Razgovor sa suradnikom:Sanja Simat/Arhiv 2: razlika između inačica

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Redak 221: Redak 221:


: Usput, ovaj tvoj potez izvrsno ilustrira srz problema koje smo imali s vama troji do Ivanove blokade. Fala bogu, danas je toga mnogo manje nego prije, a trudit cemo se na sve moguce nacine da se ovakvo iskrivljavanje cinjenica svede na minimum. --[[Suradnik:Ante Perkovic|Ante Perkovic]] 14:41, 4. rujan 2007. (CEST)
: Usput, ovaj tvoj potez izvrsno ilustrira srz problema koje smo imali s vama troji do Ivanove blokade. Fala bogu, danas je toga mnogo manje nego prije, a trudit cemo se na sve moguce nacine da se ovakvo iskrivljavanje cinjenica svede na minimum. --[[Suradnik:Ante Perkovic|Ante Perkovic]] 14:41, 4. rujan 2007. (CEST)

::Dobro, a zašto suradnik Ante Perković nije radio CU za vandaliziranje Ivanove stranice i prijedloga za administratore? Mislim, bolje da je napravio CU za ovo jer očito bi neki i dalje mislili da ja nemam pametnijeg posla nego trollati s IPa... Inače, da ne znam baš kako se CU radi pa se ispričavam suradniku Anti Perkoviću na krivome razumijevanju. Još jednom, velika mu hvala! I molba: neka suradnik Ante Perković ne optužuje druge za zlonamjernost i onda im nabija na nos da ne pretpostavljaju dobur namjeru njega i njegove vesele družine. Ukoliko postoji nerazumijevanje, ne dolazi samo s moje strane. --[[Suradnik:Sanja Simat|Sanja Simat]] 14:49, 4. rujan 2007. (CEST)

Inačica od 4. rujna 2007. u 14:49

Arhiv 1 2 3 4 5

Stojni val

Bok,

Postoji procedura za premjestanje clanaka. Ta procedura garantira da ce autori doprinosa ostati zabiljezeni. Zbog toga sam pobrisao Stojni val, tekst prebacio na stojni valovi, pa tek onda premjestio stranicu na stojni val.

Usput sam na napravio ove promjene, pa pogledaj jesam li slucajno gdje nesto pokvario. Pozdrav. --Ante Perkovic 14:21, 5. srpanj 2007. (CEST)

Reverti

Odgovorio sam Ivanu. A napisao sam i u sažetku izmjena u člancima. Molim prestati sa prepucavanjima i tužakanjima. Nadopunite članke koji su stubovi ili ih predložite za brisanje ili obrazložite zašto krše kriterije. Ne vodite bitke koje su nepotrebne i ti i Ivan i Suradnik 13.

Andrej Šalov 15:52, 8. srpanj 2007. (CEST)

HM

  • Lava više od jedne rečenice, čak i interwikiji i slike i oznaka Mrva [1]
  • Lap jedna rečenica i predložak da ova stranica postane razdvojbena [2]

Predlažem da se ako se zna nešto o tome nadopune članci (a ako ne onda neka ostanu da ih nadopune oni koji znaju), a ne samo lupaju kriteriji jer članci nisu nadopunjeni ili trebaju postati razdvojbene stranice.

Andrej Šalov 16:02, 8. srpanj 2007. (CEST)

Blokada

Zbog namjernih ignoriranja i laganja blokirana si na jedan dan. A provjeri jesam li u pravu. Andrej Šalov 16:04, 8. srpanj 2007. (CEST)

Molim suradnika da se suzdrži od bombastičnih optužbi i vrijeđanja. Hvala! --Sanja Simat 13:08, 10. srpanj 2007. (CEST)

Lava

Ja kužim da ti, ko i svatko drugi, imaš pravo zahtijevat raspravu o kriterijima za neki članak, ali kod pogleda na ovu promjenu (tvoje postavljanje {{kriteriji}} na Lava) meni prvo upada ni manje ni više nego 40 interwiki poveznica s lijeve strane ekrana. E, sad, zašto bi netko postavljao pitanje treba li nam članak koji je već pokriven na čak 40 drugih wikipedija, meni zaista nije jasno. Predložak {{kriteriji}} svakako ne spada na tu stranicu i tko god da ga je maknuo, dobro je napravio. To nikako ne bi nazvao maltretiranjem nego zdravim razumom. Pozdrav.

