Wikipedija:Kafić/Arhiv 11: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Čestitam!
Redak 203: Redak 203:


P.S. zapravo ako nitko to ne napravi sam ću, ćim nađem vremena, kojeg nažalost nemam previše...
P.S. zapravo ako nitko to ne napravi sam ću, ćim nađem vremena, kojeg nažalost nemam previše...

== Čestitam! ==

Čestitam hrvatskoj Wikipediji ulazak u jedanaestotisućito poglavlje i želim i dulji napredak!--[[Suradnik:Ђорђе Д. Божовић|Ђорђе Д. Божовић]] 03:03, 9. listopada 2005. (CEST)

Inačica od 9. listopada 2005. u 03:03

Dobrodošli u Wikipedijin kafić!

Ovdje možete postavljati pitanja, diskutirati o Wikipediji, davati prijedloge, i sve drugo čega se sjetite. Samo naprijed!

Ako ne znate gdje postaviti neko pitanje - postavite ga ovdje.

If you are speaking English language, and you are looking for en:Village pump, you have come to right place. We don't have separate page for questions/requests in English, just add your question on the end of this page, and someone will answer (eventually :-).

Dodavanje novog komentara

Arhivirani razgovori ove stranice

Suradnici koji ne govore hrvatski - Babel predlošci

Donedavno na hrvatskoj wikipediji nije bilo suradnika kojima hrvatski jezik nije materinji, pa nismo imali razloga za uvođenje Babel predložaka s en wikipedije (i mete i Zajedničkog poslužitelja), osim poradi udovoljavanja nečijoj taštini :-) No vremena se mijenjaju, dolaze nam suradnici kojima materinji jezik NIJE hrvatski, pa su i dotični predlošci došli na hr wikipediju, i s razlogom. No ne vidim svrhu njihovog kategoriziranja, pa će iz dotičnih kategorije biti uklonjene. Ukoliko netko misli da su te kategorije potrebne, molim neka to ovdje obrazloži. SpeedyGonsales 17:18, 16. rujna 2005. (CEST)[odgovori]

Umjetnost, kategorizacija

Bok, svima

Ja sam jucer i jutros sredio kategorizaciju likovne umjetnosti i likovnih umjetnika, tako da je taj dio posla oko kategorizacije umjetnosti rijesen. No, Kategorija:Umjetnost i njene potkategorije je i dalje jedna velika zbrka.

Da ne radimo sve odjednom, dajte mi pomognite odredit sto bi sve spadalo u scensku umjetnost, tako da mogu dovrsit prijedlog kategorizacije sceneske umjetnosti (vidi Suradnik:Ante Perkovic/Scenska umjetnost) analogno onome sto sam napravio za likovnu umjetnost (vidi Suradnik:Ante Perkovic/Likovna umjetnost).

Dosta bi bilo pomoc mi sredit pasuse Scenska umjetnost i Scenski umjetnici, a onda je lako koncept kopirat za hrvatske clanke.

--Ante Perkovic 09:36, 17. rujna 2005. (CEST)[odgovori]

Usput, kad to dovrsimo, imam jos neke ideje za poboljsanje:)). --Ante Perkovic

Kultura i umjetnost

Glede kategorizacije, nasa sam na http://www.hr/hrvatska/culture.hr.html ovakvu podjelu kulture:

  • Književnost
  • Likovne umjetnosti
  • Glazba
  • Flim

Pa, ako ce netko razradit ovu ideju i predlozit nesto...?

