Debelo crijevo: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka uređivanja
m Uklonjena promjena suradnika 89.146.149.39, vraćeno na zadnju inačicu suradnika CrniBot
Redak 1: Redak 1:
'''Debelo crijevo''' ''(intestinum crassum)'' je dio [[probavni trakt|probavnog trakta]] koji se nastavlja na [[tanko crijevo]] ''(intestinum tenue).'' Debelo crijevo sastoji se od tri dijela: [[slijepo crijevo]] ''(coeculum),'' debelo crijevo ''(colon)'' i [[ravno crijevo]]'' (rectum).'' Na debelo crijevo se nastavlja [[anus|analni otvor]] ili [[kloaka]].Pomocu njega izlazi izmet.
'''Debelo crijevo''' ''(intestinum crassum)'' je dio [[probavni trakt|probavnog trakta]] koji se nastavlja na [[tanko crijevo]] ''(intestinum tenue).'' Debelo crijevo sastoji se od tri dijela: [[slijepo crijevo]] ''(coeculum),'' debelo crijevo ''(colon)'' i [[ravno crijevo]]'' (rectum).'' Na debelo crijevo se nastavlja [[anus|analni otvor]] ili [[kloaka]].


{{Probava}}
{{Probava}}

Inačica od 4. studenoga 2007. u 23:35

Debelo crijevo (intestinum crassum) je dio probavnog trakta koji se nastavlja na tanko crijevo (intestinum tenue). Debelo crijevo sastoji se od tri dijela: slijepo crijevo (coeculum), debelo crijevo (colon) i ravno crijevo (rectum). Na debelo crijevo se nastavlja analni otvor ili kloaka.

Nedovršeni članak Debelo crijevo koji govori o anatomiji treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.