--Ante Perkovic 21:20, 8. srpanj 2007. (CEST)

Da se razumijemo, nije problem sto si postavila krivi predlozak, dogadja se, samo ti kazem da je njegovo uklanjanje bilo opravdano. Za clanke koji su ispod minumuma po kolicini informacija, postoji druga procedura, a to je prebacivanje na razgovor i postavljanje predloska {{sadržaj|datum=xx. srpnja}} na clanak (ne na razgovor, gdje je tekst prebacen). Za primjer, vidi clanke u Kategorija: Neodgovarajući sadržaj. Pozdrav. --Ante Perkovic 11:17, 10. srpanj 2007. (CEST)

Potreban prijevod

Bok,

Mozes li mi pomoci prevesti Predložak:Infokutija mineral? Pozdrav. --Ante Perkovic 12:39, 12. srpanj 2007. (CEST)

Hvala, i tebi i njemu :) --Ante Perkovic 16:42, 12. srpanj 2007. (CEST)

Pa i mislio sam te pitat za savjet u vezi koristenja za stijene. Slodobno ukloni onaj okvir. Pozdrav. --Ante Perkovic 16:56, 12. srpanj 2007. (CEST)

kategorije po drzavama

Bok,

Sjeti se ovoga.

Ako ima Kategorija:Američki geolozi, super, ako ne, onda redom Kategorija:Američki znanstvenici, Kategorija:Biografije, SAD, Kategorija:SAD dok ne naidjes na plavu. Analogno tome vrijedi i za ostale drzave.

Pozdrav. --Ante Perkovic 11:53, 16. srpanj 2007. (CEST)

Infokutija mineral

{{{ime}}}
KategorijaMineral
Identifikacija

Bok,

Ko sto vidis desno, {{Infokutija mineral}} ima skoro pa sve parametre opcionalne, pa nema straha da cemo imat koji redak viska, ako idemo iskoristi predlozak za stijene. Mislis li da bi ga ipak mogli iskoristiti, bez da radimo novi predlozak za stijene? --Ante Perkovic 14:23, 16. srpanj 2007. (CEST)

Inace, malo ste zezli stvar sa prevodjenjem imena parametara :). Sad moram mijenjat i stranicu gdje se predlozak vec od prije koristio (Melanit), a i znatno je otezano preuzimanje predloska sa en wikija. No, neki (ta prica je stara par godina) vise vole hrvatski jezik, po cijenu gubitka vremena na prilagodjavanje, a ni ja nisam nacisto sta preferiram. Pozdrav. --Ante Perkovic 15:07, 16. srpanj 2007. (CEST)

Zaboravih zasto se uopce javljam... u kategoriji Minerali ima dosta clanaka sa hard-kodiranim tablicama, koje bi trebalo preformatirat u predloske. Ja sam to mislio sam napravit, ali ako se ti odlucis na to, necu se bunit :). --Ante Perkovic 15:08, 16. srpanj 2007. (CEST)

Shameless plug - kad dodaješ {{Infokutija mineral}}, uradi copy/paste cijelog predloška sa svim parametrima, čak i ako su prazni - tako znatno olakšavaš drugima nadopunjavanje. --Ivan Štambuk 16:15, 17. srpanj 2007. (CEST)

zjev i lol

Sanjo,

Ponekad je teško povući povući jasnu granicu između bitnog i nebitnog. Netko će povuć granicu na jedan način, a netko na drugi, iz čega ne bi uvijek trebalo izvlačiti nekakve zaključke o ovakvoj ili onakvoj pristranosti. Znam da su admini tu da paze na red, ali Ygraine me zagnjavila za stvari koje su bile prije 3 mjeseca, a mislim da to već spada u zastaru i bespotrebno dizanje (stare) prašine.

Sto se tiče zjev-a (davno je to bilo), to je bio zadnja provokacija u nizu i to na stranici za razgovor, u okvir žučne rasprave, napisan tamo gdje će se sigurno pročitati (zbog aktualnosti rasprave), a ovaj lol je bio sam za sebe, jedan od niza pravopisnih popravaka na raznim stranicama i mogao je lako proći i neopaženo. Ukratko, zjev je bio u okviru dijaloga, a ovaj lol je bio više kao monolog (ne hvataj me za riječ, nisam našao idealnu usporedbu). Ne znam jesam li ti dobro objasnio, ali ja to tako vidim. Ne mora značit da sam u pravu, netko drugi bi to vidio na drugi način.

Vidi, kad već uspoređuješ sa Ivanom (iako bi isto mogao reći za za neke druge, ali ti si spomenula njega, pa...), imao je i on par rasprava u zadnje vrijeme ([3], [4]) koje bi ja volio da je drugačije vodio, ali opet, smatrao sam to ne zaslužuje povlačeje za rukav, pa nisam reagirao.

