Wikipedija:Navođenje izvora: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
kategorija
Redak 4: Redak 4:
== Uporaba ==
== Uporaba ==


Vanjska poveznica kao navod stavlja se između '''<nowiki><ref></nowiki>''' i '''<nowiki></ref></nowiki>''' ''tagova'', što u tekstu proizvodi malu plavu brojčicu (poveznicu), na kraj članka se stavlja slijedeći tekst:
Vanjska poveznica kao navod stavlja se između '''<nowiki><ref></nowiki>''' http://hladnopivo.hr '''<nowiki></ref></nowiki>''' ''tagova'', što u tekstu proizvodi malu plavu brojčicu (poveznicu), na kraj članka se stavlja slijedeći tekst:


<nowiki>
<nowiki>

Inačica od 10. listopada 2007. u 00:27

Predložak:Politika Wikipedije Dok se valja držati smjernica navedenih u članku Wikipedija:Literatura (dakle nije potrebno u članku od 5 ili 10 rečenica navoditi popis literature od stotinjak knjiga), kad se radi o temi koja nije općepoznata, navođenje izvora je ponekad nužno, tj. njihovo nenavođenje može uzrokovati brisanje članka uslijed neprovjerljivosti informacija.

Uporaba

Vanjska poveznica kao navod stavlja se između <ref> http://hladnopivo.hr </ref> tagova, što u tekstu proizvodi malu plavu brojčicu (poveznicu), na kraj članka se stavlja slijedeći tekst:

 == Izvori ==
 <div style="font-size:90%"><references/></div>
 

Dotični tekst će uz naslov Izvori kreirati popis izvora koje možemo provjeriti i tako ustanoviti vjerodostojnost članka.

Vidi i

Napomena

  • Članci koji nisu potkrijepljeni literaturom mogu se obilježiti predloškom {{Izvor}} uz obrazloženje na stranici za razgovor.
  • Članci u kojima dijelovi teksta zahtijevaju dodatna objašnjenja ili navođenje izvora za neke podatke mogu se obilježiti predloškom {{Fact}} uz obavezno obrazloženje na stranici za razgovor.