--Ante Perkovic 18:35, 18. rujna 2005. (CEST)[odgovori]

Novosti

Pošto nam je očito suradnik User:Dario obolio (i ne zna se kad će ozdraviti), ovim putem pozivam zainteresirane da se pozabave stranicom Predložak:Aktualnosti, ili ćemo dotični predložak izbaciti s wikipedije (s Glavne stranice), jer nema smisla da nam na glavnoj stranici "vise" vijesti starije od mjesec dana. Hvala na pažnji! SpeedyGonsales 00:57, 19. rujna 2005. (CEST)[odgovori]

Eto javljam se kao dragovoljka za održavanje Aktualnosti iz perspektive dijaspore u Sjevernoj Americi. Pozivam suradnike koji žive u Hrvatskoj da me dopune vijestima koje ne dopru do mene. --Beti 13:53, 19. rujna 2005. (CEST)[odgovori]
Inicijativa prihvaćena, a što se tiče lokalnih vijesti, postoje internet stranice dnevnih novina (Večernji list, Vjesnik), i popularni portali s vijestima za koje svi znamo :-) SpeedyGonsales 14:13, 19. rujna 2005. (CEST)[odgovori]

Biseri znanosti

Zamoljen sam da izvijestim suradnike naše wikipedije za postojanje projekta Biseri znanosti na engleskoj wikipediji, zainteresirani suradnici s znanjem engleskog jezika su dobrodošli. SpeedyGonsales 17:18, 22. rujna 2005. (CEST)[odgovori]

Localized date formats need to be verified

Dear Wikipedians,

I need your help to look at date formats for your language. I created a large list of formats here. Please take a look and fix any mistakes or add any new formats. This will help interwiki bot to match en:April 1, fr:1 avril, ru:1 апреля, zh:4月1日, and all other sites together.

What's needed: Look here at every format for your language, fix any mistakes, note any exceptions (some languages have 1st, 2nd, 3rd, etc naming schemas, or year 1 is written as '1 (year)' unlike all other years).

Also, I would like to receive a bot status on your site for my bot User:YurikBot. It will be mostly involved in interwikies.

Thank you!!!

You can contact me at en:Yurik (--70.192.56.68 00:02, 25. rujna 2005. (CEST))[odgovori]

Piranski zaljev

Bok, ekipa

Ja sam prije tjedan-dva stavio na en:wiki, na stranicu en:Piran Bay, link na slikicu iz Vecernjeg u kojem se vide posljednje Slovenske teritorijalne pretenzije na najsjeverniji dio naseg mora. No, cini se da je nekom Slovencu malko zasmetalo sta sam ja sliku nazvao pravim imenom (teritorijale pretenzije), pa ju moj tekst promijenio u nesto blazi oblik. No, ako pogledate sliku na http://www.vecernji-list.hr/system/galleries/pics/050828/karta.jpg , jasno se vidi da su u pitanju teritorijalne pretenzije jer zracna linija cak i od najsjevernije tocke proglasene ekoloske zone do Slovenskog kopna prelazi preko hrvatskog teritorija.

Nadalje, ako netko poznaje temu, mozda bi mogli napisat jedan dobar clanak za nasu wikipediju. Ja sam se stvarno nagnjavio trazeci informacije o ovom sporu, ali nalazim samo ragiranja, a nigdje cinjenice.

Pa da mi napravimo jednu postenu stranicu na tu temu? Pa je kasnije prevedemo na engleski?

--Ante Perkovic 12:41, 26. rujna 2005. (CEST)[odgovori]

Prijedlog za dvije nove kategorije

Pozdrav,

kako broj biografija svakim danom raste :-), predlažem dvije nove kategorije

  • 1) Nobelovci
  • 2) Oskarovci

ili neki adekvatniji naziv za te dvije kategorije. Divna Jaksic 22:19, 26. rujna 2005. (CEST)[odgovori]

