.10]] (razgovordoprinosi)

Ako si promijenio e-mail adresu, ne može se potvrditi tvoja lozinka, pokušaj se još koji put prijaviti, ali ako ne bude išlo ili ne možeš primiti potvrdu na staru e-mail adresu, morat ćeš se prijaviti kao novi suradnik. Smijem znati kako ti je bilo suradničko ime? Svoje pitanje u kafiću izbrisao si sam upisivanjem imena "Charlotte Cooper". Lijep pozdrav --Roberta F. 01:23, 6. kolovoz 2007. (CEST)
Da Roberta, ja sam ti Suradnik:Green, onaj što obožava "Green, green grass of home". Nisam se dugo pojavljivao, selio sam se, itd., Napisao sam do sada dosta članaka, npr Olimpijske igre, pa o najvećim sportskim veličinama, pa i povijesne, a jučer sam, eto napisao i članak o Edwinu Mosesu. Ne bih htio mijenjati ime, što da napravim?

I nisam ja upisao Charlotte Cooper, zaista, osim to ime kao podatak u, moj, članak Olimpijski pobjednik, a sad vidim da je moje pitanje ponovo u Kafiću? Svašta!

Nego daj mi savjet što da napravim?

Hvala.

Bela - slike za digitalne kamere

Na koje slike misliš Roberta ?, na aparate pri vrhu članka , ili zadnje (zrnatost). Naime zadnje budu još veće kad maknem veličinu. Bela 01:47, 6. kolovoz 2007. (CEST)

Bela - slike na digitalne kamere

Može li ovako ? Grafkon i onu iza njega sam drastično smanjio, a nepravilnosti sam mako povećao. Aparati na početku su mi bijedni, ali ako mora biti, neka bude ! Hvala na intervencijama. Pozdrav Bela 03:53, 6. kolovoz 2007. (CEST)

fpzg

a čuj ak misliš da treba izbrisat, izbriši :) sam onda pstavi link i za web stranicu tamo di ga nema! pozz

Bits n pieces

Nadam se da ostavljam ovo na pravom mjestu (zašto Wikipedia ima tako...zbunjenu komunikaciju među suradnicima? nevermind). Zahvaljujem na ohrabrivanju :) Što se tiče vlastite stranica, možda i stavim nešto, no dovoljna mi je jedna za uređivanje (a ova Wiki sintaksa mi nije baš... omiljena ikad, khm).

Predložak: Prirodne katastrofe?

Postoji li uopće takav predložak ovdje? I ako ne, može li ga netko napraviti?

Hvala, pozdrav. --Seiya 14:37, 8. kolovoz 2007. (CEST)

Pozdrav

Zahvaljujem se na pozdravu. Još se ne snalazim baš tu.. Tko su administratori kojima se mogu obratiti za pomoć ako zatreba? Za probu sam napravio jedan članak (Jamie Bell), htio bih čuti primjedbe i savjete kako poboljšati i to.. hvala!— Prethodni nepotpisani komentar {{subst:GENDER:Andrew|napisao|napisala}} je [[{{subst:GENDER:Andrew|Suradnik|Suradnica}}:Andrew|Andrew]] (razgovordoprinosi)

Jutro

Budem pospremio. Sad moram ići.--Donatus 05:22, 10. kolovoz 2007. (CEST)

Hvala

na pozivu (sič) S13

Draga Roberta, IATA nije međunarodna organizacija, već trgovinsko udruženje avioprijevoznika. Pozdrav. S13

Fotka Vitomire Lončar

Još se pokušavam snaći u silnim pravilima :o)) Promijenio sam opis na fotki Vitomire Lončar, je li sad OK? Ta fotka nije zaštićena nikakvim autorskim pravima, javno je dobro i kao takva je objavljena i na webu Male scene. Inače, ja sam jedan od urednika tog websitea pa bih zapravo sam sebi trebao dati dozvolu za korištenje materijala. Točno?

--Robert Grabrovec 12:50, 10. kolovoz 2007. (CEST)

Nagrada

Joooj, pa hvala ti Roberta puno na nagradi, tek sam je sad vidio kad sam nešto gledao oko suradničke, puno lijepih pozdrava iz kišovitog osijeka ;) -- Kingstone 93 08:21, 11. kolovoz 2007. (CEST)


Suradnica

Nisam!--Sapphire 13:13, 11. kolovoz 2007. (CEST)

imaš lastavicu. --Zeljko 15:12, 11. kolovoz 2007. (CEST)