Dakle, ne smetaš, slobodno se javi, iako te molim (i tebe i ostale) da prvo dobro razmotriš radi li se o velikoj ili maloj stvari i je li možda bolje preko nečeg preći (ko što i ja radim ponekad, makar se ticalo direktno mene) i nastaviti raditi uobičajene stvari.

Pozdrav. --Ante Perkovic 08:21, 17. srpanj 2007. (CEST)

Kronologija.

Draga Sanjo, dopusti da ti objasnim okolnosti svojega zagnjavljivanja Ante stvarima koje su bile prije tri mjeseca, a koje on misli da već spadaju u zastaru i bespotrebno dizanje (stare) prašine.
Dne 11. srpnja stigla mi je od Ante ova poruka gdje me on - bože mi prosti - zagnjavio stvarima koje su se bile dogodile mjesec dana ranije od toga, a to ja mislim da već spada u zastaru i bespotrebno dizanje (stare) prašine.
Uuu, reko' ja.. Ante odlučio tjerat mak na konac.. sad će bit pi**arija...
The rest is silence.
Ygraine 10:29, 17. srpanj 2007. (CEST)Ygraine

Izabrani

Možeš dodati svoje prijedloge, ali molim te da konkretno glasaš o mom kao što ću ja o tvom kad i ako ga napišeš. Pozdrav. --Flopy 13:30, 17. srpanj 2007. (CEST)

Ordovicij

Bok,

Nekad davno sam zapoceo sa Predložak:Ordovicij i stao, a na engleksoj wikipediji postoji hrpa takvih predlozaka, sto mozes vidit i na npr. http://en.wikipedia.org/wiki/Template:Eon_Footer.

Sta misli, bi li mogli slozit nesto takvo i kod nas. Ja sam imao volje, ali ne i znanja. --Ante Perkovic 16:50, 19. srpanj 2007. (CEST)

kafic

Ajd, pliz, nemoj ulazit u besmislene rapsrave. Vjerujem da neces, ali ipak kazem, za svaki slucaj. Svi pokusaji cenzure (bilo da se radi o "nasoj" ili "njihovoj") su ionako pucanj u prazno. Poz. --Ante Perkovic 15:12, 27. srpanj 2007. (CEST)


Teorije zavjere

Btw, prestani opet s tim teorijama zavjere i grupicama, jer, ako se meni dignu živci i opet počnem puno više razgovarati nego doprinositi, neki će reći da sam se došla svađati i rušiti wiki. Molim te, ne povlači me opet za jezik!

Kad tvoj dečko prestane prozivati staru gardu, onda neće biti spominjan. Pravila su ista za sve, nema Ivan neke privilegije ovdje, ma koliko to on želio. SpeedyGonsales 00:02, 3. kolovoz 2007. (CEST)
Oprosti, trebao sam napisati: Ti i Ygraine glasujete za suradnika Aqua bytea samo zato jer je Ivan tako glasovao, i nikakve druge odnose nisam imao na umu. SpeedyGonsales 00:23, 3. kolovoz 2007. (CEST)


Hvala na dobrodošlici, ali...

Ma prijavio bih se ja ali sam postavio dva pitanja, pa mi nitko ne odgovara, a glase:

Kako do nove lozinke? Stari sam suradnik, ali se nisam dugo pojavljivao, i sada bih htio nešto napisati, te kada sam upisao suradničko ime i upisao lozinku (potpuno ispravnu, da ne bude zabune!) Wikipedija mi ju ne prihvaća?

Kako da dobijem novu lozinku, a ne bih htio promijeniti suradničko ime, a u međuvremenu mi se je izmjenila e-mail adresa?

Dakle: želim staro ime, a novu lozinku. Gdje moram prikazati Wikipediji tu moju novu e-mail adresu da bi mi se poslala nova lozinka.

I, usput, zanimljivo pitanje. Ovo sam pitanje postavio i u "Kafiću", što je vidljivo i u "Nedavnim promjenama", ali više u samom "Kafiću" tog pitanja nema? Kako to?

Ali važniji mi je odgovor na prvo pitanje. Hvala unaprijed.

i


Gdje je to "moje postavke?"

Ja nigdje na nikakvom vrhu ekrana ne vidim te "Moje postavke", a lijepo piše, citat:

Poveznica na suradničke postavke nalazi se u vrhu ekrana pod nazvom moje postavke. Klikom na poveznicu dolazite na posebnu stranicu pod imenom Postavke. U vrhu te stranice iz navedenog popisa možete podešavati slijedeće grupe postavki:

Dakle gdje to mogu naći?


Molim odgovor, hvala

Progon i sl.

