Legolas: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
m vilenjaci tolkien
Nema sažetka uređivanja
Redak 1: Redak 1:
'''Legolas''' je [[Vilenjaci (Tolkien)|vilenjak]], lik iz knjige [[Gospodar prstenova]] [[John Ronald Reuel Tolkien|J.R.R.Tolkien]]a, član [[Prstenova družina|Prstenove družine]]. Sin je [[Vilin-kralj]]a Sjevernog Mrkodola Thranduila. U Gospodaru prstenova se iskazao vještinom s lukom i strijelom. Njegov narod vilenjaka i narod patuljaka se od davnina ne podnose no on i patuljak [[Gimli]] tijekom zajedničkog puta prema [[Mordor]]u stvore veliko prijateljstvo. Sudjelovao je u bitci kod Helmovog ponora i u bitci na Pelenorkim poljima. Ratovao je i u bitci pred [[Crne dveri|Crnim dverima]]. Nakon rata za prsten poveo je nekoliko vilenjaka da netom oslobođeni [[Ithilien]] ponovo pretvore u lijep i plodan kraj. Poslije smrti [[Aragorn]]a odlazi u [[Neumiruće zemlje]] s Gimlijem.
'''Legolas''' je [[Vilenjaci (Tolkien)|vilenjak]], lik iz knjige [[Gospodar prstenova]] [[John Ronald Reuel Tolkien|J.R.R.Tolkien]]a, član [[Prstenova družina|Prstenove družine]]. Sin je [[Vilin-kralj]]a Sjevernog Mrkodola Thranduila. U Gospodaru prstenova se iskazao vještinom s lukom i strijelom. Njegov narod vilenjaka i narod patuljaka se od davnina ne podnose no on i patuljak [[Gimli]] tijekom zajedničkog puta prema [[Mordor]]u stvore veliko prijateljstvo. Sudjelovao je u bitci kod Helmovog ponora i u bitci na Pelenorskim poljima. Ratovao je i u bitci pred [[Crne dveri|Crnim dverima]]. Nakon rata za prsten poveo je nekoliko vilenjaka da netom oslobođeni [[Ithilien]] ponovo pretvore u lijep i plodan kraj. Poslije smrti [[Aragorn]]a odlazi u [[Neumiruće zemlje]] s Gimlijem.


{{Gospodar prstenova}}
{{Gospodar prstenova}}

Inačica od 3. studenoga 2007. u 06:28

Legolas je vilenjak, lik iz knjige Gospodar prstenova J.R.R.Tolkiena, član Prstenove družine. Sin je Vilin-kralja Sjevernog Mrkodola Thranduila. U Gospodaru prstenova se iskazao vještinom s lukom i strijelom. Njegov narod vilenjaka i narod patuljaka se od davnina ne podnose no on i patuljak Gimli tijekom zajedničkog puta prema Mordoru stvore veliko prijateljstvo. Sudjelovao je u bitci kod Helmovog ponora i u bitci na Pelenorskim poljima. Ratovao je i u bitci pred Crnim dverima. Nakon rata za prsten poveo je nekoliko vilenjaka da netom oslobođeni Ithilien ponovo pretvore u lijep i plodan kraj. Poslije smrti Aragorna odlazi u Neumiruće zemlje s Gimlijem.