Promjena suradničkog imena

Podnio sam zahtjev za promjenu suradničkog imena iz Data u Luka Hrgarek jer sam otvorio suradničke račune na meti (http://meta.wikimedia.org/wiki/User:Luka_Hrgarek) i commonsu (http://commons.wikimedia.org/wiki/User:Luka_Hrgarek). Nisam otvarao nove račune na hrvatskoj Wikipediji, pa mi nije jasno kako je došlo do otvaranja računa Luka Hrgarek. Molim te da mi to nekako riješiš. Ja dakle želim samo promjenu suradničkog imena Data u Luka Hrgarek na hrvatskoj Wikipediji. Puno hvala! --☺╠ Data ╣☺ 12:40, 12. kolovoz 2007. (CEST)

Hvala

Evo, samo da zahvalim na savjetu, ovo mi je još uvijek sve novo... --Zhile 14:08, 13. kolovoz 2007. (CEST)

Možeš li mi izbrisati ovo.(arhiviranje još nije potrebno)--Haker @ 16:49, 13. kolovoz 2007. (CEST)

pr.d.n.e.

Koja je tvoja funkcija ovdje? Policajac?

I sto je ovo? Sluzbeno glasilo ZG nadbiskupije ili enciklopedija?

Pantana

Lozinka

U tome postoji samo jedan problem... Zaboravi sam lozinku za korisnički račun Luka Hrgarek, a nisam unio email adresu... Može pomoć? Hvala! ☺╠ Data ╣☺ 14:59, 14. kolovoz 2007. (CEST)

Fala

Idi spavat!--Donatus 04:40, 15. kolovoz 2007. (CEST)

Onda, laku noć!--Donatus 04:44, 15. kolovoz 2007. (CEST)

Povećanje penisa

Jel sad bolje? :)


Slika kipa iz Loreta

Bok! Kako si? Jedno pitanje. Gdje je na Trsatu ovaj kip koji si fotkala jer bi ga htio vidjeti? --> http://hr.wikipedia.org/wiki/Slika:Majka_Bozja_Loretska_Trsat_1.jpg

Damirux 05:42, 16. kolovoz 2007. (CEST)

Mrgud ;P

Pravi si mrgud :( :P -- Dvorsky 01:36, 17. kolovoz 2007. (CEST)

ptica u krletki --Zeljko 17:26, 18. kolovoz 2007. (CEST)

tenks, imaš ptičicu. Kad ja naučim pospremat, morat ću ti se odužit. --Zeljko 17:34, 18. kolovoz 2007. (CEST)

Zamolila bih te da pročitaš pravila koja su vezana za postavljanje slika na Wikipediji, jer slike s internetskih stranica kod kojih je označeno autorsko pravo (©) bilo ispod slike ili na dnu stranice zabranjeno je postavljati bilo na Zajednički poslužitelj ili na Wikipediju. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 17:56, 18. kolovoz 2007. (CEST)

Dobavljeno iz "http://hr.wikipedia.org/wiki/Razgovor_sa_suradnikom:Jure_Grm"

Toga se maksimalno pridržavam, pa te molim za objašnjenje o kojoj se konkretno slici radi ?! Hvala na upozorenju! --Jure Grm 19:27, 18. kolovoz 2007. (CEST)

Udruga lađara

da li je jedno od ovoga dovoljno: 1. ja sam član Udruge lađara 2. ja sam autor nekih od tamo objavljenih slika, a slike su objavljene u svrhu promocije te se kao takve mogu koristiti, zaštita koju spominješ odnosi se na komercijalnu upotrebu bilo kojeg dijela stranica, ali ne i na promotivno-edukativnu kakva je ovo?! 3. slike su objavljene i na stranicama www.metkovic.hr, a od webmastera tih stranica imamo odobrenje za korištenje svih materijala ...

... ako to nije dovoljno, javi mi, pa će stići pismeno odobrenje --Jure Grm 19:45, 18. kolovoz 2007. (CEST)

Još jednom hvala na upozorenju, učinih kako si rekla, dozvole u obliku kakve sam dobio objavio sam na Wikipedija:Dozvole za korištenje sadržaja. Lađarski pozdrav! --Jure Grm 20:27, 18. kolovoz 2007. (CEST)
Da li sad možeš skinuti upozorenje o brisanju slika o maratonu lađa? --Jure Grm 21:24, 18. kolovoz 2007. (CEST)
To samo i mislio, hvala na odgovoru! Oprosti na smetnji! ;-) --Jure Grm 21:37, 18. kolovoz 2007. (CEST)