Mislis li ti da je ovo OK? Ako mislis, samo reci, da znam s kim imam posla.

Nadalje, o kojem pitanju govoris?

--Ante Perkovic 14:52, 6. kolovoz 2007. (CEST)


Blokada

Wikicitati »Ohoho, zato će uvijek imati potporu ove divne ksenofobne "zajednice". Što kažeš? I mene ćeš sada blokirati? Oh, baš me čudi! --Sanja Simat 15:00, 6. kolovoz 2007. (CEST)«

Ksenofobna zajednica te blokira poštovana suradnice.

U slučaju bilo kakvih prijetnji na bilo koji način i bilo gdje od strane tebe ili bilo koga drugog u vezi ovog bloka, tebe ću smatrati odgovornom i produživati tvoje blokiranje. A po potrebi i onoga tko govori u tvoje ime.

Hvala!

Andrej Šalov 18:37, 8. kolovoz 2007. (CEST)


O za osveta

može ali ne znam koliko brzo ću moći raditi ali svakako sam uvijek za suradnju->znači da se konkretno dogovorimo-ja cu raditi uvod, te podnaslove:Plot, Cast, Development, Production, Publicity and release, a srediću i eksterne linkove i slike, a ti radi onda podnaslove: Music, Themes, Modern fears of totalitarianism, The letter V and the number 5, Reception, Comments from political sources, Differences between the film and graphic novel, DVD and other releases--ako se slazes s takvom raspodijelom, javi mi pa mozemo poceti s prevodenjem!!??--Aqua byte 22:25, 11. kolovoz 2007. (CEST)

evo započeo sam članak O za osvetu (2006), tek sam počeo, pa kad koliko budem stigo doradivacu ga, a tebi javljam tako da i ti kad koliko stigneš počneš ubacivati!!Lijep pozdrav--Aqua byte 01:08, 15. kolovoz 2007. (CEST)
kako hoćeš ali onda ćeš morati dosta toga prepravljati po nagradama jer je film posvuda naveden pod ovim naslovom ili ako ćeš već to raditi, onda prvo stavi razdvojbu na knjigu - i da film se ne bi smio zvati O za osvetu (film), već ako hoćeš mijenjati onda ga nazovi O za osvetu (2006)!! JAvi šta si odlučila!!--Aqua byte 23:33, 16. kolovoz 2007. (CEST)

Pozdrav, Sanja!

Molim te, ako ti nije teško, pogledaj članak tresetište. Djelomično sam prevela članak s njemačke wiki, jer mi je nešto trebalo. No, kako o tome zbilja ne znam baš puno, a vjerujem da ti znaš, pogledaj da ja, prevodeći, nisam napravila neke pogreške. Unaprijed hvala. Branka France 15:15, 16. kolovoz 2007. (CEST)

Hvala, ovo je zbilja bila BRZINA:-) Branka France 15:19, 16. kolovoz 2007. (CEST)

Teologija oslobođenja

Bok,

Dugo vremena nisam bio na wiki, jer sam uronio u dovršavanje jedne knjige, pa nisam htio da be bilo što omete. Sad sam tek, nakon četiri mjeseca, vidio tvoj dopis o ovom članku. To je tema kojom sam se pomalo bavio, pa ću panpisati nešto sustavnije, nego što je ovo što je Kubura stavio.--Fausto 11:45, 25. kolovoz 2007. (CEST)

Kafić

Sanjo,

Molim te da ne provociraš sa svojim komentarima u kafiću. Nemam više živaca za takve stvari i ne da mi se opet prolazit rasprave kakvih, na opće oduševljenje, ovdje više nema već više od mjesec dana. Ako ćeš shvatit, super. Ako ne - revertam buduću spornu izmjenu prije nego izazove suvišnu rapsravu i tebe blokiram. EOD.

Osoba koja je postavila pitanje je

1. sa stalnom IP adresom
2. rijetko doprinosi
3. nikad ne koristi suradničko ime
4. dolazi iz države iz koje dolazi 80% vandalizama

Iz svega toga je realno pretpostaviti da je u pitanju:

  1. osoba nije upućena u slučaj i podj**ava nas da se svađamo ili
  2. netko je istu osobu "upozorio" na nepravdu i pozvao je da se umiješa

Malo je bezobrazno napisati "suradnik Ante Perković misli da Srbi ni u kojem slučaju ne mogu imati dobru namjeru", pogotovo što ovdje već imamo nekoliko vrlo vrijednih suradnika sa istoka.

Dakle, još jednom (posljednji put) te molim da se suzdržiš od zlonamjernih komentara.