Kategorija Dobitnici Oscara već postoji, dok su svi dobitnici Nobelovih nagrada izlistani na odgovarajućim popisima, te su u kategorijama ovisno o tome za koje su zasluge nagradu dobili. User:Kubura je jučer stvorio kategoriju Nobelovci, a suradnici wikipedije se ovdje mogu izjasniti da li je dotična kategorija potrebna, ili ju treba obrisati. SpeedyGonsales 22:30, 26. rujna 2005. (CEST)[odgovori]
Obje kategorije su vrlo pozeljne. Kod odabira kategorije za dobitnike nobelove nagrade, treba uzet u obzir da ce s vremenom trebati otvarati i potkategorije koje ce se zvati npr. Kategorija:Dobitnici Nobelove nagrade za fiziku, pa bi mozda bilo bolje uzet Kategorija:Dobitnici Nobelove nagrade nego Kategorija:Nobelovci.
A mozda i ne bi smetalo da bide Nobelovci >> Dobitnici Nobelove nagrade za xxxx ?
--Ante Perkovic 09:05, 27. rujna 2005. (CEST)[odgovori]

Glavna stranica / društvene znanosti

Po mojem skromnom mišljenju, pravopis je primjenjena znanost (slična npr. pravu) a ne društvena znanost. Predlažem preseljenje u drugu skupinu kategorija.

daniel

Tvoja logika ima smisla, ali ipak ima prednost klasifikacija da sve što se odnosi na jezik spada u društvene znanosti. --Zmaj 13:52, 29. rujna 2005. (CEST)[odgovori]

Novi predložak

Kreiran je novi predložak Predložak:Vandal, koji rabite po volji na stranicama anonimnih IP vandala. Wikipedija nije mjesto za osobne napade, no enciklopedijski rad traži objektivan i trezven pristup člancima, čemu neki nisu dorasli i takvi suradnici nam ne trebaju dok se ne nauče civiliziranom ophođenju sa drugim suradnicima wikipedije. SpeedyGonsales 09:16, 30. rujna 2005. (CEST)[odgovori]

Indijanska plemena

molija bi Gs. Ante perkovica da se javi na 'indijanska plemena' ili na 0989700157 u vezi pomoći(nepriznati sam član). Dobri su mu mu tekstovi o astronomiji. Imam dva 'teška /prastara indijanska/ originalna mita 'dostojna najnevjerovatnijih legendi, vezani su uz astronomiju. s poštovanjem.


Javite mi se na mail (pise ovdje: http://astro.fdst.hr/avh.jpg) (iako nisam siguran da sam jos dugo online).

Pozdrav, Ante Perkovic

Wikipedija ispravlja Britannicu

Slijedi prijevod članka s ove adrese:

Wikipedia ispravlja Encyclopediju Britannicu

Oni koji sumnjaju u pouzdanost informacija na Wikipediji trebaju uzeti u obzir sljedeću vijest.
Ta otvorena enciklopedija ima stranicu posvećenu ispravljanju pogrešaka njezina glavnog konkurenta izvan Interneta, mnogopoštovane Encyclopedije Britannice.
Naravno, to ne znači da je Wikipedia bolja od Britannice, ali ipak ističe jednu ključnu prednost: enciklopedija na Internetu može barem ispravljati tekst nakon objavljivanja, u realnom vremenu, čak i ako su u pitanju tuđe pogreške.

Ako vas zanimaju ispravci, nalaze se na ovoj stranici.
--Zmaj 14:33, 3. listopada 2005. (CEST)[odgovori]


obavjest

Trenutno sam zaokupljen radom na sojim stranicama pa baš ne mogu sudjelovati na ovome projektu, no u referencama tih stranica se nalazi, a i nalaziti će se doata sadržaja koje hr wiki ne posjeduje, a trebao bi, stoga ako imate volje slobodno kopirajte. --Nuwanda 23:01, 4. listopada 2005. (CEST) Zora majmuna[odgovori]

P.S. zapravo ako nitko to ne napravi sam ću, ćim nađem vremena, kojeg nažalost nemam previše...

Čestitam!

Čestitam hrvatskoj Wikipediji ulazak u jedanaestotisućito poglavlje i želim i dulji napredak!--Ђорђе Д. Божовић 03:03, 9. listopada 2005. (CEST)[odgovori]