Srbosjek

Bog Roberta,

Ja trenutno (su)uredjujem clanak "Srbosjek" na engleskoj wikipediji. Trenutno je stanje takvo da je clanak prosao "Afd" (Articles for deletion) diskusiju i momentalno je gotovo u cjelini baziran isklucivo na knjigama iz Beograda (Colic, Bulajic, Dedijer, Nikolic) i na knjizi "Wanted!" Howarda Bluma. Ni jedan od navedenih izvora nije dostupacan online, tako da je situacija takva da nitko osim dva editora iz Srbije nije u stanju pridonijeti clanku, jer jedino oni imaju pristupacnu literaturu koja se uopce bavi predmetom, te nitko nema nacina evaluirati POV i nepristranost te literature ili prikazati protuargumente, jer druge litereture osim navedene nema. Posto je clanak "Srbosjek", kako sam slucajno otkrio, na hr-Wikipediji postojao te dva puta bio brisan, mozete li mi dati odgovarajuce linkove hrvatskih Afd diskusija da se upoznam sa argumentacijom koja je vodila njegovoj obradi i brisanju. Pozdrav, --Rhun 22:48, 18. kolovoz 2007. (CEST)

Zahvalnica

Samo da ti se zahvalim na savjetima. Pročitao sam pravila o slikama i najvjerojatnije ću se što skorije prijaviti na Wiki Commons. Suradnik:Prof saxx.

Grb Županje

Sad ste totalno spetljali ovah grb. Ovo je sad inačica od Heimera, a dolje piše da je preuzet sa stranica grada. Ili gradski grb sa onim što je stavio Wrba, ili ide Heimerov grb s onom dozvolom. Daj popravi molim te. --Suradnik13 20:36, 19. kolovoz 2007. (CEST)

Obavijest o poruci

Onda bih te upozorio da i Suradnik:Fantaz ima tu traku... Lijep pozdrav! ;) -- Dvorsky 20:03, 20. kolovoz 2007. (CEST)

Jesi čula kad za Hvala? -- Dvorsky 21:18, 20. kolovoz 2007. (CEST)

Slike

Pogledao sam slike koje su označene kao "nepropisno označene". Ne razumijem baš u čemu je problem.

Slika UKMensHealth01.jpg u članku Ryan Reynolds je naslovnica časopisa. Postavio sam je u dijelu članka gdje sam napomenuo da je Ryan Reynolds bio na naslovnici engleskog izdanja Men's Healtha za ožujak/travanj 2007.

Druga slika je također u istome članku, u infookviru. Postavio sam je zato da bi prikazao kako sada izgleda Ryan Reynolds. Slika je screenshot iz DVD izdanja filma.

Treća je u članku Bruce Campbell, također u infookviru. Ta je slika bila postavljena na englesku wikipediju pod licencom kojom sa je označio na hrv. wiki.

Zanima me sljedeće: na Wikipediji mislim pisati većinom o filmovima i glumcima, i htio bi us vojim člancima prikazati kako taj glumac/glumica izgleda. Koje slike mogu postaviti da bi prikazao izgled glumca/glumice, a da budu u redu? --Ventilation Shaft 20:02, 21. kolovoz 2007.

  • Ali slika Ryana Reynoldsa je toliko loša da njoj može biti i Sasquatch. Znam da je važan članak, ali ja volim kada idem tražiti podatke o nekoj osobi na Wikipediji vidjeti kako ta osoba izgleda. Jer poslije ću ionako ići na google.com pretraživati i skinuti slike sa drugih stranica, u slučaju da te slike nema na Wiki. Mislio sam da su screenshotovi iz filmova prihvatljivi za prikaz u infookviru, jer na eng. wiki u članku Michael Biehn je u infookviru također screenshot iz filma Terminator.
  • Rezolucija se u biti svodi na ovo: Sliku stavi samo ako si je ti slikao. A budimo realni, ja sigurno neću moći slikati Ryana Reynoldsa uživo, a kamoli da mu budem par metara udaljen pa da slika ispadne pošteno. Cijela Wikipedija bi se trebala žalit, pa zaboga, nismo tu da bi nekome ukrali autorska prava. Pišemo članke, informiramo ljude, što samo koristi dotičnom glumcu/bendu/filmu/organizaciji itd. Kao da ja sada želim staviti sliku nekog glumca na Wikipediju zato da bi naštetio njemu, filmu u kojem glumi i filmskom studiju. Ili neka se ti koji su donijeli rezoluciju malo potrude pa jednom godišnje odaberu jednu sliku žive osobe i oslobode ju autorskih prava, a ovako je ovo besmisleno. A pored besmislenih zakona trebamo onda naći rupu u zakonu. Pa ja pitam sljedeće: Wallpaperi - wallpaperi su besplatni. Njih kompanije izdaju u svrhu promocije filma, mogu se naći na gotovo svakoj web stranici za besplatni download, neki put čak možete skinuti i developer's kitove za izradu vlastitih wallpepera iz nekog filma (kao što je bilo za film Constantine, npr.). Da li je moguće izrezati dio wallpapera sa glumcem o kojem pišem i staviti ga u infookvir? --[suradnik:Ventilation Shaft|Ventilation Shaft] 10:23, 23. kolovoz 2007.