Pozdrav. --Ante Perkovic 09:42, 4. rujan 2007. (CEST)

Zlonamjeran je suradnik Ante Perković. Želi brisati komenatare koji mu se ne sviđaju, odmah provjerava nas koristeći CU ovlasti, a kada netko vandalizira Ivanovu stranicu, ili stranicu prijedloga za administratore, onda ni ne makne prstom da provjeri tko je to napravio, iako se očito radi o nekome s wikipedije, i iako je očito da su to podle i odvratne provokacije. Onaj IP nije provocirao, do rasprave nije došlo (ja se javih isključivo da sprdam neke zlobnike koji mi ne mogu oprostiti jednu jedinu latinsku poslovici koji napisah, a koja nema hrvatski ekvivalent). Činjenica je da neki admini žele brisati samo ono što im se ne sviđa, a na to nemaju nikakvo pravo, osim vječnog uzdanja u podršku njihove interesne skupine, pardon zajednice. Bilo je puuuno trollanja s IPa, ali nikoga to nije uzbuđivalo sve dok se provociraju suradnici koji nisu u milosti admina. Neka me suradnik Ante Perković slobodno blokira, ako mu je nasilje milo, ali unatoč tome što ne zna ni što znači "wikipedija nije demokracija" i tu frazu koristi kad mu padne na pamet i kad mu odgovara, na wikipediji se ne bi trebala ograničavati sloboda govora, sve dok se ne radi o vrijeđanjima, a ja još nikada nikoga ovdje nisam vrijeđala. Žao mi je što neki suradnici vrlo često lažu, pričaju gluposti, zlonamjerno podj****ju, bahate se i slično, ali ja na takve stvari neću nikada šutjeti. Hvala suradniku Anti Perkoviću na prijet pardon upozorenju, trudit ću se da ne svraćam na wikipediju uz nadu da će suradniku Anti Perkoviću i ostalima srce zatitrati od uzbuđenja. Pusa svima koliko vas ima!--Sanja Simat 14:20, 4. rujan 2007. (CEST)
Wikicitati »Pokrenuo sam CU za ovaj IP i, koliko vidim, nitko se nije logirao s te adrese puna 3 mjeseca, tako da otpada mogucnost da se netko od uobicajenih sudionika rasprave sakriva iz IP broja. Zapravo, IP adresa je iz Srbije.«
(Ante Perkovic)
Wikicitati »odmah provjerava nas koristeći CU ovlasti«
(Sanja Simat)
Sanjo, malkice si zabucala.
Naime, ja sam vrlo jasno (vidi citate) napisao da sam pokrenuo CU za IP adresu, ne za bilo kojeg suradnika. Kad sam vidio da dani IP nije koristio nitko od prijavljenih suradnika (sto je jasno napisano), bilo bi apsolutno protiv svake logike ocekivati da ce bilo kakva daljna CU istraga rezultirati icim korisnim, zbog cega nisam ni gubio vrijeme i resurse servera.
Dakle, tvoja optuzba da sam ja isao radit CU za vas je, blago receno, rezultat neshvacanja napisanog i/ili crno-bijele slike u glavi koja ne dopusta postojanje stanja drugacijeg od zamisljenog.
Ti ocito ne das cinjenicama da ti stoje na putu kad donosis svoje zakljucke i potezes optuzbe. Nema veze, nije prvi put. Navikli smo. Od tebe i od tvojih. Pozdrav.
--Ante Perkovic 14:38, 4. rujan 2007. (CEST)

Usput, ovaj tvoj potez izvrsno ilustrira srz problema koje smo imali s vama troji do Ivanove blokade. Fala bogu, danas je toga mnogo manje nego prije, a trudit cemo se na sve moguce nacine da se ovakvo iskrivljavanje cinjenica svede na minimum. --Ante Perkovic 14:41, 4. rujan 2007. (CEST)
Dobro, a zašto suradnik Ante Perković nije radio CU za vandaliziranje Ivanove stranice i prijedloga za administratore? Mislim, bolje da je napravio CU za ovo jer očito bi neki i dalje mislili da ja nemam pametnijeg posla nego trollati s IPa... Inače, da ne znam baš kako se CU radi pa se ispričavam suradniku Anti Perkoviću na krivome razumijevanju. Još jednom, velika mu hvala! I molba: neka suradnik Ante Perković ne optužuje druge za zlonamjernost i onda im nabija na nos da ne pretpostavljaju dobur namjeru njega i njegove vesele družine. Ukoliko postoji nerazumijevanje, ne dolazi samo s moje strane. --Sanja Simat 14:49, 4. rujan 2007. (CEST)