Razlika između inačica stranice »Colin McRae«

Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Obrisano 116 bajtova ,  prije 12 godina
bez sažetka
Colin je svoju reli karijeru počeo 1986.g. vozeći automobil model [[Talbot Sunbeam]], kao stalni natjecatelj u Reli prvenstvu [[Škotska|Škotske]]. Zbog svog stila vožnje Colin je često uspoređivan s poznatim [[Finska|finskim]] reli vozačem [[Ari Vatanen]]om. Colin je ubrzo napredovao na bolje modele vozila, prvo [[Vauxhall Nova]], pa zatim i [[Ford Sierra|Ford Sierra
XR 4x4]].
Prvi nastup na Svjetskom reli prvenstvu zabilježio je 1987.g. na švedskom reliju. 1989.g. ponovno je nastupio na relijima u Švedskoj i Novom Zelandu. 1991.g. postao je član britanske momčadi [[Prodrive]] Subaru koja se natjecala na Britanskom reli prvenstvu. Colin je bio dvostruki prvak Velike Britanije u reliju 1991.g. i 1992.g. McRaePrema neslužbenim informacijama navodi se da je imaoColin 15.McRae rujnapoginuo uzajedno blizinisa svojesvojim kućepetogodišnjim udessinom utokuu letahelikopterskoj snesreći helikopterom15. irujna poginuo2007. jenedaleko zajednood sobiteljske njegovimkuće sinomu Lanarkshire-u.
Prema neslužbenim informacijama navodi se da je Colin McRae poginuo zajedno sa svojim petogodišnjim sinom u helikopterskoj nesreći 15. rujna 2007. nedaleko od obiteljske kuće u Lanarkshire-u.
 
==Svjetsko prvenstvo u reliju (WRC)==
Anonimni suradnik

Navigacijski izbornik