Rokovi

"Stranica je zaštićena za neprijavljene suradnika na mjesec dana (do 11. srpnja), to nije predugo, nakon toga možemo odlučiti da li ćemo pitanja ponovno otključati, a sva pitanja koja se tiču jezika nećemo brisati, jer nekome mogu pomoći. --Roberta F. 12:57, 11. lipanj 2007. (CEST)" Danas je: 83.131.13.163 17:00, 22. kolovoz 2007. (CEST)

"...nakon toga možemo odlučiti da li ćemo pitanja ponovno otključati..." i naravno, odlučeno je da ostaju zaključana za neprijavljene suradnike, a 13. kolovoza 2007. g. odlučeno je da stranica ostaje zaštićena do daljnjega, moguće odgovore na svoja pitanja potražite u arhivu starih pitanja i odgovora ili u kategoriji jezikoslovlje. --Roberta F. 17:49, 22. kolovoz 2007. (CEST)

zašto su izbrisane pjesme s zabranjenog koncerta od prljavaca??

Nedavne promjene

Ali zar se neće u tome slučaju moje promjene obrisati? -- Dvorsky 21:33, 22. kolovoz 2007. (CEST)

Možeš mi reći na koji se članak odnosio onaj savjet o Starim izmjenama? -- Dvorsky 22:00, 22. kolovoz 2007. (CEST)

Da, ali što te potaklo na taj savjet? -- Dvorsky 22:30, 22. kolovoz 2007. (CEST)

Prije je postojao onaj ugrađeni program na Wikipediji... Jel tog još ima? -- Dvorsky 23:29, 22. kolovoz 2007. (CEST)

A ja ti kažem da sam htio poboljšat ga mrvicu, ali kad nije uspjelo, uklonio sam promjene. Valjda me nećete odmah blokirati. Samo pokušavam biti od pomoći. -- Dvorsky 01:00, 25. kolovoz 2007. (CEST)

Između ostaloga, vidim i da je pobrisao predložak. Pošto nema predloška 'radovi' mislio sam da je završio maloprije. Žao mi je. -- Dvorsky 01:07, 25. kolovoz 2007. (CEST)

Wikivijesti

Jel možeš pogledat, ispraviti i slično? Unaprijed hvala i laku noć! [1] -- Dvorsky 01:04, 23. kolovoz 2007. (CEST)

83.131.90.77: Cakavizam (i još dvadesetak inih priloga)

83.131.90.77 za Roberta F.: U proteklih mjesec dana dobronamjerno sam pripremio i upisao u Hr-Wiki dvadesetak raznih priloga iz naše kulture i zemljopisa, koje dijelom još dopunjavam i uređujem, pa vjerujem da bi bili informativno korisni. Lani sam pedesetak drugih takvih upisao (na engleskom) i u međunarodnu Wikipediju, a prošlih desetljeća sam donekle usporedive priloge profesionalno radio za enciklopedije Leks. zavoda. Međutim, jučer sam baš iz svoje ranije doktorske disertacije prenio u praznu Wiki-natuknicu "Cakavizam" dio skraćenog izvoda o kvarnerskom cakavizmu (= moj prvi materinski govor) gdje ga još nisam stigao dovršiti, pa sam ga rano jutros htio nastaviti - ali sam otkrio da je sada sve izbrisano i uklonjeno: kako i zašto (to mi se još nije dogodilo sa Wiki), jesu li to neki profesionalni "mrzitelji" protiv cakavaca (kakve sam već sretao) ili je neki drugi "anti-fanatizam"? Molim za logičan odgovor (bez onog narodnog: "Svaka skuža ima muža...") i kako se to može ispraviti. Sa štovanjem, 83.131.90.77, dne 23. kolovoza 07.

Članak je bio premješten u razgovor, jer nije u tom trenutku odgovarao standardima wikipedije, a netko je čini se zabunom izbrisao i obavijest o tome. U svakom slučaju, sad sam vratio čitav tekst u članak i stavio sam na vrh predložak „radovi“, tako da možete na miru na njemu raditi. Bilo bi ipak doista sve lakše da ste prijavljeni. Znali bismo na kojoj stranici odgovoriti i mogli bismo vam dati koji put uputstva što učiniti, a da ne dolazi do ovakvih nesporazuma. Šteta bi bilo da zbog nesporazuma hrvatska wikipedija ostane bez vrijednih članaka.--Donatus 04:41, 23. kolovoz 2007. (CEST)
Ala dobro, neću niš po domaću, no to je i bio razlog zbog kojeg sam ostavljala poruke za prijavljivanje suradnika. Također kao rojena čakavica odmah uočim takve članke i svakako mi je drago što ih netko piše (jedan od prvih suradničkih okvirića koji su se odnosili na narječja bio je upravo "Suradnik ča") , ali s promjenjivom suradničkom adresom ne možemo stupiti u kontakt sa suradnikom, a niti komunicirati putem e-maila. Ponovno pozivam na prijavljivanje (neki suradnici prijavljuju se pod svojim imenom, neki pod nadimkom), prijavljeni suradnici zaista imaju više mogućnosti za rad, kao i praćenje svoga rada na Wikipediji. Lipi pozdrav s kamika i mora :-)) --Roberta F. 10:21, 23. kolovoz 2007. (CEST)

JANAF

Poštovana kolegice!

Moram priznati da sam razočaran spomenutom fotografijom, koja Vam ne služi na čast. Cijenim Vaš trud i zalaganje, ali dok ne uslikate cijevi iz njihove unutarašnjosti, neće te zaslužiti moje poštovanje! U slučaju da nemate ideju kako to učinit kao referencu predlažem Vam novije filmove iz ciklusa James Bonda ili Nemoguće misije, gdje će te sigurno naći dovoljno informacija o opremi, tehnikama i vještinama neophodnim za ovakav pothvat. (Ovo poruka će se samouništiti za 5 sekundi nakon čitanja)

12..., Vedran12 09:42, 23. kolovoz 2007. (CEST) !

Mogao sam i napisati samo hvala na fotki, ali ovak mi se čini bolje!

Slike

Da li slike [2] i [3] spadaju pod brisanje datum 06. ili 07. rujna pošto su uređene u 00:00? -- Dvorsky 00:09, 24. kolovoz 2007. (CEST)

Slike2

ok, ajmo spustit loptu na zemlju, niko se ovdje ne vrijeđa niti išta-ali vrlo teško je pratiti stvari tako da bi ja odmah mogao znati kada je Slika spomenutog jensena acklesa promijenjena i stavljenma ona s commonsa, ali ajd da se ne prepiremno oko toga ja cu je zamijeniti a to bi i ucinio ranije da sam znao da postoji slika s commonsa, jer je prije svega lakse postaviti takvu sliku a i poptuno legalno, e sad pošto ja postavljam uistinu veliki broj slika, i to iz razloga jer filmski clanci odmah bolje izgledaju, a to moras priznati kako recimo filmski poster za film puno znaci. E sad kako sam reko posto postavljam veliki broj slika mogl abi mi reci kakve slike mogu a kakve ne u clanke vezane uz filmove i recimo glumce, znaci tu mislim na konkretne stvari ili da pojednostavim odgovori mi na par pitanja:

  1. Jel u clanke o glumcima, redatljima itd. jedina potpuno ispravna stvar postavljati slike s commonsa,a ako je tako onda to ljude treba obavijestiti na neki nacin, jer se dosta ljudi ravna prema en. wikiju na kojem se ondje postavljaju i snimke ekrana i promidžbeni materijali?
  1. A ono što bi me još više zanimalo jest, jel ok postavljati filmske postere i snimke ekrana ili ne; jer kod filmskih clanaka nema zapravo nekog izbora, mislim ili mozemo postavljati takcve slike ili nista?

Lijep pozdrav.--Aqua byte 10:47, 24. kolovoz 2007. (CEST)

nema frke od sad javne osobe ne postavljam ako nisu slike pod slobodnom licencom, ali svjedno smatram kako bi trebalo na neki nacin obavijestiti i druge jer hrpa njih postavlja kod javnih osoba slike tipa snimka ekrana i da još imam samo jedno pitanje jel ok kod fiktivnih likova postavljati snimke ekrana!!?? Lijep pozdrav --Aqua byte 10:11, 25. kolovoz 2007. (CEST)

Poslao sam ti mail. Flopy.

Dobre želje

Hvala Roberta, nadam se da će sve proći dobro ali sam se nauživao bolova za cijeli život, a bit će ih još dok dospijem do operacije.

Zabunom sam izgleda zaključio digitalne video kamere, umjesto digitalne kamere koje su dovršene, ako se ne varam (sad ću provjerit i ispravit). Bilo bi mi drago kad bi na video kameranma ostali radovi ako je to dopustivo na tako dugo vrijeme (nadam se oko mjesec dana)

Još jednom hvala na dobrim željama Bela 00:11, 25. kolovoz 2007. (CEST)

Dobre želje 2

Evo Roberta vratio sam Radove na digitalne vdeo kamere. Imam još jednu molbu:

digitalne kamere sam naveo u množini jer je već postojao članak digitalna kamera ako se varam, pa nisam htio čovjeku upadati u njegov članak. (možda se zvao i dogotalni fotoaparat) a osim toga prvotna namjera je bila obuhvatiti i vdeo kamere, ali je stvar postala preglomazna. <vidim da je sad netko moj članak preusmjerio na digitalna kamera, što je sasvim u redu. No isto tako bi trebalo i digitalne videeo kamere prebaciti u jedninu (ustb+vari promijeniti naslov u digitalna video kamera, ali aj to neznam napraviti (što će onda biti sa linkovima itd). Ako možeš oko toga pomoći, molio bih te da napraviš promjenu naslova kako se to treba raditi.

Još jednom hvala, moram završiti jer prestaje djelovanje inekcije. Da, i mogu li radovi stajati toliko dugo ? Bela 00:29, 25. kolovoz 2007. (CEST)

Dobre želje 3

Još jednom puno ti hvala ! Bela 00:38, 25. kolovoz 2007. (CEST)

Bleiburg

Bok! Nekolik omjeseci nisam se približavao wikipediji jer sam bio preokupiran dovršavanjem jedne knjige, pa nisam htio, da me išta smeta. Ja, naime, kada se nečeg prihvatim, naprosto ne znam biti racionalan s vremenom. :( Sada sma tek vidio upit "Da oi još osporavam nepristrasnost članka". Pogledat ću, razmisliti. Tu sam , isto, zastao tek negdje na trećini na proučavanju te teme. --Fausto 11:51, 25. kolovoz 2007. (CEST)

Predložak

Stvarno imam problema sa onim predloškom. Gdje mogu nekoga pitati za savjet? - Chomsky2093

Ako se ne prijaviš, onda ne možemo na tvoje ime ostavljati poruku, niti se ti možeš automatski potpisivati s 4 ~~~~ (tilde). Prijavi se i suradnici MaySimFan napiši što želiš postići s tim predloškom, dogovorile smo se da ti ona pomogne, samo moramo znati što. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 13:27, 25. kolovoz 2007. (CEST)

HNS

S obzirom da bih ja sam sebi to trebao dati odobrenje, malo mi je neizvodivo ... ajde ti pošalji upit na design@hns-cff.hr, pa ćeš dobiti odobrenje u roku "keks", bye, bye --Jure Grm 17:40, 25. kolovoz 2007. (CEST)

pozdrav

Pozdrav, Roberta.

Maloprije sam prvi put uopće pokušao nešto izmijeniti na Wikipediji. Na temi jezičnih rasprava, na problemu riječi poput "Utah". No moja je izmjena ubrzo izbrisana.

Nakon toga sam se registrirao (također prvi put uopće) i vidio sam da su izmjene na toj temi zabranjene do 2008. Jesam li nešto krivo shvatio? Zašto je tako?

Hvala ti na odgovoru i na pomoći da ubuduće korisno i uspješno sudjelujem u kreiranju Wikipedije.— Prethodni nepotpisani komentar {{subst:GENDER:Felagund|napisao|napisala}} je [[{{subst:GENDER:Felagund|Suradnik|Suradnica}}:Felagund|Felagund]] (razgovordoprinosi)

Još jednom... slike

Primijetio sam da je pola slika u člancima Evil Dead, Evil Dead II, i Army of Darkness još uvijek ozanečeno kao "nepropisno označena" slika. Zar ja moram imati pismeno dopuštenje od izdavača filma ili glumca da bi postavio sliku? Ovaj put želim neki konkretan odgovor, a ne u stilu "Šta se može.", "Tako ti je to", jer nije tako. Ovo je zadnji put da se žalim na problem jer me ovakva situacija jako živcira.

Obratite pozornost na infostranicu o slici Evil Dead2 poster.jpg. Ovo je slika i licenca na eng. Wikipediji: Evil Dead II poster, a ovo je na našoj wikipediji gdje sam ja postavio sliku: Evil Dead II poster. Primjetite licencu i Summary na eng. stranici - u Summary samo piše Evil Dead II poster, a licenca je poster. Ja sam stavio identičnu licencu, čak sam dodao i objašnjenje u infokutiju, a moja se slika briše jer kao "nije propisno označena". Zašto je dobra za englesku ali nije dobra za našu Wikipediju?

Još jedna stvar, čemu služi dodavanje licenci, ako moram još pisati i objašnjenje? U licenci lijepo piše:

>>>Ovo je slika filmskog postera i autorsko pravo nad njom najvjerojatnije pripada bilo izdavaču filma bilo studiju koji je producirao dotični film. Vjeruje se da se korištenje - smanjenih slika niske rezolucije filmskih postera - za ilustraciju bilo publikacije bilo filma u pitanje ili u svrhu davanja kritičkog komentarasadržaja ili umjetničke kritike postera - na Wikipediji, koja se nalazi na serverima u Sjedinjenim Državama od strane neprofitne Zaklade Wikimedija (Wikimedia Foundation), može svesti pod poštenu upotrebu po Zakonu o autorskim pravima SAD. Bilo koja druga upotreba ove slike, na Wikipediji ili drugdje, može biti kršenje autorskih prava. Pogledajte Wikipedija:Poštena upotreba.

Pošiljatelju: molimo dodajte detaljno objašnjenje poštene upotrebe za svaku upotrebu, kao što je opisano na Wikipedija:Stranica s opisom slike, kao i izvor djela i podatke o autorskim pravima.<<<

Dakle, u samoj licenci je već sve objašnjeno - zašto se smije upotrebljavati, kada i pod kojim uvjetima. Čemu onda dodatna objašnjenja? No, unatoč tome moje slike imaju i objašnjenja u predlošku infoslika. Uostalom, ja sam sve slike koristio u kontekstu članka. Još ću skrenuti pažnju na jednu sliku, koja je screenshot ili snimak ekrana i nalazi se na engleskoj wikipediji - Bruce Campbell u seriji Charmed. Primjetite stranicu na kojoj je slika - piše samo Summary gdje je rečeno kako je to snimka ekrana Brucea Campbella u seriji Charmed, i postavljena je licenca. Ta je slika u redu, a meni se svaki screenshot briše!

Polovica slika koje sam ja postavio su sa engleske wikipedije, gdje nema nikakvih pritužbi na licencu.

Još jedan problem sam već spomenuo - postavljanje slika glumaca. Rečeno mi je: postavljaj slike samo ako si ti sam uslikao dotičnu osobu, ili ako je slika na Commonsu. Dakle, nije važno kakva slika bila, mutna, zrnata i da li osoba na njoj uopće liči na sebe. Primjer je slika Ryana Reynoldsa. Ja dakle mogu uslikati svoga djeda najlošijom kamerom, slika će biti mutna, zrnata i ja ću reći da je to Sean Connery. Nitko mi neće moći proturječiti. Staviti ću je na Commons i sve wikipedije će imati sliku moga djeda, misleći da je to Sean Connery. Meni se u članku o Ryanu Reynoldsu slike brišu, a u infookviru o glumcu Michaelu Biehnu na engleskoj wikipediji je snimak ekrana iz filma Temrinator, koji služi za prikaz izgleda glumca. Znači, na engelskoj wikipediji je snimak ekrana savim u redu, ali na hrvatskoj wiki nije. Dalje, u mom članku Ryan Reynolds se slika naslovnice Men's Healtha na kojoj je Ryan briše, a u članku o Jessici Albi na eng. wiki je također naslovnica Playboya na kojoj je ona. Njihovi administartori ništa ne govore za tu sliku, a meni je naslovnica u članku Ryan Reynolds označena kao "nepropisna".

Znam da postoji ta Rezolucija o postavljanju slika, ali meni se čini da je se neki administartori slijepo drže uopće ne gledajući na kontekst u kojemu je slika postavljena. Uvijek, ali baš uvijek postoje neke rupe u zakonu. Ja sam pitao za postavljanje izrezaka (cropped image) iz wallpapera (koji su besplatni) u infookvir kao prikaz glumca, odgovor je opet bio ne. Ne može ni screenshot. Zašto ne može?!? Wallpaperi su besplatni, izdaju se u svrhu promocije filma, dostupne su za besplatni download na hrpi web stranica, a uostalom u objašnjenju pri postavljanju slike nitko ne osporava autorstvo nad wallpaperom, niti besplatni materijal prodaje za novce. Ali to kao, opet ne valja. Prije nego sam postavio pitanje o wallpaperima, stavio sam u infookvir izrezak iz wallpapera filma Grindhosue, u članku o mojemu omiljenom glumcu Michaelu Biehnu. Članak je evidentiran, i sve je u redu. Slika je prihvaćena. Zašto sam onda ja dobio odgovor da wallpaperi također nisu prihvatljivi?

Ne tražim da administratori ne poštuju pravila i dopuštaju postavljanje svakavkih slika, ali isto tako neka malo obrate pozornost o kontekstu u kojemu je slika upotrijebljena, te u kojem članku, a ne samo slijepo slijediti pravila bez obzira o čemu je riječ.

Ukratko, tim nemilosrdnim brisanjem slika uništavaju se članci, kako moji, tako i tuđi. Članak bez slika je bezličan i ružan. Meni je članak bez slika polovičan članak. Kada pišem o nečemu pokušavam dati što više informacija i urediti članak tako da onaj koji čita ne mora na drugim stranicama tražiti dodatne informacije. A u članku o glumcu, u kojemu nema ni jedne slike, upravo je to slučaj. Jer većinu zanima najviše kako taj glumac/glumica izgleda, da ga prepoznaju. Rečeno mi je "suradnicima stalno pišemo da je na samoj Wikipediji najvažniji tekst, a slike su dobrodošle za ilustraciju članka, ali ih i ne mora biti.", ja kažem JEDNA SLIKA VRIJEDI KAO 1000 RIJEČI. Ja sam uredio sve svoje slike koje su bile označene "nepropisno", pa ću vidjeti koje će biti izbrisane i kako će se sve ovo završiti, a onda ću razmisliti što dalje i želim li uopće nastaviti pisati.

Članak o filmu ili glumcu bez slike loš je članak. -- Ventilation Shaft 21:28, 29. kolovoz 2007. (CEST)


Nije da brisanje slika iz članaka vidim kao napad na sebe, ali to smatram onemogućavanjem autorima koji se bave tim područjem da pišu kvalitetne članke. Kako će netko drugi smatrati da je moj članak kvalitetan, ako ja, njegov autor, tako ne mislim? Članak o nekome glumcu ili filmu, a bez slika, je upravo takav, nekvalitetan. A ja ne želim pisati nekvalitetne članke.

Nadalje, spomenula si njemačku wikipediju i kako su tamo goli članci bez slika. Upravo zato je njihova wikipedija loša! Osoba koja želi pronaći članak o nekom glumcu, na njemačkoj wikipediji naći će polovičan članak, u kojemu neće saznati kako ta osoba izgleda i morati će tražiti po drugim web stranicama. Moj je cilj da se to ne mora, da sve bude na jednom mjestu. Zašto naša wikipedija ne bi bila bolja od njihove? Ja sam veliki filmofil, i pišem o onome što i privatno volim. Ako pišem o nečemu što volim, onda nastojim da ja budem 100% zadovoljan člankom, da ga učinim što boljim. Vidjeti ćeš da moji članci mogu stati uz bok engleskima i da su bolji od onih na drugim wikipedijama (barem tako mislim, ispravi me ako sam u krivu), a slike su te koje puno pridonose tome.

Kada smo već spomenuli dizanje tužbi - koje su (ali iskreno) šanse za to? Mi radimo besplatno, dakle nemamo nikakve materijalne koristi od pisanja ovih članaka. U članak o Ryanu Reynoldsu stavio sam sliku iz filma (screenshot) u infookvir. Iako ona jest pod copyrightom, ja sam ju propisno označio, ni u jednom trenutku nisam osporavao autorstvo i vlasništvo nad slikom, a slika je upotrijebljena samo u informativen svrhe. Ja ju nisam ilegalno reproducirao niti sam zaradio išta njenim postavljanjem u infookvir. K tome, slika je u maloj rezoluciji. Ako to nije poštena upotreba, onda ne znam što jest. Ja mislim da bi i Ryan Reynolds uvidio da nisam napravio ništa loše, već da sam mu u neku ruku napravio i promociju i sigurno me zbog toga ne bi išao tužiti.

P.S. Sve slike koje sam postavio sam ponovo pregledao. Kod svakog screenshota stavio sam izdavača i godinu DVD izdanja s kojega sam uzeo screenshot. I postavio sam novu inačicu slike Ryana Reynoldsa, ovaj puta u manjoj rezoluciji i sa nadopunjenim objašnjenjem (to sam napravio kod svih slika). Pregledajte sve slike prije brisanja, jer ako sada ne dozvoljavaju kriterij poštene upotrebe, onda neće nikada. -- Ventilation Shaft 11:32, 30. kolovoz 2007. (CEST)


Dobro, iskreno - ta pravila su drek (ispričavam se na izrazu). Možda su prihvatljiva u globalu, ali Wikipedija je enciklopedija. Nitko na wikipediji ne radi na štetu glumaca ili bilo čega o čemu piše. Trebale bi postojati neke iznimke. Neka se napravi neka masovna peticija koju bi potpisali autori članak na svim svjetskim wikipedijama i koja bi omogućila ono o čemu sam ja govorio. Jer to zapravo nije kršenje autorskih prava, već cjepidlačenje. Kršenjem prava bi smatrao ako bi ja snimio screenshot filma, i onda ga prodavao ili na bilo koji način raspačavao i pritom zarađivao novac, na štetu glumca i filmskog studija/distributera koji su financirali djelo. A screenshot niske rezolucije, koji se postavi na sajt čija je primarna djelatnost da informira ljude, i to besplatno, jedino može pomoći promociji djela i autora djela, nikako naštetiti. Ti ljudi koji donose ta pravila trebali bi i o tome razmisliti.

No, zato bi se zahvalio administratorima jer sam primjetio da su prihvaćene sve slike, pa i screenshot Ryana Reynoldsa kao slika za infookvir. Još jednom, hvala. -- Ventilation Shaft 02:21, 2. rujan 2007. (CEST)

Molim pomoć

Evo ispravila sam wikipoveznice ali sad ne znam kako uklopiti stranicu na postojeći članak o špiljama!!--dancingwoman27 21:57, 2. rujan 2007. (CEST)

pozdrav

Eh, ma budem, ma kako to jadno izgledalo na stranici mojih doprinosa. Bokić! :) F.G. 02:12, 3. rujan 2007. (CEST)

Aqua

nema frke, ali mislim da si ti sve ispravila--Aqua byte 21:41, 3. rujan 2007. (CEST)